زمانی که درباره ادغام وزارت ارتباطات در دولت بحث شد به دلیل تفاوت ماموریتها و نوع تخصصهای مرتبط در وزارت امور زیربنایی قرار نگرفت.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به ادغام وزارت ارتباطات گفت: زمانی که درباره ادغام این وزارتخانه در دولت بحث شد به دلیل تفاوت ماموریت و نوع تخصصهای مرتبط در وزارت امور زیربنایی قرار نگرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس،فاطمه بداغی با بیان این مطلب افزود: معاونت حقوقی ریاست جمهوری مطالعات کارشناسی گستردهای را از نظام وزارتخانهای بیش از 90 کشور دنیا انجام داده که نتایج آن ادغامهای اخیر را تایید میکند.
وی در خصوص ادغام وزارت ارتباطات افزود: زمانی که درباره ادغام این وزارتخانه در دولت بحث شد به دلیل تفاوت ماموریتها و نوع تخصصهای مرتبط در وزارت امور زیربنایی قرار نگرفت.
بداغی در مورد وزارتخانههایی که قابل ادغام نیستند، بیان کرد: در اصول 60 و 176 قانون اساسی کشورمان نام وزارتخانههای اطلاعات، کشور، دادگستری و دفاع برده شده که قابل ادغام نیستند.
وی افزود: بر اساس مطالعاتی که معاونت حقوقی انجام داده، در اکثر کشورها وزارتخانههایی مانند جوانان، نفت، زنان، ذغال سنگ و معادن و فلزات کمتر مشاهده میشوند مگر اینکه به صورت ترکیبی وجود داشته باشند و وزارتخانههایی مانند دفاع، خارجه، کشور و اقتصاد و دارایی با توجه به اهمیت شان به صورت مجزا فعالیت میکنند.
معاون حقوقی رئیس جمهور یادآور شد: بیش از 24 درصد از کشورهای مورد مطالعه، دارای وزارت صنعت و تجارت و بیش از 32 درصد دارای وزارتخانههای ترکیبی کار، رفاه و تامین اجتماعی با عنوان وزارت کار و امور اجتماعی هستند و همچنین به تعداد قابل توجهی وزارت ترکیبی مسکن و راه به عنوان وزارت امور زیربنایی وجود دارد.
بداغی ادامه داد: وجود وزارت انرژی به عنوان وزارتخانهای که همه منابع انرژی کشورها را عهدهدار است بیشتر از وزارتخانهای است که تنها به نام یکی از منابع انرژی باشد.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده، اکثر کشورها دارای 13 تا 15 وزارتخانه هستند و این برای کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن 11، آلمان 15 و فرانسه 14 وزارتخانه است.
معاون حقوقی رئیس جمهور عنوان کرد: در میان کشورهای مورد مطالعه، هند با 49 وزارتخانه در صدر و کشوری مانند مالت با 7 وزارتخانه در ذیل قرار دارد.
بداغی اظهار داشت: بر اساس مطالعاتی که انجام شده 4 درصد از کشورها دارای 22 وزارتخانه هستند که ایران هم جزو آنها به شمار میرود لذا کوچکسازی دولت یکی از ضروریاتی است که باید در کمترین زمان بر اساس مطالعات کارشناسی به آن پرداخته شود.
وی گفت: کوچک شدن دولت از اهداف مشترک دولت و مجلس است و با هزینه و زمانی که دولت در ماههای اخیر در این راستا صرف کرده، به مصلحت کشور نیست که جریان ادغامها بیش از حد به طول بینجامد.