معاون وزیر کار، نوآوری، فناوری و شایستگی را سه رکن مهم برای توسعه پایدار کشورهای اسلامی دانست و گفت: تشکیل نظام ملی مهارت منطبق بر رویکرد 80 کشور موفق دنیا در زمینه آموزشهای مهارتی است.
معاون وزیر کار، نوآوری، فناوری و شایستگی را سه رکن مهم برای توسعه پایدار کشورهای اسلامی دانست و گفت: تشکیل نظام ملی مهارت منطبق بر رویکرد 80 کشور موفق دنیا در زمینه آموزشهای مهارتی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، سومین اجلاس کمیته نظارتی و مشورتی آموزش فنی و حرفه ای کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی (mac) با حضور مسئولان کشورهای عضو روز گذشته برگزار شد.
در این اجلاس عبدالرسول پورعباس معاون وزیر کار اظهارداشت: برپایی این سازمان به میزبانی جمهوری اسلامی ایران تلاشی در مسیر دستیابی به اهداف بلند کشورهای اسلامی در مسیر توسعه مهارت آموزی است.
وی یادآور شد: سومین اجلاس کمیته نظارتی و مشورتی آموزش فنی و حرفه ای کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی برای نخستین بار به شکل مستقل برگزار می شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه این اجلاس به مرور دستاوردهای کشورهای اسلامی در بخش آموزش فنی و حرفه ای، آموزش های مهارتی مبتنی بر ضرورتها و اولویت ها را پیگیری میکند، تصریح کرد: فناوری های نوین، نوآوری و علم محور توسعه کشورها از رویکرد این اجلاس است.
معاون وزیر کار و امور اجتماعی افزود: بهبود شایستگی نیروی انسانی و ارتقا توانمندی از طریق آموزش های دائمی مهم ترین ابزار سیاست نوآورانه و فناوری هستند.
پورعباس ادامه داد: مقوله کارآفرینی برای هدایت استعدادها و گسترش ظرفیت منابع کشورها به سمت توسعه پایدار است.آموزش مهارت راهگشای این مهم است.
وی همچنین در مورد توسعه فناوری های نوین در ایران گفت: توسعه فناوریهایی نظیر نانو تکنولوژی ،بیوتکنولوژی ،رشد مقالات علمی ،پژوهش در سطح ملی و کسب رتبه جهانی در حوزه فناوری، ایران را بر آن داشت تا رویکرد مهارت آموزی خود را به سمت نظام مهارت سوق دهد.
وی خاطرنشان کرد: ایران به همین منظور با انطباق با 80کشور جهان، نظام ملی مهارت را با محوریت برنامهریزی آموزش مهارت و فناوری ،صلاحیت حرفه ای و نظام اشتغال طراحی کرد.
پورعباس گفت: ایران از طراحی این نظام اهداف ارتباط آموزش منطبق با نیاز بازار کار، هم راستا کردن آموزش مهارتی با توجه به نقشه جامع علمی و فناوریهای ملی و توسعه آموزشهای مجازی و الکترونیکی را پیگیری می کند.
وی، آموزش مهارتی در ایران را شامل دورههای عمومی، عالی و دوره هایتکمیلی بین سطوح بیان کرد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: دوره های عمومی توسط آموزش و پرورش، دوره های عالی در مقاطع کاردانی،کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی توسط دانشگاه جامع علمی و کاربردی و دوره های تکمیلی توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اجرا میشود.
وی افزود: هم اکنون در ایران 658 مرکز آموزش ثابت، 63مرکز علمی کاربردی،441 کارگاه جوار دانشگاه، 2900 پایگاه آموزش روستایی و عشایر، یک هزار آموزش سیار مهارت، 844 کارگاه آموزشی، 603 کارگاه در پادگانها و 18هزار آموزشگاه آزاد در زمینه مهارت آموزی فعال هستند.
پورعباس ادامه داد: همچنین 36هزار مربی در این آموزشگاه ها تدریس و سالانه سه میلیون نفر در کشور کارت مهارت دریافت می کنند.
وی با تاکید بر یک قرن تجربه مهارت آموزی در ایران گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای آمادگی دارد اقدامات ارزشمندی را برای ارتقا این نوع آموزش ها پیگیری کند.
معاون وزیر کار و امور اجتماعی اظهار داشت: طراحی آموزش های مجازی و شبیه سازی، تقویت مدیران و مربیان، برگزاری المپیاد مهارتی اسلامی ،توسعه مهارت آموزی برای زنان، تدوین الگوی شایستگی هرم انسانی، تدوین صلاحیت کشورهای جهان اسلام در زمینه مهارت آموزی و توسعه مهارت آموزی برای اقشار خاص و آسیب پذیر از جمله این اقدامات است.
سومین اجلاس کمیته نظارتی و مشورتی آموزش مهارت کشورهای اسلامی با حضور 12 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی 26 و 27 تیرماه در هتل المپیک تهران ادامه خواهد داشت.