رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با اشاره به سهم 6/0 درصدی صنعت گردشگری کشور در تولید ناخالص ملی خواستار حضور فعالتر سرمایهگذاران بخش خصوصی جهت توسعه تأسیسات گردشگری کشور شد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در دیدار با فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی در حوزه گردشگری، حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران حوزه گردشگری را شرط لازم تحول و پیشنیاز تحقق اهداف پیشبینی شده برای این صنعت عنوان کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شبکه ایران، احمدزاده با اشاره به روند رو به رشد سهم اقتصاد گردشگری در نرخ GDP کشورها گفت: روند پرشتاب حرکت از اقتصاد تولیدمحور به اقتصاد خدماتی باعث رشد فزاینده سهم صنعت توریسم در اقتصاد بینالملل شده است به نحوی که پیشبینی میشود تا سال 2020، تعداد گردشگران در مناطق مختلف جهان به بیش از 5/1 میلیارد نفر در سال افزایش یابد که از این میزان سهم ایران در منطقه گردشگری جنوب آسیا 20 میلیون نفر پیشبینی میشود.
وی در ادامه به نرخ رشد صنعت گردشگری در مناطق مختلف جهان اشاره کرد و افزود: سازمان جهانی گردشگری نرخ رشد 2/6 درصدی را برای صنعت گردشگری در کشورهای منطقه جنوب آسیا پیشبینی کرده است و با توجه به هدفگذاری صورت گرفته جهت حضور 20 میلیون گردشگر خارجی در افق 1404 کشور نیازمند حضور گسترده سرمایهگذاران بخش خصوصی جهت توسعه زیرساختها و تأسیسات گردشگری کشور هستیم تا بتوانیم به اهداف پیشبینی شده در سند چشمانداز 20 ساله کشور دست یابیم.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با اشاره به سهم 6/0 درصدی صنعت گردشگری کشور در تولید ناخالص ملی خواستار حضور فعالتر سرمایهگذاران بخش خصوصی جهت توسعه تأسیسات گردشگری کشور شد.
احمدزاده گفت: امروز در بیش از 150 کشور در حال توسعه جهان صنعت توریسم یکی از 5 شغل اصلی ارزآور محسوب شده و سهم بالایی در اشتغالزایی این کشورها ایفا میکند. این در حالی است که در کشور ما توسعه تأسیسات و زیرساختهای گردشگری در سالهای اخیر از رشد مناسبی برخوردار بوده است.
وی بیان داشت: روند رو به رشد حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی در توسعه تأسیسات گردشگری و تعریف پروژههای مهم سرمایهگذاری در مناطق نمونه سرمایهگذاری کشور نویدبخش حرکت پرشتاب صنعت گردشگری در اقتصاد ملی و افزایش سهم این صنعت در تولید ناخالص داخلی و اهداف اشتغالزایی کشور است.
دکتر احمدزاده با بیان این که صنعت گردشگری فرابخشی است ضرورت توجه به نقاط قوت و ضعف و تهدیدات و فرصتهای پیش روی سرمایهگذاران را برای اتخاذ یک استراتژی معقول و عملیاتی مورد تأکید قرار داده و افزود: تمام دستگاههای اجرایی ذیربط باید برای تسهیل و تسریع در امر سرمایهگذاری در صنعت گردشگری کشور مشارکت فعال داشته باشند.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی کشور با بیان این که گردشگری حوزهای است که ماهیتاً نیازمند برنامهریزی استراتژیک است، برنامهریزی در سطوح استانی، منطقهای و ملی را جهت ایجاد محیط مساعدی که در آن بخش خصوصی بتواند تأسیسات و تسهیلات گردشگری را در سطح استانداردهای مورد نیاز ایجاد کند ضروری دانسته و افزود: مشارکت فعال سرمایهگذاران بخش خصوصی در زمینه سرمایهگذاری و همکاری نزدیک آنان با بخش دولتی جهت تأمین و گسترش تسهیلات و خدمات گردشگری در کشور ضرورتی اجتنابناپذیر است.
احمدزاده در ادامه با اشاره به لزوم افزایش تعامل بخش خصوصی و دولت جهت شفافسازی فرآیندهای اجرایی سرمایهگذاری در بخش گردشگری دستور تشکیل شورایی مشترک با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط با پروژههای سرمایهگذاری و فعالان بخش خصوصی را صادر کرد.
وی همچنین از معاونان گردشگری و سرمایهگذاری سازمان میراثفرهنگی خواست تا ضمن سفر به استانها و مناطق نمونه گردشگری کشور برای رفع مشکلات سرمایهگذاران اقدام کنند.
معاون رئیسجمهور در ادامه به نقش صنعت گردشگری در جهانشمول کردن یک حوزه فرهنگی و تمدنی در عرصه بینالمللی اشاره کرد و افزود: ایران اسلامی یک جغرافیای مهم فرهنگی و بخشی از حافظه تاریخ بشری است و صنعت گردشگری میتواند نقش بسیار مهمی در جهانیسازی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی ایفا کند.
در ابتدای این نشست که 3 ساعت به طول انجامید فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی در حوزه گردشگری ضمن بیان مشکلات و مسائل مربوط به پروژههای سرمایهگذاری به بیان پیشنهادات و دیدگاههای خود جهت تسهیل و تسریع در روند اجرایی سرمایهگذاری در حوزه گردشگری پرداختند.