خجسته مهر: سیستمهای جدید اندازهگیری نفت به شکل الکترونیکی و با دقت بسیار بالا هستند که هرگونه انتقال نفت و همچنین انتقال گاز در جایی که این سیستمها وجود ندارد، را با دقت بالایی اندازهگیری خواهند کرد
معاون وزیر نفت با تاکید بر نظارت دقیق بر شرکتهای بهرهبردار گفت: با اجرای پروژه جدید میترینگ، خطای انسانی در اندازهگیری تولید و انتقال نفت حذف میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، محسن خجستهمهر با بیان اینکه برای اجرای پروژه 350 میلیون دلاری میترینگ(اندازه گیری دقیق) طی دو فاز با شرکت مپنا قرارداد بسته شده، گفت: در این پروژه 80 نقطه به ابزار و سیستمهای جدید اندازهگیری و میترینگ مجهز خواهند شد که کلیه مبادی صادرات و انتقال نفت را شامل میشود.
وی افزود: این گونه نخواهد بود که دادههای فنی نفت و گاز توسط نیروی انسانی دچار تغییراتی شده و بعد از آن ارائه شود.
خجسته مهر افزود: سیستمهای جدید اندازهگیری نفت به شکل الکترونیکی و با دقت بسیار بالا هستند که هرگونه انتقال نفت و همچنین انتقال گاز در جایی که این سیستمها وجود ندارد، را با دقت بالایی اندازهگیری خواهند کرد.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت اضافه کرد: این پروژه در دو قسمت تعریف شده است که قسمت اول تجهیز مبادی انتقال و صادرات نفت به سیستمهای سختافزاری با تکنولوژیهای بالای الکترونیکی و بخش دوم انتقال دیتا و اطلاعات نقل و انتقالات نفت را شامل میشود.
وی با بیان اینکه در فاز دوم این پروژه قرار است، تکنولوژی ابزار دقیق اندازهگیری در این زمینه به صورت ساخت داخل در اختیار قرار گیرد، تاکید کرد: مپنا (شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی) با این شرط برای اجرای پروژه برگزیده شده است که در فاز دوم تکنولوژی مورد نظر را به داخل انتقال داده و به صورت ساخت داخل جایگزین تکنولوژی وارداتی کند.
خجستهمهر گفت: اجرای این پروژه در راستای تکلیف قانونی وزارت نفت در راستای نظارت مقداری بر تولید نفت تعریف شده است، تا خطاهای انسانی کاهش یافته و در صورت وجود تلفاتی در پروسه نقل و انتقالات نفت و گاز از مبدأ، تلفاتی که در خطوط دارد، مشخص شود.
*امکان دخالت احتمالی نیروی انسانی در تغییر دادههای نفت و گاز حذف میشود
وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای این پروژه خطای انسانی در اندازهگیری تولید و انتقال نفت حذف شده و شفافیت دادهها که اهمیت بیبدیلی دارد، افزایش یابد تا اطلاعات نفت و گاز با حداکثر دقت و حداقل دخالت نیروی انسانی جمعآوری و متمرکز شود.
معاون برنامهریزی وزیر نفت تصریح کرد: از این پس دادهها به صورت آنلاین منتقل میشود و این گونه نیست که دادههای فنی نفت و گاز توسط نیروی انسانی دچار تغییراتی شده و بعد از آن ارائه داده شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر مراکز دیتا به صورت مستقل در شرکتهای بهرهبردار وجود دارد که با اجرای این پروژه مرکز دیتای متمرکزی در وزارت نفت تأسیس میشود که اطلاعات تولید شده در مراکز بهرهبرداری در داشبورد(پیشخوان) این مرکز دیتا قابل دسترسی خواهد بود.
وی در پایان تاکید کرد: این پروژه تکلیف قانونی وزارت نفت در راستای نظارت این وزارتخانه برای نظارت بر عملکرد شرکت ملی نفت و شرکتهای بهرهبردار تعریف شده است.