قدیمی:به علت افزایش چند برابری داوطلبان ورود به دوره های کارشناسی ارشد و نیز دکترا ، برخی تسهیلات درنظر گرفته شده قبلی ، با شرایطی جدید ارائه می شود تا فقط کسانی که از نظر علمی صلاحیت کامل دارند بتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گفت : آئین نامه جدید ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره های تحصیلی بالاتر،از مهر لازم الاجراست و سخت گیرانه تر از آئین نامه قبلی است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، سعید قدیمی افزود: از سال تحصیلی 91 -92 ، این آئین نامه به همراه آئین نامه قبلی 35-36 ، اجرا می شود و از سال تحصیلی بعد از آن فقط آئین نامه جدید اجرایی خواهد بود .
وی با بیان اینکه در آئین نامه جدید بخش هایی برای دانشجویان دانشگاه پیام نور و دانشجویان دوره های مجازی و نیمه حضوری در نظر گرفته شده است ، گفت : به علت افزایش چند برابری داوطلبان ورود به دوره های کارشناسی ارشد و نیز دکترا ، برخی تسهیلات درنظر گرفته شده قبلی ، با شرایطی جدید ارائه می شود تا فقط کسانی که از نظر علمی صلاحیت کامل دارند بتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند .
دبیر شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری همچنین گفت : در این آئین نامه به خصوص ماده 18 بند 2 آن ، نگاهی کلی برای انجام تکلیف قانونی خود در برنامه پنجم توسعه داریم و موضوع گسترش حمایت های هدفمند معنوی از نوآوران علمی فناوری کشور مطرح است .
قدیمی افزود : آئین نامه قبلی ارائه تسهیلات مربوط به ادامه تحصیل برگزیدگان علمی سال 86 تصویب شده بود و بعد از پنج سال نیاز به اعمال تغییراتی بود .
وی گفت: در آئین نامه جدید، ارائه تسهیلات ادامه تحصیل به برگزیدگان علمی در مقطع کاردانی حذف شد و توجه ما بیشتر مربوط به ورود به دوره های کارشناسی ارشد و دکتراست .
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری افزود : این برگزیدگان علمی با استفاده از تسهیلاتی که برای آنها در نظر گرفته ایم ، علاوه بر ظرفیت های هر رشته به دانشگاه مورد نظر معرفی می شوند و میزان درنظر گرفته شده برای معرفی این افراد به دانشگاه ها بدون آزمون ، تا 20 درصد اضافه بر ظرفیت هر رشته در هر دانشگاه خواهد بود .
قدیمی گفت : هم اکنون یک میلیون و 100 هزار داوطلب برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد داریم و ظرفیت دانشگاه های دولتی 7 تا 8 درصد این داوطلبان را می پذیرد و در مقطع دکتری نیز با جمعیت داوطلبی 187 هزار نفری ، ظرفیت های دانشگاه های دولتی ، پاسخگوی 5 تا 6 درصد متقاضیان ورود به این مقطع است و به همین دلیل اعطای تسهیلاتی برای ورود بدون آزمون به این مقاطع ، امکانی فوق العاده است .