وزیران امور خارجه ایران و تاجیکستان با مرور نحوه پیشرفت و گسترش روابط دو جانبه و اجرای همکاریها و پروژههای مشترک دو کشور، از روند توسعه و تحکیم مناسبات ابراز رضایت کردند.
وزیران امور خارجه ایران و تاجیکستان با مرور نحوه پیشرفت و گسترش روابط دو جانبه و اجرای همکاریها و پروژههای مشترک دو کشور، از روند توسعه و تحکیم مناسبات ابراز رضایت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، دکتر علیاکبر صالحی و همراه خان ظریفی روز چهارشنبه در مذاکراتی در تهران، همچنین همکاریهای دو جانبه و چند جانبه را در جهت توسعه، رفاه و سازندگی منطقه موثر توصیف کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار گفت: بهترین توصیف برای روابط دو کشور هم زبان، هم فرهنگ و هم دین این است که دو ملت شاخههایی از تنه یک درخت هستند.
او افزود: دو ملت دارای یک روحیه، تاریخ، پیشینه و سنتهای مشترک هستند که مسوولان دوکشور باید با بهرهگیری از این سرمایه زمینه نزدیکی بیشتر دو ملت را فراهم آورند و رفت و آمد دو ملت، همکاریهای اقتصادی، تجاری، صنعتی، فرهنگی و علمی را به صورت حداکثری تقویت کنند.
صالحی اظهار کرد: در ارتباط با بسط روابط دو کشور کارهای زیادی انجام شده و کارهای زیادی نیز وجود دارد که باید انجام شود، بنابراین ضروری است تواناییها و امکانات بالقوه و مکمل یکدیگر را بالفعل کرده و اجراء و تکمیل پروژه های همکاریهای مشترک را تسریع کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به برگزاری انتخابات شکوهمند ریاست جمهوری در ایران با شرکت 72 درصد از واجدان شرایط که حیرت همگان را برانگیخت و غرب را مجبور کرد تسلیم حقایق شود، گفت: امیدواریم شاهد تحولات چشمگیری درباره روابط جمهوری اسلامی ایران با جهان بهویژه غرب باشیم و در عهد جدید، روابط با کشورهای دوستی مانند تاجیکستان بیش از پیش تقویت خواهد شد.
وی با ابراز رضایت از رایزنی و همکاریهای دو کشور در حوزههای منطقهیی و بینالمللی، تقویت همکاریها در حوزههای انرژی بهویژه نفت، گاز، برق، فرآوردههای نفتی و حمل و نقل و راه را به نفع دو ملت و ایجاد تغییرات مثبت و بزرگ در منطقه توصیف کرد.
همراه خان ظریفی نیز در این ملاقات، برگزاری انتخابات بزرگ و در سطح بینالمللی را تبریک گفت و افزود: برگزاری این انتخابات یک نقطه عطف تاریخی برای نشان دادن فرهنگ و تمدن ملت ایران بود که قابلیت بسیار بالای سیاسی ، فرهنگی و تمدنی دارد و کمتر کشوری مانند ایران با این پیشینه تمدنی و فرهنگی در جهان وجود دارد و این انتخابات با اقبال جهانی مواجه شده است.
وزیر امور خارجه تاجیکستان با تقدیر از برنامههای جمهوری اسلامی ایران از ابتدای استقلال تاجیکستان و همکاریهای مستمر دو کشور در طول سالهای اخیر در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تجاری، ضرورت تقویت بیشتر همکاریها در ارتباط با پروژههای مشترک حمل و نقل، راه، نفت، گاز و برق را مورد تاکید قرار داد.
او با تاکید بر اهمیت کمیسیون مشترک دو کشور در تنظیم روابط اقتصادی و تجاری، به فعالیت بیش از 200 شرکت ایرانی در فعالیتهای اقتصادی، تجاری، صنعتی و عمرانی تاجیکستان اشاره کرد.
در این دیدار همچنین پیرامون آخرین تحولات منطقه از جمله تحولات سوریه تبادل نظر شد.
در پایان مذاکرات دو جانبه، وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان یادداشت تفاهمی به امضاء رساندند. بر اساس این یادداشت تفاهم طرف تاجیکی قطعه زمینی را در تاجیکستان به منظور ساخت ساختمانهای سفارت و اقامتگاه جمهوری اسلامی ایران در آن کشور به طرف ایرانی واگذار کرد و متقابلا طرف ایرانی نیز قطعه زمینی را در تهران برای ساخت سفارت و اقامتگاه طرف تاجیکی به آنها واگذار کرد.