نیاز آب در کشور رو به افزایش است و با توسعه روزافزون شهرها و روستاها، تامین آب هزینه های بسیار بالایی را دربردارد و ما ناچاریم در برخی از شهرها که دسترسی به منابع آب سالم وجود ندارد، آب را از چند صد کیلومتر دورتر منتقل کنیم که هزینه های بسیار بزرگی را بر دوش صنعت آب و برق می گذارد
وزیر نیرو از تعیین تکلیف یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی تا یک ماه آینده خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت نیرو (پاون)، حمید چیت چیان در حاشیه نشست مدیران ارشد صنعت آب و فاضلاب کشور در جمع خبرنگاران، درخصوص برنامه وزارت نیرو برای یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب، گفت: بررسی های اولیه نشان داده است که این امر در برخی استان ها مشکل ایجاد می کند و از مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور خواسته شده است که ظرف یک ماه، فعالیت کارشناسی در این خصوص انجام و پس از آن تصمیم گیری مشخصی اتخاذ شود.
وی ادامه داد: این تصمیم ممکن است به توقف ادغام شرکت ها و یا ادغام برخی از آنها منجر شود.
وی افزود: از دولت درخواست شده است که برای جبران زیان شرکت ها منابعی در بودجه به این امر اختصاص داده شود چراکه این امر غیر قابل اجتناب است و حتی در کشورهای صنعتی و کشورهایی که از لحاظ منابع آب بسیار غنی هستند، برای آب شرب روستاها و شهرها از منابع عمومی بودجه اختصاص داده می شود.
وزیر نیرو درخصوص برنامه های وزارت نیرو برای اصلاح تعرفه های آب و برق و جبران زیان های انباشته، گفت: نیاز آب در کشور رو به افزایش است و با توسعه روزافزون شهرها و روستاها، تامین آب هزینه های بسیار بالایی را دربردارد و ما ناچاریم در برخی از شهرها که دسترسی به منابع آب سالم وجود ندارد، آب را از چند صد کیلومتر دورتر منتقل کنیم که هزینه های بسیار بزرگی را بر دوش صنعت آب و برق می گذارد.
وی ادامه داد: باید تناسبی میان درآمدها و هزینه های صنعت وجود داشته باشد و اگر درآمدها تعدیل و اصلاح نشود، نمی توان خدمات را ارایه کرد و این مطلوب نظر ما نیست.
وی افزود: برنامه ها و تحلیل هایی در این خصوص انجام شده است اما باید در سطح ملی (هیئت دولت و مجلس) تصمیم گیری شود و این اقدام ها دربرگیرنده منافع مردم خواهد بود.
چیت چیان درخصوص آخرین وضعیت سدهای کشور گفت: از 25 سال پیش کار مقدس و خوب استحصال منابع آب ازطریق سدها آغاز شده و برکت های بسیار زیادی نیز برای کشور داشته است.
وی ادامه داد: چون بخشی از مدیریت ها استانی شده و در برخی از حوضه ها، چهار تا پنج استان مشارکت دارند، اگر یک مدیریت به هم پیوسته و یکپارچه در تمام حوضه انجام نشود، تصمیم های گسسته استانی موجب می شود سد یا شبکه ای ساخته شود که برای آن تخصیص استانی کافی وجود نداشته باشد و این امر موجب شود برخی از سدهایی که ساخته شده است، با ظرفیت کامل به خدمت مردم درنیاید.
به گفته وی، خشکسالی ها، برداشت ها در سرچشمه ها و حفر چاه های غیرمجاز و غیر قانونی نیز این امر را تشدید کرده است.
چیت چیان بر لزوم برخورد قانونی با عوامل چاه های غیرمجاز و برداشت کنندگان بیشتر از میزان مجاز تاکید کرد و افزود: اصلاح الگوی کشت و اصلاح روش های آبیاری، میزان بهره وری را بالا برده و مصرف آب را کاهش می دهد.
وی افزود: منابع آب کشور محدود است و کشور در منطقه خشکی قرار گرفته است و امکانات تامین و استحصال آب به هر میزان که در کشور وجود داشته، استفاده شده است و از این پس باید به طرف بهتر مصرف کردن آب به ویژه در بخش کشاورزی برویم.
چیت چیان درخصوص مشکل بازپرداخت تسهیلات دریافتی شرکت های آب و فاضلاب از بانک های جهانی نیز گفت: این امر در دستور کار وزارت نیرو بوده و منابعی پیش بینی شده است تا از محل فروش پساب های تولیدی در تصفیه خانه های فاضلاب، بتوان بخشی از این منابع را تامین کرد.