توفیقی گفت :یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری این است که چگونه میتوان جایگاه علوم انسانی را متحول کرد و به نظر من جایگاه اول کشور در تحول علوم انسانی، دانشگاه علامه طباطبایی است که باید در این عرصه قدم بردارد و همچنین از سوی دیگر باید شرایطی ایجاد کنیم که بهترین استعدادهای کشور به سمت رشتههای علوم انسانی بیاید
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر مدیریت اخلاق مدار و عقل محوردر دانشگاهها گفت: مدیریت سیاسی در دانشگاهها، مدیریتی شکستخورده است و فقط با اخلاق میتوان در قلب مردم نفوذ کرد و در کنار آن میتوان با عقلانیت درست تصمیم گرفت؛ چرا که مدیریت همگام با مشورت، مشارکت و عقل محوردر دانشگاه ها میتواند به مدیریتی موفق تبدیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری ،توفیقی با اشاره به سخن امام راحل که دانشگاه را مبدا همه تحولات خوانده است ،گفت: مقام معظم رهبری گفتمان علمی را به گفتمان مسلط در جامعه تبدیل کرده و علم را اولویت اصلی جامعه و مایه اقتدار ملی عنوان کردهاند.
سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه باید گرایشهای سیاسی را در مسئولیتهای دانشگاهی کنار بگذاریم، اظهار داشت: مدیریت سیاسی، آفت توسعه علمی است و به خصوص افرادی که در دانشگاه مسئولیت میگیرند، باید گرایشهای سیاسی خود را کنار بگذارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تشکر از خدمات حجت الاسلام دکترشریعتی رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی بزرگترین وظیفه دکتر سلیمی، سرپرست جدید این دانشگاه را حفظ پشتیبانی دانشگاهیان و افزایش آن دانست و گفت: پیام انتخابات24 خرداد 92 تدبیر، امید و اعتدال بود و اولین وظیفه هر مدیری در این دوره این است که پیام انتخابات را درک و متناسب با شرایط جدید، دانشگاه را مدیریت کند.
سرپرست وزارت علوم در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از پیامهای انتخابات این بود که مردم با برخی شیوههای مدیریت در هشت سال گذشته موافق نبودند، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در این زمینه فرمودند نقاط قوت دولتهای قبلی را شناسایی کرده و ادامه دهید و نقاط ضعف را نیز برطرف کنید .
توفیقی با بیان اینکه در نظام مدیریت دانشگاهی باید زمینه مشارکت دانشگاهیان را فراهم کرد ، گفت : این کار مسئولیتپذیری دانشجویان در اجرای تصمیمات را افزایش میدهدوتجربه ثابت کرده تصمیماتی که پشت درهای بسته گرفته میشود، ضمانت اجرایی ندارد، به مقصد نمیرسد و دستاوردی نخواهد داشت.
وی همچنین با اشاره به تفاوت دیدگاه نظام جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با دنیای غرب، تاکید کرد: یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری این است که چگونه میتوان جایگاه علوم انسانی را متحول کرد و به نظر من جایگاه اول کشور در تحول علوم انسانی، دانشگاه علامه طباطبایی است که باید در این عرصه قدم بردارد و همچنین از سوی دیگر باید شرایطی ایجاد کنیم که بهترین استعدادهای کشور به سمت رشتههای علوم انسانی بیاید.
دکتر توفیقی افزود : زمانی که میگوییم نظام غرب را قبول نداریم و بنا داریم نظام جدیدی را مطابق با ارزشهای خود در کشور حاکم کنیم، این توسعه نیازمند نظریههای بنیادین و کاربردی است که طراحی آنها، کار علوم انسانی و به ویژه وظیفه دانشگاه علامه به عنوان برترین دانشگاه علوم انسانی در کشور است.
وی افزود:ما باید کاری کنیم تا علوم انسانی برای مردم بیشتر شناخته شود، چرا که در حال حاضر نگاهی که مردم نسبت به علوم پزشکی دارند، به علوم انسانی ندارند و ارزش آن را در زندگی خود نمیدانند؛ بنابراین باید به سمت کاربردی کردن این علوم پیش برویم، به طوری که در زندگی مردم تاثیرگذار باشد.
سرپرست وزارت علوم همچنین با تاکید بر اینکه دانشگاه باید سرشار از نواندیشی، تولید فکر و ایده باشد، گفت: در سند دانشگاه اسلامی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است نیز این سیاستها آمده و برحمایت از روحیه پرسشگری و فضای باز سیاسی تاکید شده است.
توفیقی تاکید کرد: دانشجویان باید در فضای امن و بدون اضطراب، تفکر انتقادی خود را مطرح کنند و فضای دانشگاه، فضایی با نشاط باشد؛ چرا که خلاقیت و نوآوری از دل همین فضا به وجود میآید وبدیهی است فضای آرامش در دانشگاه ها باید همراه با نشاط باشد، نه آرامشی همراه با سکوت، رکود و حاشیهنشینی.
سرپرست وزارت علوم در ادامه با بیان اینکه امروز نسل جدید دانشگاهها در جهان، دانشگاههای کارآفرین هستند، گفت: این کارکرد مختص دانشگاههای فنی نیست و دانشگاههای علوم انسانی خود را از حوزه کاربردی کنار نکشند.
توفیقی در بخش پایانی سخنان خود، دانشگاه کارآفرین را دانشگاه ماموریتگرا و در خدمت جامعه و حل نیازهای مردم دانست و تصریح کرد: بحث کارآفرینی در کشور ما بسیار رشد کرده و شرکتهای دانشبنیان پیشرفت خوبی کردهاند که این موضوع میتواند در حوزه علوم انسانی نیز گسترش یابد و دانشجویان بیشتر درگیر آن شوند.