شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وظیفه تأمین و تدارک و توزیع نهاده های کشاورزی را طبق برنامه های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی و با قیمتهای مصوب هیأت محترم وزیران بعهده دارد و تاکنون این شرکت بر خلاف اظهارات رئیس سابق دفتر صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی (از بدو تاسیس تاکنون ) حتی یک کیلوگرم کود شیمیایی صادر نکرده است.چرا که باستناد مصوبه شماره 15621/45087 مورخ 2/2/1391 هیات محترم وزیران صادرات کودهای شیمیائی منحصراً در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی می باشد
به دنبال انتشار مطلبی مورخ27 /6 /92 از سوی روزنامه شرق با عنوان " کود یارانه ای کشاورزان تحویل نشده، صادر شد" روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به این شبهات پاسخ داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت متن جوابیه به شرح زیراست:
شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وظیفه تأمین و تدارک و توزیع نهاده های کشاورزی را طبق برنامه های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی و با قیمتهای مصوب هیأت محترم وزیران بعهده دارد و تاکنون این شرکت بر خلاف اظهارات رئیس سابق دفتر صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی (از بدو تاسیس تاکنون ) حتی یک کیلوگرم کود شیمیایی صادر نکرده است.چرا که باستناد مصوبه شماره 15621/45087 مورخ 2/2/1391 هیات محترم وزیران صادرات کودهای شیمیائی منحصراً در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی می باشد.
همچنین سهمیه سال 91 این شرکت یک میلیون و 716 هزار تن کود شیمیایی اوره بوده ( در چند مرحله تخصیص) که مقدار یک میلیون و 295 هزار تن از شرکتهای پتروشیمی خریداری و با توجه به موجودی اول سال 91 خود جمعاً یک میلیون و 384 هزار تن بین کشاورزان از قرار هر کیسه 50 کیلوگرمی 20 هزار تومان توزیع شده و تمامی وجه خرید کودهای تأمین شده از شرکتهای پتروشیمی نقداً از قرار هر کیسه 17 هزار و 500 تومان پرداخت گردیده است. بنابراین بر خلاف اظهارات آقای محمد زیار اولاً شرکت دو برابر سهمیه تحویل نگرفته و ثانیاً بهای خرید تماما پرداخت شده است.
در این خصوص قیمت کود شیمیایی تا تاریخ 18/4/92 با قیمت 20 هزار تومان بین کشاورزان توزیع شده ولی طبق مصوبه نمایندگان محترم ویژه رئیس جمهور قیمت خرید از 17 هزار و 500 تومان به 30 هزار و 625 تومان (75درصد) افزایش یافت، هر چند که مصوبه مذکور توسط وزیر محترم وقت جهاد کشاورزی به این شرکت ابلاغ نگردید و فاقد قیمت فروش بوده و تعیین قیمت فروش بعهده معاونت نظارت و راهبردی رئیس جمهور محول گردیده است.
بالاخره مصوبه مذکور در 2/6/92 توسط جناب آقای مهندس حجتی وزیر محترم جهاد کشاورزی با تعیین قیمت فروش هر کیسه 50 کیلوگرمی به مبلغ 35 هزار تومان ابلاغ گردید.
علیرغم ابلاغ مصوبه مذکور و نامشخص بودن قیمت فروش کود اوره در بازه زمانی 18/4/92 تا 3/6/92 این شرکت آمادگی خود را به شرکتهای پتروشیمی برای خرید اعلام کرده که از شرکتهای پتروشیمی جواب مثبت دریافت نشد اما با وجود اینکه شرکتهای پتروشیمی با استفاده از مصوبه مذکور ما به التفاوت قیمت کود تحویلی از اول سال 92 را مطالبه نمودند این شرکت موجودی انبار خود را از قرار هر کیسه 50 کیلوگرمی 20 هزار تومان (قیمت های سابق) بین کشاورزی توزیع نموده و اجازه نداد این خلاء موجب سوء استفاده دلالان گردد.
آقای محمد زیار همچنین گفته در حال حاضر کود 35 هزار تومانی بدست کشاورزان نمیرسد و کشاورزان برای تأمین نهاده مورد نیاز خود پشت درهای بسته مانده اند. در این رابطه باید گفت در تاریخ انتشار مطلب 27/6/92 موجودی کود اوره در انبارهای سازمانی این شرکت در سراسر کشور بالغ بر 130 هزار تن می باشد که حاکی از بی اطلاعی آقای زیار است و روزانه بالغ بر 5 هزار تن کود اوره توسط این وزارتخانه از سوی شرکت خدمات حمایتی و تعاون روستایی از شرکتهای پتروشیمی تحویل و به سراسر کشور حمل و توزیع می گردد.
توزیع کود توسط شرکت خدمات حمایتی همیشه تک نرخی بوده و همانطور که در بالا ذکر شد شرکت تا زمان ابلاغ مصوبه نمایندگان محترم ویژه رئیس جمهور (3/6/92 ) کود اوره را به قیمت 20 هزار تومان بین کشاورزان توزیع کرده است.
در نهایت اینکه طبق برنامه تنظیم شده حدود 50 درصد کود اوره مورد نیاز کشور از عسلویه تامین میگردد که باید با کشتی به بندر امام یا بندرعباس و از آنجا از طریق حمل زمینی تا خراسان رضوی – مازندران – قزوین- آذربایجان شرقی – اردبیل و سایر نقاط کشور حمل می شود و این یعنی هزینه های مضاعف تحمیل شده به بخش کشاورزی در حالیکه شرکتهای پتروشیمی کرمانشاه، مرودشت، بجنورد با صرف هزینه های گزاف حمل و نقل و بخشی از تولیدات خود را با کامیون به بنادر جنوبی و از آنجا با کشتی به خارج از کشور صادر می کنند و این نیز هزینه ای است که نهایتاً به کشور تحمیل میگردد.
با عنایت به مطالب عنوان شده فوق مستند به مدارک قانونی ، این شرکت به جهت نشر اکاذیب این حق را برای خود محفوظ می دارد تا طریق مراجع قانونی پیگیرهای لازم را به عمل آورد.