سرپرست وزارت آموزش و پرورش:جمهوری اسلامی ایران تلاش های فراوانی در افزایش حقوق فرهنگیان انجام داده است ، که البته به موازات این افزایش حقوق، خدمات غیر مالی نظیر ؛ توجه به موضوع درمان و مسکن فرهنگیان ، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به فرزندان آنان ، کمک به تامین مایحتاج روزانه معلمان و پرداخت تسهیلات و وام به فرهنگیان می تواند راهگشا باشد
علی اصغرفانی ، سرپرست وزارت آموزش وپرورش فرهنگ سازمانی حاکم بر محیط های آموزشی را یک فرهنگ عاطفی – روانی توصیف کرد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش ،علی اصغر فانی در دیدار با محمد نوح ، وزیر آموزش و فرهنگ اندونزی در محل سالن جلسات دفتر وزارتی با اشاره به قدمت طولانی همکاری دو کشور جمهوری اسلامی ایران و اندونزی گفت : کشور اندونزی یک کشور مسلمان و پرجمعیت است و از این نظر مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.
وی خطاب به وزیر آموزش و فرهنگ اندونزی و هیئت همراه وی اظهار کرد : تقارن ورود شما با روز بازگشایی مدارس در کشور جمهوری اسلامی ایران است را به فال نیک می گیریم .
سرپرست وزارت آموزش وپرورش از آغاز سال تحصیلی 93-92 با حضور حدود دوازده میلیون و 300 هزار دانش آموز در یکصدو 5 هزار مدرسه کشور خبر داد و یادآور شد : امروز تلاش و فعالیت نظام آموزشی با حضور یک میلیون و 30 هزار معلم و فرهنگی در سطح کشور آغاز شد .
وی با تاکید بر تبادل تجربه آموزشی و پرورشی بین دو کشور ایران و اندونزی خاطر نشان کرد : در حوزه های تربیت معلم ، کتاب های درسی ، تجهیزات و روش های آموزشی و در مجموع ساختار نظام آموزش وپرورش بویژه ترویج زبان فارسی در صورت تمایل کشور اندونزی ،آماده تبادل تجربه و همکاری می باشیم .
فانی با طرح این سئوال که نحوه ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان در صورت پراکندگی بالای جمعیت دانش آموزی در کشور اندونزی چگونه است ؟، ادامه داد : در جمهوری اسلامی ایران در بخش ابتدایی به علت پایین بودن سن دانش آموزان و دلتنگی آنان به واسطه دوری از خانواده نمی توان مدارس شبانه روزی دایر کرد و ظرفیت تاسیس این مدارس از پایه هفتم به بعد امکان پذیر است و به شما نیز توصیه می کنیم ، مدارس شبانه روزی را به عنوان آخرین راه حل برگزینید .
وی در خصوص ارائه خدمات آموزشی با توجه به پراکندگی جمعیت دانش آموزی در ایران ادامه داد : جمع کردن دانش آموزان در یک فضا و ارائه آموزش به آنان در کنار سایر روش ها ،همچنین روش آموزش از راه دور از جمله روش هایی است که در کشور ایران از آن استفاده می شود .
سرپرست وزارت آموزش وپرورش زمان برگزاری امتحانات نهایی از دانش آموزان را پایان سال نهم و دوازدهم ذکر کرد و گفت : در نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران ، دوره ابتدایی شش سال است و پس از آن دو دوره سه ساله شامل ؛ دوره متوسطه اول و دوم که در مجموع دوازده سال می شود ، وجود دارد.
وی تامین نیروی انسانی آموزش وپرورش را از طریق دو دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و فرهنگیان دانست و خاطر نشان کرد: دانشگاه رجایی به تربیت معلم در شاخه فنی و حرفه ای و دانشگاه فرهنگیان با حداقل دو شعبه دخترانه و پسرانه در تمامی استان های کشور به تربیت نیروی انسانی در بخش های دیگر آموزش وپرورش می پردازد که البته وزارت علوم نیز در زمینه تربیت معلم به آموزش وپرورش کمک می کند.
فانی از دو ماموریت عمده دانشگاه فرهنگیان شامل ؛ تربیت معلم و آموزش معلمان موجود نام برد و تصریح کرد : اطلاعات معلمان همه ساله باید به روز شودو در کنار آن معلمان باید علاوه بر دانش تخصصی در رشته مورد تدریس به روش های تدریس و روانشناسی کود ک و نوجوان آگاه شوند و با تجهیز به تربیت دینی و اخلاقی به عنوان معلمانی در تراز جمهوری اسلامی ایران انجام وظیفه کنند .
* مشکل معیشتی و رفاهی فرهنگیان یک مسئله جهانی است
سرپرست وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سئوال وزیر آموزش وفرهنگ کشور اندونزی در خصوص اقدامات آموزش وپرورش جمهوری اسلامی ایران در زمینه معیشت و رفاه فرهنگیان گفت : جمهوری اسلامی ایران تلاش های فراوانی در افزایش حقوق فرهنگیان انجام داده است ، که البته به موازات این افزایش حقوق، خدمات غیر مالی نظیر ؛ توجه به موضوع درمان و مسکن فرهنگیان ، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به فرزندان آنان ، کمک به تامین مایحتاج روزانه معلمان و پرداخت تسهیلات و وام به فرهنگیان می تواند راهگشا باشد.
وی با توصیه به وزیر آموزش و فرهنگ کشور اندونزی برای ارائه کمک های غیرنقدی به فرهنگیان به جای افزایش مستقیم حقوق آنان عنوان کرد : تیم تخصصی مطالعات اقتصادی وزارت آموزش وپرورش به راهکارهای مناسبی در این زمینه دست یافته که قرار است نتایج کارگروه به بنده ارائه شود.
وی از ظرفیت مطلوب صندوق ذخیره فرهنگیان در انجام فعالیت های اقتصادی مناسب برای فرهنگیان نام برد و گفت : براساس نتایج تحقیق یکی از رساله های دکترا در زمینه مدیریت آموزشی ، انتخاب مدیران شایسته در مدارس و سطوح مختلف ادارات می تواند در افزایش کارایی ، اثربخشی و انگیزه معلمان بسیار تاثیر گذار باشد .
فانی در پایان با تاکید بر ارتقای کیفیت مدیریت در مدارس در کنار پرداختن به مباحث رفاهی خاطر نشان کرد : کشورهای مسلمان باید باهم متحد شوند تا بتوانند به پیشرفت های وسیع تری دست یابند .
شایان ذکر است، دو نماینده از طرف جمهوری اسلامی ایران و اندونزی برای پیگیری مسائل آموزشی و پرورشی دو کشور و انعقاد تفاهم نامه در این زمینه معرفی شدند.