تشکیل صندوقهای پس انداز مسکن باید از انحصار بانک مسکن خارج شده و سیستمی رقابتی در این زمینه بوجود بیاید در این بین بانک مسکن نیز می تواند به عنوان صندوق صندوقها قرار گیرد و با تقویت بازار رهن ثانویه قدرت وام دهی را افزایش دهد.
وزیر راه وشهرسازی خواستار راه اندازی صندوق زمین و ساختمان در کنار صندوق های پس اندازمسکن شد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی ، دکتر عباس آخوندی ، در مراسم تودیع قدرت الله شریفی و معارفه دکتر هاشم بت شکن به عنوان مدیر عامل بانک مسکن با تأکید بر لزوم تعریف نوعی رژیم پس انداز خانوار بر لزوم جلب اعتماد آنها در این سیستم برای خانه دار شدن تاکید کرد.
وی با بیان اینکه برخی سیاسیون علاقه فراوانی دارند که بگویند فرمول کوتاه مدت و بدون نیاز به پس انداز برای خانه دار شدن مردم سراغ دارند اظهارداشت: تاکنون دو بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیتجه چنین سیاستهایی را دیده ایم که اولی در دوران بنی صدر بود و کار را تا ورشکستگی کامل بانک پیش برد.
آخوندی نمونه دیگر دخالت گسترده دولت در بخش مسکن را در دولت گذشته دانست افزود: دولت قبلی در بخش مسکن مداخلات بسیار گسترده ای داشت و از بانک مسکن به عنوان عامل استفاده کرد.البته امیدواریم این استفاده از بانک مسکن تنها در حد عاملیت باشد چرا که اگر تعهدات به بانک مسکن منتقل شده باشد این بانک دچار مشکل جدی خواهد شد.
وزیر راه وشهرسازی از خانه دار شدن به عنوان بزرگترین اتفاق زندگی خانوارهای متوسط و ثمره یک عمر تلاش آنها یاد و تصریح کرد: از دیدگاه اقتصاد خود و اقتصاد خانوار برای خانه دار شدن جز اینکه یک رژیم پس انداز تعریف کنیم نداریم.
وی از نداشتن قدرت پس انداز و سطح درآمد خانوارها برای خرید یا ساخت خانه به عنوان مشکل اصلی یاد کرد و ادامه داد: برای موفق شدن سیستم پس انداز ابتدا باید اعتماد خانوارها را جلب کنیم به نحوی که خانوارها بدانند اگر با رژیم اقتصادی تعریف شده حرکت کنند با وجود ثباتی که در سیاستگذاری های حوزه وجود دارد می توانند صاحبخانه شوند .
وی با بیان اینکه جلب اعتماد خانوار در حوزه مسکن کار بسیار دشواری است اظهارداشت: وزارت راه و شهرسازی باید با همکاری وزارت اقتصاد ، بانک مرکزی و بانک مسکن سیاست های خود را در راستای طراحی پس اندازی که قدرت خرید مردم را افزایش دهد ، هم راستا کند و از سوی دیگر تمام سیاستهای زمین شهری نیز باید پشتوانه سیاست مالی بخش مسکن قرار بگیرند چرا که با این شیوه می توان اعتماد خانوارها را جلب کرد.
وزیر راه وشهرسازی ادامه داد : تشکیل صندوقهای پس انداز مسکن باید از انحصار بانک مسکن خارج شده و سیستمی رقابتی در این زمینه بوجود بیاید در این بین بانک مسکن نیز می تواند به عنوان صندوق صندوقها قرار گیرد و با تقویت بازار رهن ثانویه قدرت وام دهی را افزایش دهد.
بنابراین گزارش وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز در این مراسم با قدردانی از خدمات قدرت الله شریفی ، مدیر عامل سابق مسکن ، با بیان اینکه بخش مسکن ارتباط تنگاتنگی با رفاه، رشد و توسعه اقتصادی دارد ، اظهارداشت: مسکن از سویی یک کالای مصرفی با دوام و مهمترین نیاز خانوارهاست و از سوی دیگر کالایی سرمایه ای است که فراز و نشیب آن با سایر بخشهای اقتصادی حداکثر است.
طیب نیا با اعلام اینکه حدود 70 تا 300 صنعت به بخش مسکن وابسته هستند ، تصریح کرد : این بخش مانند لکوموتیوی است که اگر به حرکت دربیاید سایر بخشهای اقتصادی را نیز به حرکت در می آورد و اگر از حرکت بایستد سایر بخشها نیز از حرکت خواهند ایستاد.
وی با اشاره به اینکه تامین مسکن ارزان قیمت برای اقشار کم درامد جامعه همواره دردستور کاردولتها قرارداشته است ادامه داد: مسکن مهر هدف مقدسی بود که متاسفانه اشتباهی عمده بر این مبنا که می توان با تزریق پول و استفاده از منابع بانک مرکزی تولید را افزایش داد در آن اتفاق افتاد.
وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه 48 هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی سهم مسکن مهر شد ، اظهارداشت: نتیجه چنین کاری افزایش تورم و تحمیل نوعی مالیات به اقشار کم درامد جامعه برای صاحب خانه کردن قشر محدودتری از آنها بود .
وی خاطر نشان کرد : هم اکنون همکاران من در بانک مرکزی مشغول مطالعه برای یافتن شیوه های تامین مالی بخش مسکن هستند.