آخوندی:در بخش راه و مسکن درهرساعت حدود ۶ میلیارد تومان هزینه می شود که پس از صنعت نفت، عظیم ترین سرمایه گذاری ملی است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش مسکن حدود 33 درصد اقتصاد ایران را در بر می گیرد، گفت: به طور میانگین روزانه دو هزار واحد مسکونی ساخته می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، عباس آخوندی دریازدهمین همایش روز بتن و پنجمین همایش ملی بتن با تاکید بر استفاده بهینه از مصالح ساختمانی گفت: در بخش راه و مسکن درهرساعت حدود 6 میلیارد تومان هزینه می شود که پس از صنعت نفت، عظیم ترین سرمایه گذاری ملی است.
وی اظهار داشت : راه و ساختمان و شهرسازی از صنایع مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد ملی است و مستقیم با 6 صنعت زیربنایی ارتباط دارد و رونق آن باعث رشد صنایع دیگر خواهد شد.
آخوندی گفت: برای دستیابی به معیارهای توسعه پایداردربخش مسکن باید شاخص های کیفیت ، مقاوم سازی ، کاهش مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرد و این توجه به مفهوم دقت در تک تک عناصر زنجیره تولید مسکن و شبکه های حمل و نقل است.
وی افزود: کشورهای صنعتی و درحال توسعه با آگاهی از نقش پژوهش درخلق فناوری و شتاب دهی برای توسعه ، عمده توجه خود را صرف تقویت و ارتقای بخش تحقیق کرده اند.
آخوندی با اشاره به نقش مرکز تحقیقات به عنوان زیر مجموعه ای از وزارت راه و شهرسازی گفت : این مرکز می تواند همواره در نیازسنجی تحقیقات برای تسریع در اعمال سیاست های حاکمیتی دولت در شرایط و مقطع خاص کنونی گره گشا باشد.
وی گفت: استفاده از مصالح بومی و ارتقاء کیفی این مصالح از اولویت های تحقیقاتی صنعت راه و ساختمان در کشور محسوب می شود و باید مورد توجه پژوهشگران این عرصه قرار گیرد.
وی افزود : در توسعه و معرفی انواع فناوری نوین مرتبط با صنعت راه و ساختمان شامل سیستم های نوین سازه ای ، تولید انواع مصالح سبک، ملات های خشک آماده و... استفاده از فناوری های نوین بتن در ساخت اسکله ها ، راهها، بنادر، فرودگاه ها و غیره باید گام های بلندتری را محققان بردارند.
وزیر راه گفت: باید مرکز تحقیقیات راه و مسکن و شهرسازی ؛ اثربخشی فعالیت های خود را در ارتقای صنعت راه و ساختمان و بهبود کیفی بتن افزایش دهد.
ایران در جمع 5 کشور بزرگ تولیدکننده سیمان
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ظرفیت تولید سیمان به حدود 80 میلیون تن در سال رسیده است ، گفت : ایران در جمع 5 کشور بزرگ تولیدکننده سیمان است.
عباس آخوندی افزود: در این حال بیش از 90 درصد تولید سیمان در کشور فقط به کمتر از 3 نوع سیمان پرتلند محدود می شود، در حالی که کشورهای توسعه یافته روز به روز به تنوع سیمان های خود می افزایند و عمده ان نیز انواع سیمان های آمیخته است.
وی افزود : در اروپا بیش از 70 درصد از تولید سیمان را انواع سیمان های آمیخته تشکیل می دهد.
آخوندی اظهار داشت : ارتقای کیفی تولید سیمان در کشور و متنوع سازی محصولات سیمانی در کشور با ظرفیت های مناسبی که وجود دارد می تواند علاوه بر صرفه جویی مصرف انرژی به کاهش آلودگی ناشی از تولید سیمان های پرتلند و همچنین افزایش دوام و عمر مفید سازه های بتنی و صادرات کمک کند.
وی گفت : تولید سیمان های بنایی، سیمان های پوزولانی، سیمان های سرباره ای هنوز در کشور رونق نیافته است که علت آن به کیفیت تولید و فقر فرهنگ سازی بر می گردد.
آخوندی اظهار داشت : در صنعت راه، برغم استفاده گسترده از بتن ، فناوری های مرتبط با آن چندان مورد توجه قرار نگرفته است و باید در زمینه روسازی های بتنی، انواع بتن های با عملکرد بالا، بتن های خودتراکم و غیره بیشتر تلاش کنیم.
وی گفت: در سیاست های دولت در بخش راه و ساختمان، پژوهش و آموزش جایگاه ویژه ای دارد.
وزیر راه و شهرسازی گفت : در صنعت راه و ساختمان، بتن (و سیمان به عنوان جزء اصلی آن) پرمصرف ترین مصالح کاربردی و از لحاظ مصرف انرژی در تولید است و 13 درصد از مصرف انرژی در بخش صنعت را صنعت سیمان به خود اختصاص داده است.