رویکرد اصلی نمایشگاه، اتحاد اسلامی و توسعه پایدار اقتصادی کشورهای عضو این سازمان خواهد بود که دراین بین ارائه توسعه و ارائه تسهیلات بیشتر برای رسیدن به تعاملات و همکاریها نباید از نظرها دور باشد.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ، بر گسترش بازاریابی و توسعه اقتصاد پایدار در بین کشورهای اسلامی همزمان با برگزاری چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شاتا ؛ « کاظم اکبرپور » در نشست خبری این نمایشگاه ضمن اشاره به برگزاری این نمایشگاه در تاریخ ششم تا دهم آبان ماه سالجاری افزود: تلاش می شود تا این نمایشگاه که در سطح بالایی از روابط اقتصادی کشورهای اسلامی قرار دارد بتواند همکاری وتعاملات کشورهای عضو را بیش از پیش گسترش دهد.
وی اهمیت این نمایشگاه را از چند منظر مورد تاکید قرار داد و گفت: تحکیم روابط تجاری بین کشورهای اسلامی، امکان ایجاد زمینه برای مبادلات و تعاملات فرهنگی، مذاکرات و جلسات رو در رو بین بازرگانان کشورهای عضو از جمله اهدافی است که در برپایی این نمایشگاه دنبال می شود.
اکبرپور در ادامه با اشاره به اینکه باید همگام با ایجاد فضای جدید کشور در عرصه بین المللی به دنبال ایجاد فضای جدید اقتصادی و توسعه آن در بین دیگر کشورهاو از جمله کشورهای اسلامی بود تصریح کرد: در این راستا رویکرد اصلی نمایشگاه، اتحاد اسلامی و توسعه پایدار اقتصادی کشورهای عضو این سازمان خواهد بود که دراین بین ارائه توسعه و ارائه تسهیلات بیشتر برای رسیدن به تعاملات و همکاریها نباید از نظرها دور باشد.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی، توسعه بازاریابی و اقتصاد پایدار را در بین کشورها اسلامی از ضروریاتی ذکر کرد که کشورهای عضو باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند.
همچنین در این مراسم؛ «کرباسی » ،دبیرکل اتاق اکو و مدیرکل اتاق های اسلامی با اشاره به اینکه این نمایشگاه اولین رویداد و رخداد بین المللی درزمان دولت جدید خواهد بود افزود: میزبانی ایران در این زمینه و در فضای کنونی جامعه بین الملل می تواند تاثیر بسزایی در توسعه مناسبات اقتصادی و صنعتی کشور داشته باشد از این رو این انتظار می رود تا به عنوان متولی، میزبانی خوبی را در اجرای این نمایشگاهو برنامه های جانبی آن داشته باشیم .
وی با بیان اینکه ، نگاه کشور پس از روی کار آمدن دولت نگاه مثبتی است خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا از این رهگذر حضور جمهوری اسلامی ایران را در عرصه های تجاری و اقتصادی با کشورهای اسلامی و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشتر کنیم .
به گفته کرباسی ، اتاق بازرگانی اسلامی پس از تاسیس سازمان همکاریهای اسلامی به منظور تقویت فعالیتهای بخش خصوصی در جهان اسلام در زمینه توسعه تجارت، همکاریهای بانکی و انتقال دانش فنی به کشورهای مختلف در طول سالهای گذشته عملکرد مناسبی را از خود نشان داده و روند خوبی را پیش برده است که امیدواریم دراین نمایشگاه نیز بتواند به اهداف تعیین شده دست یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه در تلاش هستیم تا با حضور فعالان اقتصادی و توانمندان عرصه های تجاری در جهان اسلام بتوانیم سهم خود را از تجارت کشورهای اسلامی افزایش دهیم تصریح کرد: در حال حاضر روند تعاملات کشورهای عضو این سازمان مناسب است با توجه به پتانسیل بانک توسعه کشورهای اسلامی ، سالانه 1درصد به حجم تجارت درون گروهی کشورهای اسلامی افزوده می شود.
دبیرکل اتاق اکو و مدیرکل اتاق های اسلامی همچنین یادآور شد: در سال 2000حجم تجارت درون گروهی کشورهای عضو بالغ بر 7 درصد بوده که این رقم در سال 2011 به 10 درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه 23 درصد سهم بازار کشورهای اسلامی از آن ایران است اظهار کرد: این نمایشگاه رویداد بسیار مهمی است که می تواند علاوه بر تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی به توسعه پایدار کشور بینجامد.
کرباسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی افزود: در جریان برگزاری این نمایشگاه پانزدهمین نشست بخش های خصوصی کشورهای اسلامی و هفتمین مجمع بانوان بازرگان کشورهای اسلامی نیز افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد؛ همچنین برپایی نمایشگاه ،همایش ها ، کنفرانس ، مذاکرات رو در رو و بازدید از کارخانجات نیز از دیگر برنامه های جانبی این نمایشگاه خواهد بود.
کرباسی به استقبال مناسب کشورها برای حضور دراین نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حضور 28 کشور و اتاق ها در این نمایشگاه و همایش قطعی شده است.