روحانی در این مراسم، ضمن تقدیم احترام به خانواده های شهدا و ایثارگران نیروی انتظامی و تبریک هفته نیروی انتظامی به افسران، کارمندان و فرماندهان ناجا، گفت: امروز جای جای کشور عزیزمان با حضور نیروی مقتدر، مومن، قانونمدار و کارآمد، دارای نظم و امنیت است
دکتر حسن روحانی رئیسجمهور اسلامی ایران در سی و دومین مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین با تاکید بر اینکه پلیس باید مظهر اقتدار، امنیت، نظم و آرامش در جامعه باشد، اظهار داشت: نیروی انتظامی، نقش بسیار تاثیر گذاری هم در اجرای تدابیر لازم برای تحقق حماسه اقتصادی و هم در ایجاد امید برای سراسر جامعه و مردم خواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، روحانی در این مراسم، ضمن تقدیم احترام به خانواده های شهدا و ایثارگران نیروی انتظامی و تبریک هفته نیروی انتظامی به افسران، کارمندان و فرماندهان ناجا، گفت: امروز جای جای کشور عزیزمان با حضور نیروی مقتدر، مومن، قانونمدار و کارآمد، دارای نظم و امنیت است.
پلیس ایران، جامعه محور و حامی مردم است
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اگر چه نیروی انتظامی وظایف و مسئولیت های بسیار متنوعی برعهده دارد، اما در عین حال پلیس به عنوان مظهر آرامش بوده و پلیس جمهوری اسلامی ایران، پلیسی جامعه محور است.
روحانی تصریح کرد: گرچه ایجاد امنیت، اولین وظیفه حاکمیتی هر نظام و دولتی به شمار می رود اما در نظام مردم سالار ما باید در کنار مردم باشیم و رسالت و مسوولیت اصلی برقراری امنیت را به مردم بسپاریم؛ چرا که این مردم هستند که با ایمان، اعتقاد و حضور مومنانه خود در سراسر میهن،امنیت را ایجاد می کنند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: پلیس در واقع در برقراری امنیت، مردم را مورد حمایت قرار می دهد و ما باید به نقطه ای برسیم که در هر محله،انجمن آن محله،امنیت را برعهده داشته و پلیس به عنوان حامی و مددکار آن جمع، حضور داشته باشد که تا رسیدن به این نقطه راه طولانی در پیش نداریم.
پلیس خود را معلم مردم نمیداند و مردم هم دانشآموز نیستند
روحانی یادآور شد: پلیس در عین حالی که مظهر امنیت و زدودن هر تهدیدی برای مردم وجامعه است، مظهر ادب و اخلاق در ایران خواهد بود. اگر چه نه دولت و نیروی انتظامی، معلم مردم نبوده و مردم را دانش آموز نمی دانند.
رئیس جمهور ادامه داد: مردم به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین هستند و اگر امروز دولت توان و قدرتی دارد، این ناشی از رای مردم است.
روحانی اقتدار پلیس برای برقراری نظم را برای مردم و به نمایندگی از آنان دانست و گفت: ما همه کارگزاران این ملت بزرگ هستیم.
نیروی انتظامی نقشی مؤثری در امنیت خلق حماسه سیاسی داشت
رئیس جمهور با اشاره به نامگذاری امسال به نام حماسه سیاسی و اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: ملت ایران با هوشیاری و حضور شکوهمند خود در انتخابات خرداد 92، حماسه سیاسی را به گونه ای آفریدند که همه جهانیان را تحت تاثیر قرار داد و نیروی انتظامی نقش بسیار تاثیر گذاری در تحقق این حماسه شکوهمند ایفا نمود، به گونه ای که انتخابات بدون کوچکترین ناامنی و در آرامش کامل انجام شد.
روحانی اظهار داشت: امروز نیز برای حماسه اقتصادی، پلیس در صف اول است و می تواند راه را برای تحقق این حماسه بزرگ فراهم کند چرا که ما نیاز به محیطی آرام برای رونق محیط کسب و کار هستیم؛ پلیس باید با اولویت بندی به جرایم سنگین و سازمان یافته اولویت دهد.
پلیس بیشترین نقش را در اجرای عادلانه حقوق شهروندی دارد
رئیس جمهور با بیان اینکه پلیس باید به عنوان یک جامعه شناس و روانشناس اجتماعی به جامعه بنگرد، گفت: همه تلاش نیروی انتظامی در قدم اول برای پیشگیری باشد و در صورتی که جرمی واقع شد، آنگاه مقتدرانه مجهز به همه فناوری های روز با مجرم برخورد کند و این خواست مردم ماست. اما متهم، غیر مجرم است . ما در برابر متهمین یک نوع رفتار باید داشته باشیم و در برابر مجرمین، مخصوصا آنهایی که در جامعه جرم مشهود دارند که پلیس به عنوان ضابطان قانون و ضابطین قوه قضاییه در برابر جرم مشهود وظیفه خاص خود را دارد.
وی افزود: قانون باید در عین اقتدار مد نظر پلیس باشد. چرا که پلیس معیار و محور قانون در جامعه بوده و مردم باید قانونمداری را در رفتار و اعمال پلیس و مقررات آن مشاهده کنند.
روحانی گفت: پلیس باید مظهر عدالت باشد چرا که همه مردم از حقوق شهروندی مساوی برخوردار بوده و پلیس باید بیشترین کمک را در اجرای عادلانه حقوق شهروندی که یکی از شعارهای دولت تدبیر و امید بوده به انجام برساند.
در مسئله حجاب پلیس نباید بار همه به دوش بگیرد
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بانوان باید از حضور پلیس در جامعه احساس امنیت و آرامش کنند، گفت: اگر در مساله حجاب تذکری لازم است باید این تذکر از مدرسه، دبیرستان، دانشگاه ها، مساجد، علما و حوزه ها آغاز شده و آخرین مرحله کاری باشد که به تذکر بینجامد؛ پلیس نباید بار همه را به دوش گیرد و وزارت کشور و نیروی انتظامی طبق وظیفه ای که در این زمینه دارند، پیشقدم بوده و یار همه کسانی که به غیر از دولت وظیفه اجرای فرهنگ در کشور را دارند،است.
روحانی خاطر نشان کرد: باید یادمان باشد که ما قیم مردم نیستیم و همه باید خادمان این ملت بزرگ باشیم و زمینه ای را فراهم کنیم که مردم معیشت و فعالیت بهتر و رونق بیشتر در کسب و کار خود را ببینند.
رئیس جمهور افزود: باید کاری کنیم که اخلاق و عفت در جامعه استقرار یابد و این جز با رفع بیکاری و فقر از جامعه محقق نمی شود؛ باید به گونه ای اقدام کنیم که مردم نسبت به نیازمندیهای ضروری زندگی آسوده خاطر باشند.
روحانی در پایان اظهار امیدواری کرد: ناجا و پلیس در شعار قانونمداری، مردم داری و روزآمدی روز به روز موفق تر، پیروزتر و سرافراز تر باشند.
پیش از سخنان رئیس جمهور سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی گزارشی از آخرین اقدامات این نیرو در راستای حفظ امنیت مرزها، امنیت حمل و نقل جاده ای، مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با جرایم سایبری و ارائه خدمات الکترونیکی به مردم ارائه کرد.
همچنین فرمانده دانشگاه علوم انتظامی نیز گزارشی از روند فعالیت های علمی و برنامه های این دانشگاه در راستای ارتقای سطح دانش و روز آمدی پرسنل نیروی انتظامی ارائه کرد.