قاضی زاده هاشمی: تغذیه نامناسب، مواد غذایی ناسالم و غیراستاندارد که منجر به کاهش سطح ایمنی بدن، اختلال در تکامل زیستی و کاهش بهرهوری جوانان میشود از مشکلاتی است که امروزه با آن مواجه هستیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به افزایش مصرف آنتی بیوتیک ها در جامعه هشدار داد و گفت: مصرف آنتی بیوتیک ها در عصر امروز در حال افزایش است که تاثیرات زیانباری در سلامت مردم دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» در همایش جهانی روز غذا، یکی از دلایل موثر در مصرف این آنتی بیوتیک ها در جامعه را نوع مواد غذایی انسان ها و مصرف دام و طیور عنوان کرد.
وی افزود: مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی خطر جدی برای سلامت مردم به همراه دارند.
وزیر بهداشت، وجود مواد شیمیایی در غذا را یک خطر جدی عنوان کرد و گفت: استفاده از آلرژنهای غذایی که روز به روز در حال افزایش است، کمتر مورد توجه مسئولان سلامت کشورها از جمله ایران قرار میگیرد.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: سازمان غذا و دارو به عنوان ارگان نظارتی با داشتن منابع اندک و ضوابط در تولید و واردات و با برچسبگذاری مواد غذایی به نظارت میپردازد.
وزیر بهداشت گفت: تغذیه نامناسب، مواد غذایی ناسالم و غیراستاندارد که منجر به کاهش سطح ایمنی بدن، اختلال در تکامل زیستی و کاهش بهرهوری جوانان میشود از مشکلاتی است که امروزه با آن مواجه هستیم.
هاشمی کاهش سوءتعذیه را نیازمند همکاری همه جانبه و مدیریت منابع طبیعی دانست و گفت: امنیت تغذیه و ایمنی غذا و دستیابی به غذای سالم از جمله مواردی است که در سلامت عمومی جامعه نقش بسزایی دارند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه توجه به امر غذا نسبت به گذشته بیشتر شده، افزود: مواد غذایی با خطرات شیمیایی، فیزیکی و بیوتکنولوژی تاثیرات ناگواری بر سلامت انسانها بویژه گروههای آسیبپذیر دارد.
وزیر بهداشت تغییر در روش زندگی، تغییر در الگوی غذا، تجاری شدن غذا، آلودگی محیطی و تغییرات آب و هوایی را به همراه افزودنیهای غیرمجاز از چالشهای جدی حوزه غذا ذکر کرد و گفت: در کشورهای اروپایی بیماریهای ناشی از غذا که حاصل بیماریهای انسان و دام است، هزینه های زیادی را بر دولت ها تحمیل کرده است.
هاشمی افزود: در کشورهای اروپایی 30 درصد مردم از بیماری ناشی از مصرف مواد غذایی رنج میبرند و 20 نفر در یک میلیون، جان خود را از دست میدهند.
وی با بیان اینکه بیان مشکلات در حوزه غذا برای مردم نگران کننده است، گفت: در دولت یازدهم باید نظارت سازمان غذا و دارو دارای تعریفهای جدید شود.
هاشمی ادامه داد: باید از ظرفیت شورای عالی نظارت و امنیت غذایی استفاده شود و با همکاریهای بین بخشی مشکلات آینده این حوزه برطرف شود تا بتوانیم با دستیابی به سامانههای الکترونیکی شفاف سازی و روانسازی را در امر تولید اجرا کنیم.