وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: بودجه عمده وزارت راه و شهرسازی در حوزه راهسازی صرف میشود. هم اکنون 120 هزار میلیارد تومان پروژه راهسازی در دست اجرا داریم و بودجه ما کمتر از 5000 میلیارد تومان است که با تخصی 10 درصد فاصله بسیار معنی داری وجود دارد
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه برای داشتن سیستم راهداری متوسط در کشور سالانه به 5000 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، اعلام کرد: در حال حاضر حدود 600 میلیادر تومان بودجه عملیاتی در ابن بخش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی، عباس آخوندی که در مراسم تودیع و معارفه معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای سخن میگفت، اظهار داشت: بین آنچه که از راهداری مطلوب مورد انتظار است با آنچه در عمل انجام می گیرد، فاصله زیادی وجود دارد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 220 هزار کیلومتر راه در کشور داریم که نشان می دهد سرمایه عظیمی در این بخش انباشته شده است، اظهار کرد: من نگران وضعیت راههای ایران برای چند سال آینده هستم.
وی افزود: شبکه راههای کشور با توجه به حجم ترافیک و فرسایشی که دارد، نیازمند مراقبت مرتب است مثل هر کالای دیگری، نیاز به بازبینی مرتب به دورهای دارد.
آخوندی گفت:همانطور که از رئیس جدید سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز انتظار دارم باید بی پرده با مردم، دولت و مجلس صحبت کنیم و متاسفانه کمتر به راهداری می پردازند و عملکردها را به راهداری میسنجند.
وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: بودجه عمده وزارت راه و شهرسازی در حوزه راهسازی صرف میشود. هم اکنون 120 هزار میلیارد تومان پروژه راهسازی در دست اجرا داریم و بودجه ما کمتر از 5000 میلیارد تومان است که با تخصی 10 درصد فاصله بسیار معنی داری وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه حال با فرض تامین اعتبار راهسازی، راههای احداث شده در کنار راههای موجود قرار میگیرد، افزود: راهداری امری مقطعی نیست و باید به صورت مستمر انجام شود و باید بررسی کنیم چگونه می توانیم به منابع پایدار در حوزه راهداری برسیم و مطمیئن باشیم راهی ایمن و با کیفیت در اختیار مردم قرار دهیم.
آخوندی سپس با بیان این که، شهروندان حق دارند که یک راه ایمن و با کیفیت در اختیار داشته باشند و ایمنی راهها به حدی مهم و با اهمیت تلقی می شود که هیچ گاه نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود، تاکید کرد: مدیریت هوشمند شبکه راهها به صورت جدی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود:اینکه ایمنی راهها را تنها در حوادث دلخراش مورد توجه قرار دهیم، کفایت نمی کند و در جاده خدمتی به مردم ارائه میشود که همه انتظار دارند با ایمنی کامل به مقصد برسند.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: هر چند اقدامات خوبی در بحث ایمنی راه ها صورت گرفته و با وجود توسعه راهها و میزان تردد، قدر مطلق حوادث در جاده ها کاهش یافته است که جای تشکر از همه دستاندرکاران در ایمنی جادهها را دارد اما باز هم فاصله با کشورهای پیشرفته زیاد است و انتظار مردم هم بیش از این است.
وی بیان کرد: با توسعه صنعت الکترونیک، باید هر چه سریعتر از راهداری الکترونیکی و مدیریت فناوری اطلاعات در شبکه راههای کشور استفاده کنیم.
آخوندی با بیان اینکه، تردد عمده در 10 هزار کیلومتر از راههای اصلی کشور صورت می گیرد، اظهار داشت: باید این مقدار ر ا با اولویت به شبکه فناوری اطلاعات متصل کنیم. من می دانم این کار نیاز به بودجه زیادی دارد اما می توان با مشارک بخش خصوصی آن را انجام داد.
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: بدون انحصار و با رقابت در بازار از همه کسانی که در راهداری الکترونیک می توانند کمک کنند دعوت به همکاری می کنیم تا مدیریت راهها را یک مرحله به جلو ببریم.
وی ادامه داد: سازمان راهداری بیشترین ارتباط را با مردم دارد و نیاز است که مرم رئیس این سازمان راهداری را در کنار خود ببینند و حضور در صحنه، حضور در پایانهها و پایانههای مرزی و سفر منظم و دورهای و مستمر مورد انتظار است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد : انتقال تصدیگری در بخش پایانهها و فعال کردن بخش خصوصی در پایانهها مورد انتظار است.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: نگاه یکپارچه به شهر و حمل و نقل از مزایای اداغام حوزههای راه و شهرسازی است. مردمی که در حومه کلانشهرها زندگی می کنند نیازمند حمل ونقل آسان و ایمن هستند.
آخوندی با اشاره به نقش حمل ونقل در تجارت یادآور شد: در حال حاضر تمام اقتصاد جهان به هم مرتبط است و سرعت ارتباطات از ویژگیهای این دوره است که در این میان استفاده مطلوب از کریدورهای بینالمللی در کشور بحث مهمی است که توسط سازمان راهداری باید راهبری شود.
وی گفت: با موقعیت استراتژیک ایران که دیگران بر آن غبطه میخورند لازم است حمل و نقل مطمئن، سریع و ایمن در کشور تامین شود. توجه ویژه به کریدورها و ساماندهی پایانهها مهم است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: فکر می کنم این بلوغ سیاسی و اداری در کشور به وجود آمده است که همه به یکدیگر کمک کنیم تا روانی مبادلات و جابهجایی ها را در پایانههای مرزی شاهد باشیم.
آخوندی خطاب به رئیس جدید سازمان راهداری و مدیران حاضر در این مراسم گفت: داستان پایانههای مرزی را جدی بگیرد و مشکلات آنها را با ایجاد تاسیسات و تسهیلات فراهم کنید و بخش عمده از فرایندها با مذاکرات داخلی و خارجی حل میشود.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: ارتباط مستمر و مستدام با تمام حرفهورزان در بخش حمل ونقل مورد توجه است و اصحاب حرفه باید بتوانند براحتی با رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای تماس داشته باشند.
وی ادامه داد: حمل و نقل ترکیبی بحث مهمی است که انتظار داریم بخش خصوصی به آن بپردازد و در قانون برنامه پنجم توسعه به موارد مهمی از جمله به ایجاد بنادر خشک اشاره شده است که بر اساس این قانون بخش خصوصی مس تواند وارد عمل شود.
آخوندی تاکید کرد: بنگاههای بزرگ حمل ونقل باید با حمایت دولت شکل بگیرد و سیاستگذاری ها باید به سمت تشکیا بنگاههای بزرگ حمل و نقل باشد زیرا که در با سرمایهگذاری عظیمی که در یان بنگاههای صورت میگیرد می توان رانندگان آموزش دیده و نظمی در حمل و نقل را شاهد بود که در آن امکان خرید الکترونیک بلیت و دیگر خدمات وجود دارد.
وزیر راه و شهرسازی ابراز داشت: اعتماد متقابل بین سازمان راهداری و بخش خصوصی بحث ئمهمی است و از همین تریبون به فعالان حمل ونقل اعلام می کنم با امید به ایرانی آباد تر و اقتصادی بهتر به فکر سرمایهگذاریهای بزرگ مقیاس در حوزه حمل ونقل باشند و همه دست به دست همدیگر دهیم تا با ایجاد فضای کسب و کار امکان سرمایهگذاری در حوزه حمل ونقل جادهای را فراهم کنیم.
مراسم تودیع و معارفه شهریار افندی زاده رئیس سابق و داود کشاورزیان رئیس جدید سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای عصر سه شنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی در محل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برگزار شد.
ابلاغ آیین نامه جدید نوسازی ناوگان جاده ای
وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در جمع خبرنگاران، از ابلاغ آیین نامه جدید نوسازی ناوگان جاده ای در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: هیئت وزیران اخیرا دستورالعملی را به تصویب رساند که بر اساس آن به ازای ورود هر کشنده جدید، بخشی از کشنده های قدیمی از رده خارج شود.
وی پیگیری مدیریت شبکه راههای کشور به صورت الکترونیکی را از دیگر برنامه های وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و افزود: در این خصوص در نخستین گام حدود 2 هزار کیلومتر از پر ترددترین مسیرهای اصلی کشور به صورت پایلوت به دوربین های الکترونیکی مجهز می شوند.
وی با بیان این که، این اقدام با کمک بخش خصوصی صورت خواهد گرفت، اظهار داشت: فراخوان این حرکت بزودی اعلام خواهد شد، ضمن این که، پس از این مرحله و در گام بعدی 10 هزار کیلومتر از دیگر راههای کشور نیز به این سیستم مجهز خواهند شد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه مدیریت الکترونیکی شبکه راههای کشور را در راستای ایمن سازی راههای کشور دانست و گفت: با این اقدام تلاش داریم سرعت در طول جاده های کشور را کنترل کنیم تا ایمنی در طول راههای کشور به طور محسوس افزایش یابد.
وی همچنین در خصوص نتایج بررسی حادثه آزادراه تهران - قم نیز گفت: سومین جلسه کمیسیون ایمنی راهها دوشنبه هفته آینده تشکیل و گزارش بررسی این حادثه منتشر میشود.