معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام اینکه بعضا مسایل پیش آمده می تواند به اتلاف وقت و هزینه برای کشور بیانجامد ادامه داد: با توجه به انتخاب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این موارد و تشکیلات را با این وزارتخانه حل و فصل خواهیم کرد.
مراسم تودیع سیدی و معارفه وطنی معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری برگزار شد
مراسم تودیع سیدی و معارفه وطنی معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری با حضور ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهارکرد: معاونت علمی و پژوهشی این معاونت در حوزه کاری و عمل، بیشترین ارتباط، همپوشانی و بعضا چالش را با وزارت علوم دارد و بیشترین تماس هم در شرح خدمات و وظایف این معاونت با وزارت علوم در اینجاست.
وی افزود: البته وطنی با سابقه حضور و همکاری طولانی که در وزارت علوم دارند میتوانند این موارد فوق را که موضوعات شرح وظایفی است را هر چه سریعتر حل کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام اینکه بعضا مسایل پیش آمده می تواند به اتلاف وقت و هزینه برای کشور بیانجامد ادامه داد: با توجه به انتخاب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این موارد و تشکیلات را با این وزارتخانه حل و فصل خواهیم کرد.
ستاری در پایان برای سیدی آرزوی موفقیت کرد.
همچنین سید مهدی سیدی در این مراسم با اشاره به نوپایی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گفت: از ابتدای تاسیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برخی به دلیل موازی کاری در راه اندازی آن تردید داشته در حالی که در اکثر کشورهای دنیا به مرحله ای رسیده اند که موفق شده اند که در عین تکثر، وحدت هم داشته باشند.
وی با اشاره بررسی ساختار های علمی و فناوری سایر کشورها در قالب کتابی که در معاونت علمی منتشر شد، اظهارکرد: بیشتر کشورها با وجود تکثر ساختارهای مشابه اما با حفظ وحدت رویه به دلیل وجود فرماندهی مشترک موفق بوده اند.
سیدی تصریح کرد: در این راستا معاونت علمی و فناور ریاست جمهوری برای هماهنگی و هم افزایی گروههای مختلف فعال در حوزه علم و فناوری تشکیل شده است.
وی با اشاره به خروج حوزه علم از گستره دانشگاه ها و تعمیم آن به سایر بخش ها گفت: در حال حاضر حوزه علم به دستگاه های اجرایی رسیده است به عنوان مثال تنها 2500 عضو هیات علمی در وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می کنند و مراکز تحقیقاتی بسیار وسیعی دراین وزارت خانه فعالند.
سیدی خاطرنشان کرد: بنابراین چنانچه نتوان یک فرماندهی مشترک را برای حوزه های مختلف علم در نظر گرفت نمی توان به موفقیت دست یافت در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید با اتخاذ رویههایی این همافزایی را ایجاد کند. بنابراین هدف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فرماندهی مشترک حوزه های آموزش، پژوهش و فناوری است.
وی با اشاره به وجود منابع کافی برای اختصاص در این بخشها، پایین بودن بهره وری را مشکل اصلی عنوان کرد و افزایش بهره وری را یکی از ماموریت های مهم دانست.
در ادامه علی وطنی معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، با بیان اینکه مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری یک جایگاه فرادستگاهی و فرابخشی است، گفت: باید با ایجاد هم افزایی از همه ظرفیت های ملی استفاده کرد چرا که در خانواده آموزش عالی و فناوری بازنشستگی نداریم و باید از تجربه افراد استفاده کرد.
وی با بیان اینکه باید به محققان جوان کشور کمک کرد و فضا را برای رشد مهیا نمود تصریح کرد: فعالیت معاونت علمی و فناوری رقیب دستگاههای اجرایی نیست بنابراین باید فرهنگ تنش و مشکلات با دستگاه های اجرایی را از خود دور کنیم و در فضایی با تدبیر و امید تعامل کنیم.
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری با اعلام اینکه رویکردمان باید همافزایی داشته باشد و از ظرفیتهای ملی استفاده گردد افزود: باید با همکاری رشد شتابان علم را مطابق با سند چشم انداز ، نقشه جامع علمی کشور و قانون برنامه پنجم توسعه کشور تسریع ببخشیم.
وی اظهارامیدواری کرد که با تدبیر معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری با ایفای نقش پدری امید را در میان محققان زنده کند .
خاطرنشان می شود در این مراسم معاونین و مشاورین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، قائممقام بنیاد ملی نخبگان، روسای مراکز معاونت و نیز دبیران ممیزی توسعه علوم حضور داشتند.