برگزاری گردهمایی ها در صنعت برق نشان می دهد محققان ایرانی از توانمندی های بسیار خوبی برخوردار هستند و این توانمندی ها از مرزهای داخلی هم فراتر رفته است
قائم مقام وزیر نیرو گفت: تامین عرضه برق با کیفیت و حفظ و صیانت از منابع فسیلی کشور از جمله مهم ترین اهداف صنعت برق کشور است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، "ستار محمودی" در مراسم افتتاح بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی برق اظهار داشت: جهان امروز به مرحله ای رسیده است که تحولات زیادی در آن رخ داده است که باید در مسیر استفاده از فناوری های نوین همگام با این تحولات در حرکت باشیم.
قائم مقام وزیر نیرو گفت: خوشبختانه امروز با تعامل برق، دانشگاه ها و پژوهشگران توانسته ایم وضعیت خوبی در صنعت برق به دست آوریم.
وی گفت: برگزاری گردهمایی ها در صنعت برق نشان می دهد محققان ایرانی از توانمندی های بسیار خوبی برخوردار هستند و این توانمندی ها از مرزهای داخلی هم فراتر رفته است.
قائم مقام وزیر نیرو ادامه داد: از جمله این موفقیت ها می توانیم به کسب رتبه پژوهش طی دو سال متمادی اشاره کرد.
وی گفت: صنعت برق به عنوان یک صنعت زیربنایی نقش تاثیرگذاری در تمامی عرصه ها دارد و نهادهای قانون گذاری نیز نگاه ویژه ای به این صنعت دارد.
محمودی با اشاره به برخی از مشکلات صنعت برق گفت: کمبود شدید منابع مالی، بدهی های هنگفت، عدم تناسب بین هزینه تمام شده و قیمت فروش، نوسانات بازار، مصرف مازاد از سوی مشترکین و مبحث یارانه ها و اعمال یارانه ها از جمله این مشکلات است.
وی ادامه داد: اما خوشبختانه صنعت برق با وجود نیروهای توانمند، بسیاری از این مشکلات را پشت سر گذاشته و با روی کار آمدن دولت یازدهم فضای خوبی در این صنعت به وجود آمده است.
وی اضافه کرد: عملکرد بازار برق، حضور در بازار انرژی، کاهش سالانه یک درصد تلفات برق، افزایش سالانه یک درصد راندمان نیروگاه ها، احداث شبکه های هوشمند، برقدار کردن روستاهای بالای 10 خانوار از جمله اقدامات مهمی بوده است که صنعت برق تاکنون انجام داده است و در این دولت نیز دنبال می شود.
محمودی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر صنعت برق تحولات ویژه ای را داشته است، گفت: این صنعت با استفاده از سند چشم انداز و توسعه اصل 44 گام های خوبی را در خصوصی سازی برداشته است و امسال که سال حماسه سیاسی و اقتصادی است، وظایف و ماموریت های صنعت برق کشور هم با روحیه ای جهادی در تمامی سطوح در دست پیگیری است.
وی تاکید کرد: تامین عرضه برق با کیفیت و حفظ و صیانت از منابع فسیلی کشور از جمله مهم ترین اهداف صنعت برق کشور است.
قائم مقام وزیر نیرو گفت: تاکنون در زمینه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر گام های خوبی برداشته شده است و دو هزار و 100 مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور نصب شده است.
وی با اشاره به اجرای اصل 44 در صنعت برق گفت: تاکنون حدود 33 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در این زمینه در دست اقدام داریم که شامل نیروگاه هایی که به صورت BOO ، نیروگاه هایی که به صورت BOT ، نیروگاه هایی که به صورت مزایده به بخش خصوصی و نیروگاه هایی که برای رد دیون دولت است، تقسیم می شود که صنعت برق باید سالانه سه هزار میلیارد دلار برای این نیروگاه هایی که برای رد دیون دولت است پرداخت کند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران تنها سازنده واحدهای نیروگاهی در خاورمیانه است و کشور ما به عنوان محور تبادل انرژی الکتریکی در منطقه محسوب می شود.
قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه شبکه برق کشور قویترین شبکه در خاورمیانه است، گفت: خوشبختانه ما از متخصص ترین نیروهای انسانی در این بخش برخوردار هستیم و توانسته ایم با دیگر کشورها چه از راه زمینی و چه دریایی ارتباط برقرار کنیم.
وی در پایان با اشاره به برخی از شاخص های ارزشمند در صنعت برق گفت: در حال حاضر مجموع قدرت نصب شده برق کشور از مرز 70 هزار مگاوات گذشته است و رتبه چهاردهم ظرفیت را در دنیا داریم. همچنین از لحاظ راندمان رتبه نخست را در منطقه و دارای رشد 27 درصدی صادرات برق هستیم که باید با استفاده از روش های مهندسی نوین بتوانیم گام های بلندی را در این زمینه برداریم.