انتخاب ایران به دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز این پیام را به جامعه جهانی منتقل می کند که ایران پس از سالها دوری از مدیریت نهادهای بین المللی آرام آرام در حال پذیرفته شدن در سطح اداره نهادهای مهم بین المللی است.
وزیر نفت پس از انتخاب نماینده ایران به عنوان دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز برای دو سال آینده گفت: ایران همیشه بازیگر مهمی در عرصه انرژی بوده و همچنان خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شانا،بیژن زنگنه در حاشیه پانزدهمین اجلاس جی یی سی اف در گفت و گو با خبرنگار شانا درباره انتخاب نماینده ایران به عنوان دبیرکل جی یی سی اف گفت: انتخاب دبیرکل یک کار اداری است ولی در عین حال این انتخاب این پیام را به جامعه جهانی منتقل می کند که ایران پس از سالها دوری از مدیریت نهادهای بین المللی آرام آرام در حال پذیرفته شدن در سطح اداره نهادهای مهم بین المللی است.
وی در مورد نحوه انتخاب دبیرکل اظهار داشت: انتخاب دبیرکل با اجماع صورت نگرفت اما اعضا تلاش کردند با رای اکثریت که ایران آن را دارا بود به اتفاق نظر برسند.
به گزارش شانا ،با توجه به روال عادی انتخاب دبیرکل در ابتدا انتخاب بر اساس اجماع به رای گذاشته شد که اعضا به اجماع لازم برای انتخاب دبیرکل نرسیدند. از آنجا که طبق آیین نامه های جی یی سی اف، دبیرخانه مجمع نمی تواند هیچگاه بدون دبیرکل فعالیت کند، بنابراین فرمول دوم انتخاب دبیرکل از طریق رای گیری مخفی و روی برگه انجام شد که بر اساس آن، دکتر سیدمحمدحسین عادلی، نماینده جمهوری اسلامی ایران با کسب ٦ رای موافق توانست از عبدالرحمان دنیزا، نماینده لیبی که ٥ رای موافق کسب کرده بود پیشی گرفته و به عنوان دبیرکل جدید مجمع کشورهای صادرکنننده گاز انتخاب شود.
سیدمحمدحسین عادلی، در سالهای 1368 تا 1373 رئیس کل بانک مرکزی ایران و بعد از آن سفیر ایران در لندن بود. او به همان اندازه که بر مسایل اقتصادی اشراف دارد به واسطه تجارب سفیر بودن، به حوزه دیپلماسی نیز تسلط داشته و در کارنامه خود تجربه سفیر ایران در ژاپن و کانادا و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه را نیز دارد.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا ، امارات متحده عربی و عمان سیزده عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند.
هلند، قزاقستان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند که عراق نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.
اعضای این مجمع در مجموع بیش از ٦٠ درصد از ذخایر گاز جهان را در اختیار دارند. جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن بیش از ٣٣ تریلیون مترمکعب ذخایر اثبات شده بیش از ١٦ درصد ذخایر جهانی گاز را در اختیار داشته و در رتبه نخست دارندگان گاز جهان به شمار می رود.