نعمت زاده : برای ارتقاء سطح کیفی و طراحی خودروها نیازمند حمایت کارشناسان و نخبگان صنعتی و دانشگاهی هستیم و باید اقدامات در این راستا بیش از گذشته صورت بگیرد
وزیرصنعت، معدن و تجارت گفت: توسعه صادرات از برنامههایی است که در صنعت خودرو دنبال میکنیم و قراردادی جدیدی را بدون تعهد صادرات نخواهیم بست و در صورتی که قراردادهای قبل انجام شده باشد تلاش میکنیم تا الحاقیهای براین اساس به آن اضافه شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران ، محمدرضا نعمتزاده در مراسم افتتاحیه همایش بینالمللی صنعت خودرو با اشاره به اینکه در سال 2011 موفق شدیم 6/2 میلیون خودرو را در کشور تولید کنیم افزود: این رقم ما را در رده سیزدهم جهان قرار داد ضمن اینکه ارزش تولیدات در این سال 25 میلیارد دلار بود که بعد از صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و بانکداری رده سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند این صنعت را به راحتی میتوان کنار گذاشت تصریح کرد: برای این صنعت تا امروز تلاش بسیاری از سوی فعالان صورت گرفته به طوری که صنعت خودرو در ایجاد ارزش افزوده و تولید ناخالص داخلی سهم بسزایی را از آن خود کرده است. از این رو باید تلاش کنیم تا نارساییها و مشکلات موجود به این صنعت را برطرف سازیم.
نعمتزاده توجه سیاستگذاران به توسعه این صنعت را مورد تأکید قرار داد و گفت: در چند سال اخیر شاهد بروز مشکلاتی در این صنعت بودیم که باید هم سیاستگذاران و هم فعالان اقتصادی برای برطرفسازی مشکلات تلاش خود را مبذول دارند.
وی با بیان اینکه جلسات شورای سیاستگذاری خودرو با مدیران ارشد خودروساز و قطعهساز انجام میشود خاطرنشان کرد: امیدواریم با همفکری صاحبنظران و دستاندرکاران این صنعت بتوانیم موانع و مشکلات را از پیش رو برداریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه ضمن تأکید بر تقویت طراحی در صنعت خودروسازی کشور افزود: برای ارتقاء سطح کیفی و طراحی خودروها نیازمند حمایت کارشناسان و نخبگان صنعتی و دانشگاهی هستیم و باید اقدامات در این راستا بیش از گذشته صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه تعامل با شرکتهای بنام خارجی میتواند در ارتقاء این جایگاه مؤثر باشد افزود: مشارکت خارجی در این زمینه بلامانع است و امیدواریم قطعهسازان و خودروسازان بتوانند با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمنها به سمتی پیش روند تا علاوه بر گسترش رقابتپذیری توان ارتقاء کیفی خودروها را نیز بالا برد.
به گفته وی رقابت باید به سمتی پیش رود که موجب ارتقاء توان فنی و اقتصادی واحدها باشد.
نعمتزاده با بیان اینکه با تکیه بر توان داخلی میتوانیم علاوه بر ارتقاء کمی و کیفی محصولات بخش اعظمی از مشکلات این صنعت را حل کنیم افزود: تأکید بر تولید مبتنی بر صادرات یکی از الزامات ما در این صنعت خواهد بود.
مهندس نعمتزاده در ادامه با اشاره به اینکه برای توسعه صنعت خودرو چارهای جز حضور در بازارهای خارجی نداریم یادآور شد: کیفیت جهانی و قیمت مناسب دو موضوع مهمی است که در این راستا باید مورد توجه قرار گیرد چرا که برای حضور در عرصه رقابتپذیری ارتقاء کیفیت باید انجام شود.
وی پیشبینی حداقل 30 درصدی صادرات را مورد اشاره قرار داد و گفت: قطعهسازان و خودروسازان باید برای آمارگیری از میزان تولید از این پس میزان صادرات را نیز مورد توجه خاص قرار دهند.
به گفته وی، مدیریت بازاریابی خارجی مستقل از بازاریابی داخلی از ضروریاتی است که بیش از پیش مورد تأکید قرار دارند.
وی در ادامه به موضوع تحقیق و توسعه در زمینه بهبود کیفیت محصولات اشاره کرد و گفت: آموزش و تحقیق وتوسعه دو اصلی است که در پیشرفت و رشد این صنعت حائز اهمیت خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تحقیقات در زمینه موتور خودروها به صورت مستقل اشاره کرد و افزود: واحد تحقیقات در این زمینه در کشور شکل گرفت که هم خودروسازان و هم مسوولان باید ضرورت تشکیل آن را باور و مورد حمایت قرار دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ورود موتورهای دیزلی به بازار را خواستار شد و اضافه کرد: 70 تا 80 درصد خودروهای تولیدی اروپا دیزلی هستند که این امر باید در کشور ما نیز جدیتر گرفته شود.
به گفته وی، خودروهای دیزلی چند پیش در کشور تولید میشد اما در جایی متوقف گردید .
وی با بیان اینکه تولید موتورهای دیزلی باید دوباره از سر گرفته شود خاطرنشان کرد: برای سیستم توزیع سوخت دیزلی میتوان از پایشگاه اراک که به زودی راهاندازی خواهد شد استفاده کرد.
نعمتزاده در زمینه ایمنی و کیفیت خودروها نیز اظهار کرد: تشکیل گروه ایمنی خودروها و مرکز آزمون خودروها از الزاماتی است که با جدیت بیشتری باید پیگیری شود.
به گفته وی مرکز تست خودروها که تشکیل آن چند سالی است به تصویب رسیده است از برنامههایی است که به دنبال اجراییسازی آن هستیم تا بتوانیم سطح استانداردسازی بینالمللی را در این راستا ارتقاء دهیم.
وی به موضوع جلب رضایت مشتری نیز به عنوان یکی دیگر از محورهای مورد تأکید خودروسازان اشاره کرد و گفت: برای رسانیدن به کلاس جهانی توجه به خواست مشتریان و رفع نیازمندیهای آنان نیز از برنامههای مورد تأکید ما خواهد بود.