ستاری:یکی دیگر از حمایت های معاونت علمی و فناوری از شرکت هایی که دانش بنیان شناخته شوند معافیت از مالیات و عوارض گمرکی است که در این راستا چندی پیش قانون مربوطه هم به دستگاهها ابلاغ شد
تفاهم نامه سه جانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی با هدف گسترش تجاری سازی و توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان در بخش کشاورزی امضا شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تفاهم نامه سه جانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی با هدف گسترش تجاری سازی و توانمندسازی شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی، عصر امروز در محل وزارت جهاد کشاورزی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهور، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و محمد طالبی مدیر عامل بانک کشاورزی امضا شد.
سورنا ستاری در ابتدای مراسم امضای این تفاهم نامه سه جانبه با اشاره به اینکه بخش کشاورزی به عنوان یکی از حوزه های اصلی در کشور در رابطه با تاثیری که روی تولید ناخالص داخلی(GDP) سرانه کشور دارد گفت: در حال حاضر بیش از 5000 عضو هیات علمی در حوزه های مختلف پژوهشی در دانشگاهها و پژوهشگاه های کشور در بخش کشاورزی در حال فعالیت هستند.
اشتغال فارغ التحصیلان به ویژه در بخش کشاورزی دغدغه معاونت علمی و فناوری
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یکی از دغدغه های معاونت علمی و فناوری را اشتغال فارغ التحصیلان به ویژه در بخش کشاورزی در مقاطع مختلف از لیسانس، فوق لیسانس تا دکترای تخصصی دانست و افزود: با توجه به اینکه شرکت های دانش بنیان پتانسیلی بزرگ برای مساله اشتغال به شمار می آیند، علاوه بر صندوق نوآوری و شکوفایی که بودجه آن برای سال آینده کمک شایانی به شرکت ها و موسسات دانش بنیان است، امضای این تفاهم نامه و حسن نیت وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر گذاشتن یک خط اعتبار جدا از طریق بانک کشاورزی با همکاری مدیر عامل بانک کشاورزی مساله ای بسیار حائز اهمیت و مفید در فعال کردن شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی محسوب می شود.
ستاری با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری نیز در راستای این تفاهم نامه بخش ضمانتنامه ها و سود بانکی وام های شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی را به عهده گرفته است اظهار کرد: یکی دیگر از حمایت های معاونت علمی و فناوری از شرکت هایی که دانش بنیان شناخته شوند معافیت از مالیات و عوارض گمرکی است که در این راستا چندی پیش قانون مربوطه هم به دستگاهها ابلاغ شد.
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: حمایت های ما هم شرکتهای دانشبنیان نوپای فعال در این عرصه و هم شرکت هایی که زمان بیشتری در حال فعالیت در زمینه دانش بنیان هستند را در بر می گیرد.
دکتر ستاری با تاکید بر اینکه یکی از بزرگترین سرمایه های دولت تدبیر و امید همدلی، وفاق و هماهنگی میان دستگاه های مختلف است تصریح کرد: این همدلی که ارزشی بیش از همه تفاهم نامه ها دارد، می تواند کمک شایان توجهی برای پیشبرد اهداف دولت باشد و هریک از ما یک وسیله برای پیشرفت اهداف دولت به عنوان یک کشتی واحد و همسو هستیم.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه امیدواریم شرکت های فعال در بخش کشاورزی از طریق این تفاهم نامه به راحتی بتوانند به نیاز مالی خود دسترسی داشته باشند، بیان داشت: اگرچه معتقدم مشکلات این شرکت ها فقط بحث مالی نیست و البته معاونت علمی و فناوری نیز از طریق کریدورهای تجاریسازیی که در پارک های فناوری دارد برای حمایت از شرکت های فعال در بخش کشاورزی در دیگر حوزه ها نیز آمادگی کامل داشته و مشاورههای لازم را در اختیار این شرکت ها قرار می دهد.
تفاهم نامه امروز؛ تحولی نو در زنجیره علم تا تولید
همچنین در این نشست مهندس حجتی، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه این تفاهم نامه به ابتکار دکتر ستاری انجام شده است گفت: این تفاهم نامه یک سر منشأ تازه و تحولی نو در چگونگی ارتباط میان زنجیره علم تا تولید در بخش کشاورزی را رقم می زند.
مهندس حجتی این تفاهم نامه را رویکردی تازه در بحث شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی دانست و افزود: امیدواریم با امضای این تفاهم نامه شاهد یک تحول جدی در بخش کشاورزی باشیم.
همچنین در این نشست دکتر محمد طالبی مدیرعامل بانک کشاورزی نیز با اشاره به اینکه این تفاهم نامه ساختار تازه ای در بخش کشاورزی به وجود میآورد اظهار کرد: عرصه کشاورزی در دنیا نیاز شدیدی به ورود دانش و تکنولوژی دارد که به نظر می آید در ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید دکتر ستاری و مهندس حجتی با امضای این تفاهم نامه گام بسیار ارزنده ای در این راستا برداشته اند.
تشکیل کار گروه تشخیص شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی
خاطر نشان می شود؛ در پایان مراسم امضای این تفاهم نامه از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان کارگزار ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی به مدت یکسال انتخاب شده و همچنین دکتر طهماسبی به عنوان رئیس کمیته کارشناسی تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منصوب شد.