حجتی:در زیربخشهای کشاورزی، ظرفیتها و قابلیتهای خوبی در کشورمان وجود دارد و با توجه به گستردگی کشور، تنوع اقلیمی و سازگاری که باید با این وضعیت داشته باشیم تلاشهای زیادی انجام داده و دستاوردهای خوبی کسب کردهایم
در دیدار وزیر جهادکشاورزی با وزیر کشاورزی و شیلات عمان، بر توسعه همکاریهای کشاورزی میان دو کشور تاکید شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی دراین دیدار که امروز یکشنبه در محل وزارتخانه برگزار شد، مهندس محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی با اشاره به روابط دیرینه و دوستانه دو کشور در دهههای اخیر گفت: اراده رهبران دو کشور بر توسعه روابط است و امیدواریم در بخش کشاورزی این روابط هر چه بیشتر گسترش یابد، وی افزود: در زیربخشهای کشاورزی، ظرفیتها و قابلیتهای خوبی در کشورمان وجود دارد و با توجه به گستردگی کشور، تنوع اقلیمی و سازگاری که باید با این وضعیت داشته باشیم تلاشهای زیادی انجام داده و دستاوردهای خوبی کسب کردهایم.
مهندس حجتی تحقیقات علمی، تهیه و معرفی ارقام بذور و نهالهای مختلف، چگونگی مبارزه با آفات و بیماریها، مسایل مربوط به جنگلها ومراتع، بیابان زدایی، تثبیت شنهای روان، پایدار کردن نهال ها وسازگار کردن با محیط های خشک، فعالیتهای صید و صیادی و آبزی پروری را از جمله این دستاوردها برشمرد.
وزیر جهادکشاورزی در عین حال به ظرفیتهای تولید و پرورش طیور در کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: ایران بیش از دو میلیون تن گوشت سفید و 800 هزار تن تخم مرغ تولید و مازاد این محصولات را به سایر کشورها صادر میکند و ما آمادهایم در زمینه تولید و پرورش دام و طیور با عمان همکاری مشترک داشته باشیم.
وی افزود: ایران در زمینه دامپروریهای صنعتی، دامهای ژنومیک شده، تولید اسپرم، تلقیح مصنوعی و تولید لبنیات تجربات خوبی دارد و در تولید گوشت قرمز تقریباً به خودکفایی رسیده است ضمن آن که 6 میلیون تن ظرفیت تولید کارخانجات لبنیات کشورمان است.
مهندس حجتی ادامه داد: بخش عمدهای از خوراک موردنیاز طیور از خارج وارد میشود، زیرا ما در تولیدنهادهها محدودیت داریم به طوری که بیش از 6 میلیون تن ذرت موردنیاز طیور میباشد که 2 میلیون تن آن در کشورمان تولید میشود. وی اذعان داشت: در بخش شیلات و حفظ نباتات توافقاتی داشتهاند که امیدواریم در سایر زمینهها، همکاریها توسعه یابد.
در این دیدار دکتر فواد بن جعفر السجوانی وزیر کشاورزی و شیلات عمان نیز با بیان این که بین ایران و عمان، پیوندهای مشترک زیادی وجود دارد، گفت: این روابط در دولت روجانی رو به بهبودی و گسترش است.
وی اظهار داشت: ظرفیتها و امکانات زیادی در بخش کشاوزی و شیلات برای توسعه همکاریهای دوجانبه وجود دارد.
دکتر جعفر السجوانی افزود: عمان برنامهای برای بهرهبرداری از ذخایر قانونی ماهیان در دریای عمان دارد و با توجه به تکنولوژی امکانات و تجربیات ایران در زمینه صید ماهیان، تبادل تجربیات و فنآوری در این زمینه موضوع مهدی برای دو کشور است.
وزیر کشاورزی و شیلات عمان گفت: ایران در خصوص پرورش ماهیان و میگو تجربیات خوبی دارد و دو کشور میتوانند در این زمینه همکاری کنند.
وی تبدیل کشتیهای کوچک و سنتی به کشتیهای بزرگ و پیشرفته را از دیگر برنامههای کشور عمان نام برد و تصریح کرد: شرکتهای ایرانی میتوانند در مناقصات ساخت کشتیهای بزرگ شرکت کنند.
این مقام ارشد عمانی به ساخت مناطق تخصصی ماهی نیز اشاره کرد و ابراز داشت: شرکتهای ایرانی میتوانند در ساخت این مناطق با همکاریهای عمان خود مشارکت کنند.
جعفر الجوانی افزود: اگر ایران طرحهایی برای مبارزه با آفات سیلوها و مخازن غلات دارد علاقهمندیم این طرحها را بررسی کنیم.
وی همچنین علاقه کشورش را در مورد تبادل تجارب و کارشناسان در مورد کنترل کیفیت و پیشگیری در راستای مبارزه با آفات و بیماریها، قرنطینههای کشاورزی و حیوانی، قارچهای مفید و غیر مفید توسعه آبیاری اعلام کرد.
وزیر کشاورزی و شیلات عمان در مورد همکاریها در بخش دام و طیور نیز اذعان داشت: عمان بسیاری از محصولات لبنی، گوشت قرمز و مرغ را وارد میکند و تنها 23 درصد نیاز به گوشت قرمز، 40 درصد تخممرغ و 40 درصد لبنیات را تولید میکند.
وی افزود: ایران در زمینه واردات این محصولات برای ما در اولویت قرار دارد دکتر جعفر السجوانی در همین حال گفت: ما طرح 500 میلیون دلاری در زمینه تولید لبنیات و طرح 350 میلیون دلاری برای تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز داریم و این طرحها هم میتواند زمینه همکاریهای مشترک دو کشور باشد.
وی در ادامه از هجوم ملخ صحرایی به عنوان چالش مشترک میان دو کشور دانست و اظهار داشت : در زمینه رصد ملخ صحرایی آمادگی همکاری با ایران را داریم و پیشنهاد میکنیم یک کمیته مشترک برای پیشگیری از هجوم ملخ صحرایی تشکیل شود.
وزیر کشاورزی و شیلات عمان دراین دیدار بر برپایی گردهمایی بازرگانان ایرانی و عمان تاکید کرد و از متخصصان و بازرگانان ایرانی خواست برای استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری و همکاریهای مشترک به کشور عمان سفر کنند و از نزدیک با ظرفیتها و امکانات این کشور آشنا شوند.