کبگانیان گفت: نوع حمایت از این شرکتها به صورت مالی و وام نیست بلکه بخش زیاد معافی از عوارض گمرکی را درخواست دارند و اینکه در مناقصهها مورد حمایت قرار بگیرند که خوشبختانه در آئین نامهها این موضوعات در نظر گرفته شده است
جزئیات حمایت از شرکت های دانش بنیان در پنجاهمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از سوی قائممقام این ستاد اعلام شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه 50 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: در ابتدای این جلسه به موضوع دیدار اساتید دانشگاهها با مقام معظم رهبری و بیانات ایشان که نقشه جامع علمی کشور به صورت جدول و تقسیم کار با توجه به تواناییها و پتانسیلهای دانشگاههای مختلف این توزیع مأموریت انجام شود، پرداخته شد.
وی افزود: در ادامه این جلسه تورهای گردش علمی مسئولین و محققین مختلف برای دستاوردهای علمی و فناوری کشور پیشنهاد و طراحی شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ابراز نگرانی از حذف ماده 32 ضوابط اجرایی بودجه مصوبه دولت گفت: این موضوع به دلایلی میتواند موجه باشد، اما استفاده نیم تا 3 درصد از بودجه دستگاهها در بخش انجام پژوهش و توسعه فناوری با حذف آن از بودجه سال باعث نگرانی شد.
وی با بیان اینکه این موضوع میتواند باعث تنزل سهم علم و فناوری در بودجه کل کشور شود، ادامه داد: در این جلسه پیشنهاداتی ارائه شد مبنی بر اینکه در متمم بودجه اقداماتی را اعضای این ستاد و مسئولین مربوطه چه در هیئت دولت و چه در رؤسای کمیسیونهای مختلف مجلس انجام دهند تا از آثار سوء این حذف جلوگیری شود و برای بودجه سال 94 دولت از قبل به فکر داشتن چنین مادهای در بودجه باشد.
قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانش بنیان افزود: با اینکه شروع این بخش نوپا با آغاز اجرایی شدن نقشه جامع علمی کشور و قانون حمایت از مؤسسات دانش بنیان بوده است، اما شاهد رشد تصاعدی در حوزه دانش بنیان بودیم.
وی با اشاره به آمار دلگرم کننده این شرکتها ادامه داد: نزدیک به 4 هزار متقاضی این شرکتها در سایت این مجموعه ثبت نام کردند که از این تعداد 1160 پرونده تکمیل شد.
دکتر کبگانیان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نظارت دقیقی صورت بگیرد که شرکتهای دانش بنیان و متخصصین که در این مکانها فعالیت جدی فناوری دارند مورد حمایت قرار بگیرند، تصریح کرد: تا کنون تعداد بالای 400 شرکت مورد تأیید قرار گرفتند و توانستند مجوز دریافت کنند و تعدادی از این شرکتها هم مردود شدند، اما با سرعت و نرخ رشدی که مشاهده میشود ثبت 10 هزار شرکت دانش بنیان هم پیشبینی میشود.
جزئیات حمایت از شرکت های دانش بنیان
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نحوه حمایت از این شرکتها افزود: نوع حمایت از این شرکتها به صورت مالی و وام نیست بلکه بخش زیاد معافی از عوارض گمرکی را درخواست دارند و اینکه در مناقصهها مورد حمایت قرار بگیرند که خوشبختانه در آئین نامهها این موضوعات در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: هر چه فارغالتحصیلان و متخصصین فعال در این شرکتها بیشتر باشند شاهد کاهش نرخ بیکاری خواهیم بود.
دکتر کبگانیان همچنین گفت: از اساسنامه مرکز ملی ذخایر ژنتیک اعلام دریافتی داشتیم و از ستاد زیست فناوری درخواست کردیم که با حضور تمام نهادهای عضو این اساسنامه بررسی و اصلاح شود و چون دو اساسنامه در دستور کار بود، پیشنهاد شد در یک کارگروه این دو را ادغام کنند و در جلسه بعدی در دستور کار قرار بگیرد.
قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی با اشاره به موضوع اصلی این جلسه افزود: سیاستهای مربوط به ساماندهی، اختیارات و مسئولیتهای اعضای هیئت امنای مؤسسات آموزش عالی و دانشگاهها که از وزارت علوم درخواست داشتیم مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: طبق راهبرد کلان 6 اقدام ملی 2 نقشه جامع علمی، دانشگاهها باید مقداری اختیارات و در عین حال که مسئولیتهایی که هیئت امنا به عهده دارند افزایش پیدا کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: قانون تشکیل هیئتهای امنا از دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده بود که بعد از این سالها نیاز به یک بازنگری در یک چارچوب و یک سیاست مشخص داشت.
دکتر کبگانیان با اشاره به این سیاستها گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور 13 سیاست را در راستای این موضوع ارائه کردند که در این جلسه 5 سیاست آن مورد بررسی قرار گرفت.