ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی با 4 گروه مختلف اما وابسته بهم شامل گروه پژوهش، فناوری و زیر ساخت، گروه آموزش، ترویج و منابع انسانی، گروه برنامه ریزی، نظارت وارزشیابی و گروه تجاری سازی، در بخش های مختلفی از افراد حمایت می کند که در هر بخش بسته به نوع فعالیت خود بسته های خدماتی متفاوتی به دانشجویان، فارغ التحصیلان و اساتید حوزه های مرتبط با علوم شناختی ارائه می دهد. از این میان می توان به بسته های حمایتی ستاد در بخش آموزش اشاره داشت.
کارشناس ارشد روانشناسی شناختی و کارشناس بخش آموزش ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اینکه در حوزه علوم شناختی علاوه بر همکاری بینرشتهای نیازمند تعامل با مراکز و بخشهای دیگری همچون وزارت علوم هستیم، خواستار معرفی ستاد علوم شناختی از سوی رسانه های گروهی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فاطمه موسوی بصیرت کارشناس ارشد ستاد علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره فعالیت های ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: این ستاد با تصویب سند خود در تابستان 1391 آغاز بکار کرد و هم اکنون نیز مدت یکسال است که برنامه های حمایتی ستاد وارد بخش اجرایی شده است.از آنجا که ستاد در آغاز کار خود است، از این نظر نیاز به معرفی هر چه بیشتر حمایت های ستاد به دانشجویان و جامعه علمی کشور دارد.
وی در ادامه بیان کرد: ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی با 4 گروه مختلف اما وابسته بهم شامل گروه پژوهش، فناوری و زیر ساخت، گروه آموزش، ترویج و منابع انسانی، گروه برنامه ریزی، نظارت وارزشیابی و گروه تجاری سازی، در بخش های مختلفی از افراد حمایت می کند که در هر بخش بسته به نوع فعالیت خود بسته های خدماتی متفاوتی به دانشجویان، فارغ التحصیلان و اساتید حوزه های مرتبط با علوم شناختی ارائه می دهد. از این میان می توان به بسته های حمایتی ستاد در بخش آموزش اشاره داشت.
موسوی بصیرت که کارشناس منابع انسانی و مسابقات ستاد است در توضیح این بخش ابراز کرد: در این بخش با هدف جذب نیروهای انسانی مورد نیاز کشور اقدام به جذب تحصیل کرده های ایرانی خارج از کشور که عمدتا نیز در همان کشورها هم ساکن شده اند در دانشگاه ها، مراکز علمی و موسسات داخلی می کند. با این حمایت، فارغ التحصیل دکتری خارج از کشور می تواند پس از بررسی میزان ارتباطش با علوم شناختی از یکسال حمایت ستاد به عنوان استادیار پایه یک برخودار شود. این حمایت فرصتی را به فارغ التحصیل میدهد تا در طی زمان یکساله جایگاه شغلی مناسبی را برای خودکسب کند.
وی ادامه داد: از دیگر حمایت های بخش آموزش ستاد میتوان به حمایت از تالیف کتاب، ترجمه و تدوین کتابهای مرتبط با حوزه علوم شناختی، حمایت از کنگره ها و کارگاههای مرتبط با این حوزه، برگزاری جلسات هم اندیشی و حمایت از ارائه مقاله در کنگره های بین المللی و... بر اساس آیین نامه های مصوب اشاره کرد.
کارشناس ارشد ستاد علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی درباره فعالیت های این ستاد بیان کرد: ستاد به منظور ترویج علوم شناختی در بین اقشار جامعه نیز برنامه های متفاوتی رادر نظر دارد. از آن جمله می توان ضبط برنامه های تلویزیونی، انتشار مقالات ترویجی در مجلات و روزنامه ها، ترویج علوم شناختی در مدارس، برگزاری سمینارهای معرفی علوم شناختی، برگزاری کمپینهای اجتماعی، تشکیل کمیته تخصصی ترویج علوم شناختی، برگزاری مسابقات و المپیادها و... را نام برد.
به اعتقاد وی، تلاش برای ترویج علوم شناختی در مدارس برای آشنایی دانشآموزان موضوع پراهمیتی است و برای رسیدن به این هدف کارگروهی در ستاد تشکیل شده تا آشنایی با علوم شناختی در مدارس عملیاتی شود. با چنین اقدامی دانشآموزان ضمن انتخاب رشته اصلی خود و با نیم نگاهی به حوزه علوم شناختی، می توانند در آینده کارهای بین رشته ای قویتری ارائه دهند.
موسوی بصیرت همچنین ابراز کرد: بهترین شیوه برای آشنایی دانشجویان و اساتید جوزه های مرتبط با علوم شناختی مراجعه آنها به سایت ستاد علوم شناختی به آدرس WWW.cogc.ir و ثبت نام درآن است تا علاوه بر آشنایی و شناخت حمایت های ستاد از اخبار مربوط به ستاد، کارگاه ها و کنگره های پیش رو، فراخوان های طرح های پژوهشی و حمایت های دیگر ستاد نظیر حمایت از پایان نامه ها و مقالات و ... آشنا شوند.
وی درباره لزوم بومی شدن فناوریهای حوزه علوم شناختی نیز گفت: زمانی که فناوری در خارج کشور تولید میشود باید منطبق با فرهنگ و اعتقادات کشور ما باشد. مسئله مهم دیگر این است که بسیاری از فناوریهای تولیدشده در حال حاضر در دنیا، نیازمند تغییر وتبدیل با توجه به شرایط بومی کشور است و اینگونه نیست که قادر باشیم بسیاری از جنبههای فناورانه این حوزه را از خارج وارد کنیم، ما ناگزیر هستیم بسیاری از این فناوریها را یا در کشور تولید کنیم یا اگر از دیگر کشورها وارد می کنیم باید با شرایط بومی کشور از نظر فرهنگی و اعتقادی تطبیق داده شود.
موسوی بصیرت با اشاره به این نکته که علوم شناختی در حال حاضر به صورت پراکنده در کشور گسترش یافته و نیاز به شکل گیری نظام یافته آن است افزود: یکی از مشکلاتی که دانشجویان این رشته با آن مواجه هستند نبود مرجعی مشخص برای مراجعه و دستیابی به اطلاعات، امکانات و یا طرح پرسش مناسب است که تلاش شده است تا این مهم نیز برآورده شود.
کارشناس ارشد علوم شناختی در ادامه بیان کرد: در سند علمی کشور علوم شناختی اولویت نخست کشور مشخص شده است و ردیف بودجه مشخصی را نیز بخود اختصاص داده است. مهمترین مسیر رشد این حوزه درتعامل و همکاری آن با سایر رشته های مرتبط با این حوزه است که با تعریف کارهای بین رشته ای قوی، می توان به پیشرفت های خوبی در این زمینه دست یافت