سهم ۴.۵ درصدی زنان کشورمان در عرصه انتقال خون، در مقابل سهم ۵۵ درصدی زنان کشورهای توسعه یافته در این حوزه، باعث تعجب است و زیبنده زنان ایرانی نیست چراکه زنان ایرانی با توجه به روحیه ایثار، نظم، صداقت و درایتی که دارند میتوانند در صحنه اهدای خون نیز نقشآفرین باشند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس سازمان انتقال خون و همزمان با دومین روز از هفته انتقال خون که با عنوان «رسانه و ترویج فرهنگ اهدای خون» نامگذاری شده است، ضمن بازدید از بخشهای مختلف اداره انتقال خون استان تهران، اهدا کنندگان خون را با اهدای گل، مورد تکریم قرار داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه در دیدار با جمعی از مدیران و کارکنان سازمان انتقال خون، با تأکید بر ضرورت افزایش مشارکت زنان در حوزه اهدای خون، گفت: سهم 4.5 درصدی زنان کشورمان در عرصه انتقال خون، در مقابل سهم 55 درصدی زنان کشورهای توسعه یافته در این حوزه، باعث تعجب است و زیبنده زنان ایرانی نیست چراکه زنان ایرانی با توجه به روحیه ایثار، نظم، صداقت و درایتی که دارند میتوانند در صحنه اهدای خون نیز نقشآفرین باشند.
*معاونت امور زنان و خانواده با دسترسی و ارتباطی که با فعالان نهادهای مدنی و سازمانهای بینالمللی دارد، میتواند در ارتقای مشارکت شهروندان بخصوص زنان در زمینه اهدای خون، کمک کند
وی افزود: زنان در هر عرصهای که اراده کردند، از مبارزات دوران انقلاب و دوران دفاع مقدس تا عرصههای مختلف مدیریت نظام، نقش ممتاز، بیبدیل، موثر و فوقالعاده خود را ایفا کردهاند لذا امیدواریم برای ایفای نقش در عرصه اهدای خون نیز موفق باشند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در برشمردن راههای موثر در ارتقای مشارکت شهروندان بخصوص زنان در زمینه اهدای خون، به روشهای نوین اطلاعرسانی، بهرهگیری از فعالان نهادهای مدنی و سازمانهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: معاونت امور زنان و خانواده با دسترسی و ارتباطی که با فعالان نهادهای مدنی و سازمانهای بینالمللی دارد، میتواند در ارتقای این مشارکت کمک کند.
وی با اعلام آمادگی برای انعقاد تفاهمنامهها و پروژههای مشترک با سازمان انتقال خون، به راهاندازی 12 کارگروه در معاونت امور زنان و خانواده اشاره کرد و گفت: یکی از این کارگروهها، کارگروه بهداشت و سلامت است که موضوع اصلاح کمخونی بانوان یکی از دستورهای کاری این کارگروه است چراکه با اصلاح کمخونی زنان میتوان گام مهمی در ترویج فرهنگ اهدای خون در جامعه زنان برداشت.
مولاوردی در ادامه بر اطلاعرسانی درست و بموقع و همچنین آموزش و ارتقای آگاهی زنان با هدف تغییر باورها و نگرشهایی که در حوزه مشکلاتی نظیر کمخونی، افت فشار و ... در بانوان وجود دارد، تأکید کرد و گفت: امیدواریم رسانهها بخصوص صدا و سیما در حوزه ارتقای شاخص اهدای خون زنان اقدام موثر داشته باشند و در اقدامات ترویجی فقط به سخنرانی و توصیه بسنده نکنیم بلکه از ابزار هنر، فیلم و شبکههای اجتماعی نیز به درستی بهره بگیریم.
علیاکبر پورفتح الله رئیس سازمان انتقال خون نیز در دیدار با معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، به اهتمام این سازمان در خصوص بکارگیری زنان در جایگاههای مدیریتی اشاره کرد و گفت: معاون فنیونوآوری، معاون کنترل کیفی و معاون آموزشی سازمان انتقال خون از زنان کارآمد و شایسته انتخاب شدهاند؛ همچنین در میان مدیران استانی نیز مدیران کل انتقال خون تهران، سیستان و بلوچستان و مرکزی، زن هستند.
پورفتح الله با بیان اینکه دنیا از بعد جهتگیری انتقال خون و اهدای خون به سمت بانوان حرکت میکند، گفت: سهم زنان از اهداکنندگان خون در 8 سال گذشته حدود 11 درصد بوده است، این در حالی است که امروز حدود 4.5 درصد از اهداکنندگان خون را زنان تشکیل میدهند که این نشاندهنده افت شاخص اهدای خون در بانوان ظرف 8 سال گذشته است که بخشی از آن به دلایل مدیریتی و بخشی نیز به حوزه فرهنگسازی برمیگردد.
مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده همچنین با برخی اعضای کانون داوطلبین اهدای خون و شهروندانی که برای اهدای خون مراجعه کرده بودند دیدار کرد و با اهدای گل آنها را مورد تکریم قرار داد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه همراه با رئیس سازمان انتقال خون و مدیرکل انتقال خون استان تهران از بخشهای مختلف انتقال خون استان تهران اعم از بخش پخش خون، فرآوردههای خونی، اتوماسیون و سالن آزمایشگاه بازدید کرد.