وزیر آموزش و پرورش برخی از مشکلات فعلی آموزش و پرورش را محصول آموزش و پرورش دوران قبل توصیف و افزود: استخدام نیروهای پیش دبستانی، استخدام های بی ضابطه، پرداخت نشدن پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال 90 و اجرای شتابزده نظام آموزشی 3،3،6 بخش از این مشکلات است که دولت تدبیر و امید در پی رفع آن برآمده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که حوزه سیاست و تربیت سخت ترین کار دولت هاست گفت: ایجاد انجمن تخصصی خبرنگاران مربوط به حوزه آموزش و پرورش می تواند در تولید اخبار به حوزه های تخصصی آموزش و پرورش کمک کند چون اخبار آموزش و پرورش همواره به صورت تخصصی مطرح می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، پیش از ظهر امروز فانی درآیین نکوداشت روز خبرنگار که با حضور معاونین و مدیران ارشد حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش و خبرنگاران این حوزه که در سالن اجتماعات شهدای دانش آموز در خبرگزاری پانا برگزار شد اظهارکرد: از تمام کسانی که در حوزه تحلیل، خبر و اطلاع رسانی آموزش و پرورش فعالیت می کنند تشکر و این روز را به همه آنان تبریک عرض می کنم.
وی با بیان این که آموزش و پرورش بیشترین مخاطبان را با جامعه دارد تصریح کرد: هر تصمیمی که در آموزش و پرورش گرفته شود کل جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد و به همین دلیل باید اخبار این حوزه با دقت، ظرافت، تخصص و دانایی همراه باشد تا جامعه کمترین آسیب را از واکنش ها داشته باشد.
فانی در خصوص محدودیت اخبار دولت تدبیر و امید در حوزه آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در این دولت آموزش و پرورش بیشترین تعامل را بارسانه ها دارد که در بعضی از مواقع و اتفاقات خاص به دلیل آن که حریم اجتماعی جامعه آسیب زیادی می بیند برخی از اخبار رسانه ای نمی شود.
وی تصریح کرد: رسالت خبرنگاری این است که انتشار اخبار را با ویژگی های خاص جامعه ببیند و آموزش و پرورش موظف است از هر پدیده ای که در این حوزه اتفاق می افتد به عنوان یک فرصت استفاده کرده و آن را مدیریت کند.
وزیر آموزش و پرورش با پذیرش برخی نارسایی ها و مشکلات در آموزش و پرورش خطاب به اصحاب رسانه یادآور شد: باید در انتشار و اطلاع رسانی اخبار مربوط به آموزش و پرورش در کنار نقاط ضعف حتما نقاط قوت نیز دیده شود.
فانی نهادینه شدن "پیوست رسانه ای " را برای تمام برنامه های ملی آموزش و پرورش لازم دانست و تصریح کرد: برای آنکه آموزش و پروش به عنوان بزرگترین فصل مشترک حاکمیت و ملت تحولات به شکل نظام مند صورت بگیرد باید کار رسانه ای در جهت تبیین هر تحول از قبل از آن شروع شده باشد تا مانند قانون مدارس غیر دولتی در سال های 67 و 68 تفکری به صورت مخالف این نوع مدارس در آموزش و پرورش شکل نگیرد.
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به این که قریب به 99 درصد بودجه آموزش و پرورش صرف هزینه های جاری می شود خاطر نشان کرد: در صد کمی از این بودجه باید صرف فعالیت های ورزشی، پرورشی، آموزشی، خدمات اداری و کیفیت بخشی آموزشی شود که سبب می شود برخی نارسایی ها مانند سرانه های مدارس، بیمه و ... به خوبی پیگیری نشود.
فانی "تقریب نگرش ها "را یکی از وظایف آموزش و پرورش در برخورد با اصحاب رسانه مطرح و عنوان کرد: این مفهوم به معنی یکسان سازی نگرش ها نیست بلکه باید با برگزاری نشست های علمی و تخصصی با خبرنگاران وقایع و اتفاقات مهم آموزش و پرورش به نحوی انتشار یابد که اطلاع رسانی جلوی انحرافات و سواستفاه های ناشی از تصمیمات مدیران به حداقل برسد و از این رو نقش خبرنگاران در تنویر افکار عمومی ارزنده خواهد بود.
وی با بیان این که برخی از رسانه ها به جای انتقال اخبار" خبر سازی " می کنند تصریح کرد: این موضوع تبعاتی را در ذهن مخاطبان جامعه ایجاد می کند که آموزش و پرورش به جای پرداختن به وظایف ذاتی مجبور می شود این ذهنیت ها را عوض کند و در این حالت خبرنگار باید خدا را مد نظر قرار دهد.
وزیر آموزش و پرورش برخی از مشکلات فعلی آموزش و پرورش را محصول آموزش و پرورش دوران قبل توصیف و افزود: استخدام نیروهای پیش دبستانی، استخدام های بی ضابطه، پرداخت نشدن پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال 90 و اجرای شتابزده نظام آموزشی 3،3،6 بخش از این مشکلات است که دولت تدبیر و امید در پی رفع آن برآمده است.
فانی با بیان این که در این دولت آموزش و پرورش به صورت تخصصی فعالیت هایش را ساماندهی کرده است افزود: در ابتدای شروع به کار از 750 چالش و مسئله در آموزش و پرورش به پنج سیاست راهبردی، ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی، ارتقای مدیریت آموزشگاهی، عملیاتی کردن بودجه و تمرکز زدایی رسیدیم و این سیاست ها با حفظ اولویت به صورت نقشه اجرایی در اختیار آموزش و پرورش گذاشته شده است.
وی به کمبود 48 هزار معلم پایه ششم ابتدایی در اجرای شتاب زده نظام آموزشی 3،3،6 اشاره و تصریح کرد: به دلیل نبود زیر ساخت ها و عدم کار تخصصی شرایطی بوجود آمد که باعث شد از معلمان غیر تخصصی در این پایه استفاده شود و چون نمی توانستیم جلوی اجرای این نظام را بگیریم سعی کردیم آن را با کمترین هزینه ادامه دهیم.
فانی خطاب به خبرنگاران گفت: آموزش و پرورش نیاز دارد مسائل مربوط به دانش آموزان، معلمان به خوبی تحلیل شود تا بتوانیم از این منظر "تغییر نگرش ها" را به "تقریب نگرش ها" تبدیل کنیم.
وزیر آموزش و پرورش عدم توزیع متوازن نیروی انسانی را یکی از چالش های پیش روی خواند و گفت: میانگین سابقه نیروهای مناطق محروم حدود سه سال است و نیرو ها همواره می خواهند به شهر های بزرگ انتقال یابند که برای مقابله با این چالش استخدام را از طریق دانشگاه فرهنگیان و با عنوان استخدام بوم برای همان بوم انجام دهیم که این کار زمان بر است و بجاست رسانه ها در این موضوع اطلاع رسانی داشته باشند.
گفتنی است؛ وزیر آموزش و پرورش در پایان این مراسم از خبرنگاران به پاس اطلاع رسانی و آگاهی دهی به جامعه با اهدای لوح سپاس تقدیر به عمل آورد.
شایان ذکر است؛ مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت، حمید رضاکفاش، معاون پرورشی و تربیت بدنی، علیرضا جدایی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی، سید محمد فاضل، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی و مدیران روابط عمومی استان و رابطین روابط عمومی معاونت ها وسازمان های آموزش و پرورش در آیین نکوداشت روز خبرنگار حضور داشتند.