دهه امروز، دهه فناوری است و کشور در حوزه علوم و فناوری در حال توسعه است و دانشگاه ها به عنوان مراکز علمی باید از فناوری های تولیدی خود برای رفع مشکلات مردم در استان ها که از آن رنج می برند بیشترین استفاده و بهره برداری را صورت دهند.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت های صنعتی کشور را سنتی دانست و بر ضرورت جبران خلاءهای ارتباطی میان صنعت و دانشگاه و بهره گیری صنعت از فناوری برای به روز رسانی خود تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست امضای موافقت نامه های اعطای جایزه تجاری سازی فناوری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و روسای 14 دانشگاه کشور اظهار کرد: هم اینک فعالیت های صنعتی در کشور به روش سنتی در حال انجام است که این موضوع نشان می دهد فاصله و خلا بسیار بزرگی میان صنعت و دانشگاه وجود دارد که برای حل آن نیازمند استفاده صنعت از فناوری و به روز سازی آن با اتخاذ سازوکارهای جدید و تغییر نگرش در استفاده از علم و فناوری در این حوزه هستیم.
وی اضافه کرد: دهه امروز، دهه فناوری است و کشور در حوزه علوم و فناوری در حال توسعه است و دانشگاه ها به عنوان مراکز علمی باید از فناوری های تولیدی خود برای رفع مشکلات مردم در استان ها که از آن رنج می برند بیشترین استفاده و بهره برداری را صورت دهند.
وطنی، با اشاره به اجرای پروژه های بزرگ نفتی در کشور، بیان داشت: هم اینک، قرارداد انتقال تکنولوژی به امضا رسیده است اما اغلب پروژه ها کاملا مشابه هم هستند. با وجود صرف میلیون ها دلار برای انتقال تکنولوژی و دانش فنی در اجرای این طرح امروز اگر یک کاتالیست و یا قطعات یک بخش از پروژه به کشور وارد نشود با مشکل رو به رو می شویم که این موضوع قابل قبول نیست چرا که وابستگی در این بخش ها همچنان وجود دارد.
کارآفرینان محصولات دانش بنیان با مردم آشتی کنند
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در برخی از استان ها از محصولات فکری و دانش بنیان به خوبی استفاده نمی شود گفت: مردم باید با محصولات دانش بنیان آشتی کنند هر چند در تهران نیز از نظر فناوری غنی نیستیم.
وی بیان داشت: با استفاده از محصولات دانش بنیان و ایده های جدید با نصب دوربین های سرعت سنج تا 60 درصد از مرگ و میر در پایتخت کاهش یافته است که این موضوع نشان می دهد استفاده از علم و فناوری دارای مزیت های بسیاری در زندگی روزمره مردم است.
وی افزود: شرکت های مستقر در پارک علم وفناوری پردیس سال 91 حدود یک هزار میلیارد تومان محصول به فروش رساندند که این مبلغ در سال 92 به حدود یک هزار و 500 میلیون تومان افزایش یافته است.
دکتر وطنی با اشاره به حمایت ستادهای معاونت از طرح های فن آورانه، گفت: ستادهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف گسترش مرزهای دانش از طرح های علمی و فن آورانه به صورت بلاعوض حمایت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه های هر استان اگر طرحی برای رفع نیازهای استان خود به معاونت ارائه دهند می توانند از حمایت های معاونت برخوردار شوند.
براساس این گزارش، صبح امروز موافقت نامه اعطای جایزه تجاری سازی فناوری با دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و برخی از روسای دانشگاه های منتخب، توسط دکتر محمود شیخ زین الدین معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و روسای دانشگاه ها به امضا رسید.