وزیر فرهنگ تاکید کرد:تمامی کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر کشور فعالیت می کنند باید مجاهد گونه برای توسعه فرهنگ ایرانی- اسلامی تلاش کنند.
دغدغهها و نگرانیهای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ که همواره از آن با عنوانهای مختلف از جمله "ناتوی فرهنگی"، "شبیخون فرهنگی"، "تهاجم فرهنگی" و ... یاد کرده اند باید سرلوحه فعالیتهای فرهنگی قرار گیرد و جبهه فرهنگی و انقلابی نیز که همواره مورد تاکید ایشان است، ضروری است؛ از جمله اولویتها و دغدغههای فعالان و مدیران و دستاندرکاران حوزه فرهنگ و هنر باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در اولین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای سراسر کشور با تاکید به این مطلب گفت:با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی"نامیده شده است؛ تمامی کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر کشور فعالیت می کنند باید مجاهد گونه برای توسعه فرهنگ ایرانی- اسلامی تلاش کنند.
وی افزود: آنچه ما به عنوان سیاست های اصولی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال می کنیم مبتنی بر قوانین فرادستی است و ملزم به اجرای آن هستیم.
جنتی ادامه داد:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از متولیان امر فرهنگ در کشور هم ملزم به اجرای وظایف قانونی و ابلاغی خود است؛ و هم اینکه توجه و اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان که در طول دو سه دهه اخیر همواره در زمینههای مختلف فرهنگی و هنری از جمله حوزه سینما،موسیقی، کتاب و ... بر آن تاکید داشته اند؛از دیگر وظایف و سرلوحه عمده فعالیتهای آن است.
وی با اشاره به اینکه وزارت ارشاد ملزم به اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است؛افزود:توجه و اجرای قوانین بخشهای فرهنگی قانون برنامه پنجم توسعه که قسمت قابل ملاحظه ای از آن به اقدامات مدیران و مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرتبط است نیز از دیگر وظایف این وزارتخانه است.
جنتی بر پیگیری و اجرای برنامه تقدیمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم به مجلس شورای اسلامی، از سوی مدیران و معاونین مختلف وزارت ارشاد تاکید کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به واقعیت تهاجم فرهنگی گفت:نظام جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه یک نظام ارزشی است و با بسیاری از منافع قدرتهای جهانی در تضاد است؛ در حوزه فرهنگی بیشتر از سایر حوزهها از جمله اقتصادی و سیاسی در معرض خطر حمله کشورهای مخالف است.
وی افزود: با توجه به گسترش ارتباطات جهانی، کشورهای غربی با استفاده ازارتباطات ماهوارهای، توسعه فضای مجازی و استفاده از سایر امکانات از جمله ساخت فیلمهای سینمایی،انتشار برخی کتابها و دیگر ابزارهای در اختیار،سعی بر تاثیرگذاشتن بر فرهنگ کشورمان دارند و تنها راه مقابله با آن بازگشت به هویت ملی و اسلامی و حفظ ارزش های اسلامی و انقلابی است.
جنتی گقت:پاسداری و حفظ ارزشهای ملی مانند حفظ زبان فارسی که به عنوان یک مساله ملی محسوب می شود؛ وظیفه همگان از جمله فرهیختگان و هنرمندان کشور است.
عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر توجه به خط مشی حضرت امام خمینی(ره) افزود:در برخی موارد فرهنگی از جمله موسیقی، تک خوانی زنان . ..که گاهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مورد سوال قرار می دهند؛ ملاک ما نظرات و دیدگاههای امام راحل و مقام معظم رهبری است.
وی با اشاره به شورای فرهنگ عمومی گفت:فلسفه تشکیل این شورا که عموم مسوولان فرهنگی در آن نقش دارند؛ تبیین موضوع فرهنگ است و در تمامی استانها تشکیل شده است و باید در تقویت و اصلاح ساختارهای آن تلاش کرد.
جنتی با تاکید به اینکه نگرانی ها و دغدغه های فرهنگی مقام معظم رهبری فقط مختص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست؛ افزود: دغدغههای ایشان در این حوزه، تمامی دستگاهها و نهادهای فرهنگی از جمله وزارت علوم،تحقیقات و فناوری،آموزش و پرورش و ... را نیز شامل میشود زیرا موضوع فرهنگ عمومی و جزء هویت ملی کشور است و همگان در مقابل آن مسوولیت دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سیاستهای دولت یازدهم گفت:یکی از سیاستهای دولت تدبیر و امید تامین آزادی بیان، قلم ومطبوعات در چارچوب قانون است و این نوع سیاست برای آحاد جامعه فرصتی را فراهم میآورد تا در سایه آن به رشد و ارتقای فرهنگی برسند.
وی ادامه داد: در شرایطی میتوانیم به رشد فرهنگی برسیم که تضارب آراء و برخورد آرا وجود داشته باشد زیرا جامعه با تکصدایی رشد نمییابد.
جنتی افزود:برای رسیدن به رشد فرهنگی، دولت نباید به تنهایی قدم بردارد زیرا اگر همراهی سایر قوا از جمله قضاییه و مقننه را نداشته باشد این امر محقق نمیشود.
وی گفت:در دولت تدبیر و امید بر همکاری با تمامی نخبگان و سلیقهها که معتقد به نظام و اسلام هستند؛ تاکید شده است زیرا برخوردهای سیاسی و امنیتی در حوزه فرهنگ جزء سیاستهای این دولت نیست.
جنتی ادامه داد:عدم حمایت از جبهه فرهنگی مقابل انقلاب از جمله هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنری که بی اعتقاد به نظام و یا مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران هستند،و همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده که "ما مانع کار آنها نیستیم ولی دولت هم نباید از آنان حمایت کند"، از دیگر سیاستهای دولت تدبیر و امید است.
وی گفت:کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت میکنند اگر از نظر مالی مورد حمایت قرار گیرند و به آثارشان ارزش و بها داده شود؛ گرایش بیشتری به تولید و خلق آثار هنری پیدا میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تامین مشکلات فرهنگی و هنری مناطق محروم کشور بر پرداخت یارانههای فرهنگی عادلانهتر و تخصیص امکانات و اعتبارات بیشتر فرهنگی در این مناطق تاکید کرد.
وی گفت: چابک سازی سیستم و عدم گسترش تشکلاتی از جمله سیاستها و مسایل مورد تاکید دولت تدبیر و امید محسوب میشود و باید در تحقق این امر همت گمارد.
جنتی افزود:واسپاری تصدیگری بخش دولتی به بخش خصوصی و کاهش هزینهها با هدف کوچک سازی دولت، حمایت از فعالیتهای بخش خصوصی و ... از دیگر سیاستهای دولت یازدهم است.
وی از تلاش برای تفویض امور فرهنگی به استانها خبر داد و گفت:یکی از اهداف این امر کاهش انباشت تقاضاها در تهران و کم کردن رفت و آمدهای بی رویه به این شهر است.
عضو کابینه دولت یازدهم افزود: تسهیل صدور مجوزها در حوزههای مختلف از جمله سینمایی،کتاب،چاپخانهها، موسسات فرهنگی و هنری،موسیقی و گسترش و ساماندهی کانون های فرهنگی و هنری مساجد از دیگر سیاستهای این دولت است.
جنتی توجه به مجامع قرآنی و گسترش فرهنگ قرآنی را از دیگر وظایف و سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در این حوزه باید در بخش های مختلف از جمله حفظ و قرائت قرآن، آموزش،اطلاعرسانی و فرهنگ سازی با هدف توسعه فرهنگ قرآنی تلاش کرد.
وی افزود: توجه به ستاد اقامه نماز، تسهیل در امور مراجعان و تلاش برای پاسخگویی مراجعان در فضای مجازی، توجه به موضوع حجاب و عفاف و ... از دیگر اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید است.
جنتی با اشاره به اینکه دولت یازدهم در برخوردها و تخصیص اعتبارات و امکانات فرهنگی به دور از هرگونه توجه به نگاه های سیاسی و سلیقهای است؛از تدوین لایحه قانون تبلیغات در دولت با هدف ساماندهی بخش آگهیها به خصوص در حوزه سلامت و پزشکی خبر داد.
وی با اشاره به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و آییننامه اجرایی آن گفت:این قانون به مطبوعات و رسانه ها در دسترسی راحتتر به اطلاعات کمک خواهد کرد.
جنتی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اقدامات حوزه حقوق مالکیت ادبی و فکری و فعالیت های خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران،موسسه فرهنگی و هنری ایران،دانشکده خبر و موسسه علمی کاربردی فرهنگ و هنر اشاره کرد.
وی افزود: امضای تفاهمنامه با برخی نهادها و سازمانها در قالب فعالیتهای فرهنگی وهنری از جمله سازمان شهرداری تهران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانه های صنعت،معدن و تجارت،ارتباطات و ...از دیگر اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم با هدف گسترش فعالیتهای فرهنگی و استفاده از امکانات فرهنگی دیگر سازمانهاست.
جنتی با اشاره به صدور فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی کشورمان در "قالب صدور انقلاب که همواره مورد تاکید امام راحل بوده"، به خارج از کشور گفت:از طریق ارایه آثار هنرمندان،نویسندگان،ناشران و ...در نمایشگاه های فرهنگی و هنری دیگر کشورها می توان به معرفی فرهنگ و تمدن کشور و تلطیف فضای عمومی دنیا نسبت به خود تلاش کنیم.
وی بر تشکیل اتاق فکر با حضور نخبگان در استانهای سراسر کشور تاکید کرد و افزود: با این اقدام میتوان از تمامی ظرفیتهای فکری در استانها بهره برد.
جنتی گفت:وحدت رویه و یکسانسازی سیاستهای فرهنگی و دوری از هرگونه سلیقهای عمل کردن در انجام امور در تمامی استانهای کشور از جمله ضروریات است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی شامل مشخصات هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر در استانها تاکید کرد.
وی افزود:ضروری است از شخصیتهای فرهنگی و هنری استانهای سراسر کشور در قالب بزرگداشتها تجلیل به عمل آید زیرا آنها جزیی از هویت ملی کشورمان به شمار می آیند.