در حال حاضر سالیانه 420 میلیون دلار واردات محصولات زیست فناوری دارویی به خصوص داروهای نوترکیب به کشور داریم که ستاد توسعه زیست فناوری می تواند این اطمینان را بدهد که طی برنامه چهار ساله ای می تواند تمام این داروها را در کشور تولید کند. بنابراین اگر حمایت دولت را در خرید محصولات ایرانی داشته باشیم با یک برنامه 4 ساله واردات دارو در حوزه زیست فناوری را به حداقل می رسانیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، گفت: اگر حمایت دولت را در خرید محصولات ایرانی داشته باشیم با یک برنامه 4 ساله واردات دارو در حوزه زیست فناوری را به حداقل می رسانیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به میزان ارزبری واردات دارو به کشور، تصریح کرد: در حال حاضر سالیانه 420 میلیون دلار واردات محصولات زیست فناوری دارویی به خصوص داروهای نوترکیب به کشور داریم که ستاد توسعه زیست فناوری می تواند این اطمینان را بدهد که طی برنامه چهار ساله ای می تواند تمام این داروها را در کشور تولید کند. بنابراین اگر حمایت دولت را در خرید محصولات ایرانی داشته باشیم با یک برنامه 4 ساله واردات دارو در حوزه زیست فناوری را به حداقل می رسانیم.
وی افزود: ایران توان تولید داروهای نوترکیب را دارد و در صورتی که شرایط فراهم شود دیگر نیازی به واردات این داروها نخواهیم داشت و از خروج ارز از کشور هم پیشگیری می شود.
وابستگی 37 درصدی ایران به واردات مواد غذایی
دکتر قانعی، در باره وابستگی ایران به واردات محصولات غذایی گفت: در حال حاضر حدود 6 قلم از 11 قلم اول واردات به کشور، مربوط به واردات محصولات غذایی است که این وابستگی برای ایران تبعات زیادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: در واقع 37 درصد محصولات غذایی ایران از دیگر کشورها تامین می شود که ستاد زیست فناوری می تواند با حمایت از تولیدات داخلی این وابستگی را نیز از بین ببرد، برای مثال میزان واردات برنج به کشور بسیار زیاد است و این در حالی است که محققین برنجی تولید کرده اند که کرم ساقه خوار نمی تواند آن را از بین ببرد و در مقابل آفات مقاوم است.
به گفته دکتر قانعی، تولید چنین محصولی برای کشاورزان مقرون به صرفه است؛ زیرا نیازی به استفاده از سم ندارند و می توانند با قیمت پایین تری محصول خود را به بازار عرضه کنند، بنابراین اگر تولید چنین برنجی در ایران مورد حمایت قرار گیرد خودبخود واردات برنج ار بین می رود.
وی بیان کرد: در حوزه واردات کود شیمیایی نیز می توانیم با تولید «کود زیستی» جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی داشته باشیم تا از این طریق در کنار کاهش واردات کودهای شیمیایی، محیط زیست و سلامت ایرانی ها را هم حفظ کنیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معتقد است که اگر از تولید این محصولات ایرانی حمایت شود اقتصاد کشور در مقابل هجمه دیگر کشورها به مقاومت پایدار می رسد.
برخی وارد کنندگان تولیدات داخلی را سرکوب می کنند
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری در ادامه با اشاره به ضرورت قطع دست دلالان و شرکت های غیر دانش بنیان از حوزه علم و فناوری، گفت: در حال حاضر تعدادی که هیچ ارتباطی به شرکت های دانش بنیان ندارند به وزارت خانه ها ورود کرده و واردات وسیعی به کشور دارند، بنابراین چنین کسانی نه تنها از تولید داخلی خوشحال نمی شوند، بلکه تلاش می کنند این تولیدات را سرکوب هم بکنند.
وی تصریح کرد: تمام شرکت های دانش بنیان از دولت تقاضا دارند که دست دلالان را از این حوزه کوتاه کرده و نظارت بیشتری بر این کار داشته باشند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در خصوص نحوه شناسایی و حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه زیست فناوری، اظهار کرد: در حوزه زیست فناوری منتظر مراجعه شرکت های دانش بنیان نمی مانیم، بلکه به سراغ افراد و شرکت های توانمند رفته و تولید محصولات را به آنها واگذار می کنیم و در تمام مراحل تولید هم آنها را حمایت مالی و فکری می کنیم.
وی افزود: ارائه وام 300 میلیون تومانی، حمایت تا سقف 5 میلیارد تومان برای تجاری سازی محصولات و مذاکره با سرمایه گذاران بزرگ برای حمایت از محصولات این شرکت ها، حمایت های دیگری است که توسط ستاد از این شرکت ها و محصولات آنها صورت می گیرد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، تدوین لوایح قانونی مقابله با دلالان در حوزه علم و فناوری را ضروری دانست و نهادهایی مانند گمرک، وزارت صنایع و معادن، بانک ها و افراد دخیل در این حوزه را مسوول پیگیری تدوین این قانون معرفی کرد.
کسی که دغدغه ملی دارد نخبه است
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مفهوم نخبه در کشور گفت: اعتقاد داریم هر کسی که در کشور دغدغه ملی دارد و به دنبال حل مشکلات کشور است، نخبه محسوب می شود.
دکتر قانعی خاطرنشان کرد: تمام کسانی که اقدام به تاسیس شرکت های دانش بنیان کرده و مانع خروج ارز از کشور شده اند نخبه بوده و فعال حوزه علم و فناوری محسوب می شوند نه کسانی که نمره عالی آورده اما با دغدغه مالی کشور را ترک کرده و رفته اند.