توفیق: تلاش می کنیم تا با تدوین برنامه ها و سیاستگذاریهای مناسب و در سایه برگزاری چنین نشستهایی از نزدیک در جریان مشکلات و معضلات فعالان صنعت نرم افزار قرار بگیریم و با تعامل دو جانبه از نقطه نظرات آنان در جهت بهبود فرایندها و اقدامات لازم دراین صنعت بهره مند شویم.
معاون آموزش ،پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: فرایند تولید نوآور و ایجاد حرفهای نو در صنعت فناوری اطلاعات ضرورتی است که امروز باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران ؛ علی اصغر توفیق در اولین نشست هم اندیشی فعالان صنعت نرم افزار کشور که با حضور مسئولان و مدیران وزارت صنعت، معدن وتجارت، اساتید و جمعی از صاحبان و فعالان این صنعت برگزار شده بود با اشاره به اینکه پرداختن به موضوع ارتقای سهم صنعت فناوری اطلاعات در توسعه اقتصادی کشور امروز باید بیش از هر زمان دیگری با جدیت مورد توجه قرار گیرد افزود: تلاش می کنیم تا با تدوین برنامه ها و سیاستگذاریهای مناسب و در سایه برگزاری چنین نشستهایی از نزدیک در جریان مشکلات و معضلات فعالان صنعت نرم افزار قرار بگیریم و با تعامل دو جانبه از نقطه نظرات آنان در جهت بهبود فرایندها و اقدامات لازم دراین صنعت بهره مند شویم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مسئولیتهای اجتماعی باید بیش از پیش در جامعه سایه افکند تصریح کرد: متاسفانه رعایت اصل حقوق مالکیت معنوی در صنعت فناوری اطلاعات به خوبی اجرا نمی شود که این امهم توجه بیشتری را به لحاظ فرهنگ سازی و توجه از سوی مسئولان و دست اندرکاران را می طلبد .
توفیق با ضرورت پرداختن بیشتر به مولفه های نوآوری و خلاقیت در این صنعت خاطرنشان کرد: ایجاد نوآوری در بخش نرم افزاری و صنعت فناوری اطلاعات به مراتی سهل تر و سریع تر از بخش سخت افزار است چرا که این بخش نیازمند ابزارهای خاص است اما در بخش نرم افزار این خلاقیت می تواند پویا تر و با سرعت بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه گسترش نوآوری و خلاقیت در صنعت IT از جایگاه مهمی برخوردار است افزود: با نگاهی به نوآوری ها در بخش صنعت فناوری اطلاعات نسبت به میزان فارغ التحصیلان دانشگاهی متوجه می شویم نسبت معقولانه ای بین این دو برقرار نیست .
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ، شناسایی راهکارها و اقدامات لازم را برای ارتقای این صنعت مهم برشمرد و خطاب به فعالان این صنعت گفت: با کمک ایده ها و نظرات فعالان اقتصادی صنعت IT و بخش خصوصی می توان به راههای نوینی دست پیدا کرد.
وی اضافه کرد: شاید برقرای دوره های آموزشی و همراه شدن با دانش به روز راه حل این مهم باشد ، این راه و راههای دیگر و تعیین اولویتها و اجرای آنها از موضوعاتی است که شما تولیدکنندگان نرم افزار و فعالان دراین عرصه می توانید بهتر می توانید بیان کنید.
معاون آموزش ،پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه به بخشی از اقدامات این وزارتخانه در راستای توسعه صنعت فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: راه اندازی پنجره واحد الکتر ونیکی تجارت وفرامرزی از اقداماتی است که در حال انجام است و پیش بینی می کنیم تا اسفندماه به مرحله بهره برداری برسید .
به گفته توفیق همچنین راه اندازی سامانه ستاد و نماد اعتماد از دیگر اقداماتی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت درر استای ارتقای صنعت فناوری اطلاعات در بخش صنعت، معدن و تجارت به اجرا دراورده و چندین طرح دیگر نیز از این دست در دست اقدام است.
گفتنی است: در اولین نشست هم اندیشی فعالان صنعت نرم افزار کشور که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد علاوه بر بیان اقدامات توسط برخی از مسئولان این وزارتخانه وهمچنین ارائه راهکارهای صاحب نظران و اساتید دانشگاه ، جمعی از تولیدکنندگان نرم افزار و فعالان صنعت IT به ارائه مشکلات، معضلات و نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.