شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده : دولت یازدهم طرح های جامعی برای توانمندسازی اقتصاد بانوان کشور دارد.
طی سفر دکتر حسن روحانی رییس جمهور دولت یازدهم و کاروان تدبیر و امید به استان اردبیل در روزهای چهارشنبه 29 و پنجشنبه 30 مرادماه ، شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز با حضور در شهرستان اردبیل و به طور خاص شهرستان نیر و برخی روستاهای این شهرستان به عنوان فرستاده ویژه رییس جمهور با اقشار مختلف مردم دیدار و از نزدیک در جریان مشکلات و مسائل مردم این استان قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معاون رییس جمهور عصر چهارشنبه در بازدید از ستاد سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت در اردبیل گفت: تا کنون 21 هزار تماس با سامانه الکترونیکیارتباط مردم و دولت در اردبیل ثبت شده است.
وی اضافه کرد: بخشی از تماس گیرندگان بانوان این استان بوده اند که مشکلات خود را مطرح کرده اند.
وی با بیان اینکه این سامانه ارتباط مستقیم مردم و دولت را محقق ساخته است، تاکید کرد که علاوه بر این، شان مردم نیز در بیان مشکلات خود حفظ می شود.
به گفته معاون رییس جمهور در امور بانوان و خانواده این سامانه با هدف تکریم بیشتر مردم و با تدبیر دولت یازدهم راه اندازی شده و درخواست ها، مطالبات و شکایات مردمی در آن ثبت و در سریعترین زمان رسیدگی می شود.
همچنین شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه با حضور در کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استان اردبیل از راه اندازی پورتال اطلاعاتی زنان کشور در هفته دولت امسال خبر داد.
مولاوردی در ادامه افزود: در این پورتال اطلاعات تمامی زنان کشور در همه حوزه ها و تخصص ها ثبت می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ بانک اطلاعاتی در خصوص زنان استان های مختلف کشور نداشته ایم ، ادامه داد: این موضوع باعث بروز مشکلاتی در نحوه گزینش و معرفی بانوان برجسته و نخبه به پست های مهم شده است.
وی گفت: با راه اندازی پورتال اطلاعاتی بانوان کشور تمامی اطلاعات مربوط به زنان برجسته ، نخبه ، خانه دار و شاغل قابل دریافت می شود.
مولاوردی افزود: در این پورتال بخش هایی نیز برای ارتباط با معاونت امور بانوان ریاست جمهوری و خود رییس جمهوری تعبیه شده و بانوان می توانند از طریق این پورتال با این نهادها ارتباط داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات این حوزه گفت: بررسی طرح ها و لوایح تامین امنیت زنان در برابر خشونت ، حمایت از کودکان ، بیمه زنان خانه دار ، افزایش زمان مرخصی زایمان و اعمال حق عائله مندی در حقوق کارمندان زن در دست بررسی این حوزه برای تصویب است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل هم در این جلسه میزان اشتغال به کار زنان استان را 13 درصد اعلام کرد و گفت: 44/25 درصد از زنان استان بیسواد هستند که میانگین کشوری بیسوادی زنان 9/18 درصد است.
ماریا موسوی با اشاره به ازدواج 9درصدی دختران استان اردبیل در سنین زیر 15 سال افزود: میانگین ازدواج دختران در کشور در سنین زیر 15 سال پنج درصد است.
وی با اشاره به معضلات اجتماعی استان اردبیل گفت: هم اکنون استان اردبیل با معضلات اجتماعی زیادی در حوزه بانوان دست و پنجه نرم می کند و در حال حاضر رتبه 11 کشوری را در بحث طلاق به خود اختصاص داده است.
در ادامه سفر استانی هیأت دولت به استان اردبیل ، صبح پنج شنبه 30/5/93 مولاوردی به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور در شهرستان نیر در 35 کیلومتری جنوب اردبیل حضور یافت.
وی در آیین پرده برداری از 15 پروژه عمرانی و اقتصادی در شهرستان نیر ضمن اشاره به اراده مصمم دکتر روحانی در تحقق شعارهای انتخاباتی خود افزود: تحقق برنامه های دولت در اشتغال جوانان و زمینه فعالیت جوانان تحصیل کرده و نخبه بدون توجه به مسائل حاشیه ای در اولویت برنامه ها قرار دارد.
وی گفت: برنامه های دولت بر افزایش تولید و توزیع عادلانه درآمد ملی ، کنترل نسبی تورم و آسان کردن شرایط بسیار سخت زندگی مردم متمرکز شده است.
وی بیان کرد: دولت در این زمینه بسته پیشنهادی خود با هدف خروج از تورم و رکود را به مجلس ارائه کرده و هیات دولت نیز جلسات فشرده ای برگزار کرده است.
وی اظهارامیدواری کرد نمایندگان مجلس در این زمینه همراهی لازم را داشته تا این بسته در کشور به اجرا درآید تا از این وضعیتی که حاکم بر جامعه ما است خارج شویم و جامعه به سوی اشتغال زایی ، افزایش تولید ، رشد سرمایه گذاری های خارجی و توسعه گردشگری حرکت کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود سیاست خارجی دولت را قابل تحسین دانست و افزود: مسیر مذکرات به درستی و با رهنمودها و نظارت مقام معظم رهبری پیش می رود و آقای رییس جمهوری بارها اعلام کرده اند تعامل سازنده با جهان هدف و اولویت دولت است.
وی گفت: تحریم های ناعادلانه و ظالمانه مردم ایران و کیان کشورمان را نشانه رفته و این تحریم ها باید با تدبیر در کنار حفظ حقوق هسته ای ملت از میان برود.
در ادامه این آیین، اکبر صمدی فرماندار شهرستان نیر هم با اشاره به موقعیت جغرافیایی این شهرستان و قرار گرفتن در محور ارتباطی اردبیل ، تبریز گفت: درخواست اصلی اهالی این شهرستان از دولت در صورتی که منطقه آزاد سبلان به تصویب هیات دولت برسد این است که شهر نیر هم جزو شهرهای منطقه آزاد شده و زیرپوشش این منطقه قرار بگیرد.
وی تکمیل زیرساخت های شهرک تخصصی آب و ناحیه صنعتی و مناطق نمونه گردشگری شهرستان را ضروری دانست و افزود: اگر این زیرساخت ها آماده شود مقدمات و بستر ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی و کارآفرین فراهم خواهد شد.
سپس معاون رییس جمهور در آیین افتتاح دو پروژه گازرسانی در روستای رضاقلی شهرستان نیر حضور یافته و ضمن تأکید بر مشارکت بخش خصوصی به عنوان پیش نیاز موفقیت دولت درعرصه های مختلف افزود: دولت بدون مشارکت مردم و همراهی بخش خصوصی نمی تواند در جامعه مدنی امروز موفق باشد.
وی گفت: دولت تدبیر و امید در این زمینه برنامه خاصی دارد و برای جلب مشارکت بخش خصوصی مشوق هایی در نظر گرفته است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل نیز در این آیین از افتتاح پروژه های گازرسانی به 30 روستای استان اردبیل در هفته دولت خبر داد و گفت: با بهره برداری از این پروژه ها بیش از یک هزار و 500 خانوار روستایی استان به جمع مشترکین گاز طبیعی خواهند پیوست.
در ادامه این سفر، روز پنجشنبه بازارچه هفتگی عرضه محصولات بانوان شهرستان نیر با حضور معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افتتاح شد.
این بازارچه که در منطقه نمونه گردشگری بولاغلار به همت کانون فرهنگی ، اجتماعی نیر و اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ایجاد شده است، 28 غرفه از تولیدات بانوان شهرستان نیر دایر شده و قرار است هر جمعه در این منطقه فعال باشد.
شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده پس از افتتاح این بازارچه از غرفه های آن بازدید و با بانوان توانمند منطقه از نزدیک گفت و گو کرد.
بانوان هنرمند و کارآفرین شهرستان نیر که با توانایی خود انواع محصولات کشاورزی ، صنایع دستی و بسته بندی محصولات تولید می کنند نیز در این دیدار به بیان مشکلات حوزه کار خود پرداخته و از معاون رییس جمهوری درخواست مساعدت کردند.
معاون رییس جمهوری پس از شنیدن دردل ها و مشکلات بانوان تولیدگر نیری نسبت به حل این مسائل و پیگیری آنها قول مساعد داد.
سپس در مراسمی با حضور معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده فاز اول دهکده گردشگری سبلان شهرستان نیر در استان اردبیل به بهره برداری رسید.
این دهکده گردشگری یکی از طرح هایی است که از هشت سال پیش رکورد طولانی ترین پروژه های عمرانی استان اردبیل را شکسته بود.
طرح جامع دهکده گردشگری سبلان در راه اصلی نیر ، سراب در پنج کیلومتری شهرستان نیر در 110 هکتار با سرمایه گذاری بخش خصوصی مطالعات تفضیلی خود را آغاز کرد.
این طرح در جهت احیای ظرفیت های گردشگری شهرستان نیر و توسعه صنعت توریسم اجرا می شود و می تواند گردشگری این شهرستان را متحول کند.
شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به نمایندگی از رییس جمهوری روز پنجشنبه در آیین افتتاح این پروژه گفت: شهرستان نیر ظرفیت های مناسبی در بخش گردشگری دارد.
وی افزود: این شهرستان در ورودی استان اردبیل قرار گرفته و دارای چشم اندازهای طبیعی زیبا ، دیدنی و آب گرم های متعددی است که ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری در این بخش موجب رونق اقتصادی و توسعه گردشگری منطقه می شود.
وی اظهار کرد: فاز اول این پروژه در زمینی به مساحت 5/5 هکتار با 75 میلیارد ریال سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی احداث شده است.
وی گفت: دولت برای رسیدن به هدف رشد و روزنه اقتصادی نیاز به مشارکت بخش خصوصی و مشارکت مردمی دارد.
وی افزود: لازمه موفقیت دولت بهره گیری از مشارکت بخش خصوصی و نهادهای مدنی است.
وی گفت: طرح جامع گردشگری کشور در حال آماده شدن است و با تحقق آن کشور به قطب گردشگری سلامت در منطقه تبدیل خواهد شد.
وجود ظرفیت های گردشگری شهرستان نیر از جمله آب های معدنی حمام ، قینرچه ، ایستی سو ، سقزچی و بوشلو ، منطقه نمونه گردشگری بولاغلار ، کاروانسرای شاه عباسی ، قلعه باستانی بوینی یوغون ، پل تاریخی قرمزی کورپی ، دژ و پناهگاه زیر زمینی گلستان و سد مخزنی یامچی موجب شده این شهرستان در فاصله 35 کیلومتری از مرکز استان به عنوان یکی از مناطق مستعد توسعه گردشگری شناخته شود.
در ادامه سفر کاروان تدبیر و امید به استان اردبیل، شهیندخت مولاوردی صبح جمعه 31/5/93 در جمع خبرنگاران در اردبیل گفت: دولت مخالفتی با سالمسازی فضای محیط کار ندارد.
وی تأکید کرد: ما نیز معتقدیم که زنان و بانوان ما از چنان کرامت و شرافتی برخوردار هستند که به راحتی میتوانند توانایی خود را در همه عرصهها نشان دهند اما اینکه بخواهیم با طرح موضوع تفکیک جنسیتی به این شاخصه ضربه زده و یا دچار برخی غفلتها شویم، درست نیست و سالمسازی فضای کار برای کار کردن زنان از همه جهت مورد قبول است اما تبعیض و رفتار دوگانه را به هیچوجه نمیپذیریم.
وی، شأن و جایگاه زنان را در مدیریت کشور در حال ارتقاء و برتری دانست و افزود: ما مدیران لایق، شایسته و نخبه آموزش دیده در حوزه بانوان داریم که در همه سنگرها توانستهاند قدرت خود را نشان دهند.
معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده در ادامه افزود: در زمینه ارتقای جایگاه زنان در مدیریت کشور و مدیران نخبه زنان، آموزش های لازم و برنامه هایی از این قبیل، در دستور کار داریم که در 14 محور بر اساس ماده 23 قانون برنامه پنجم توسعه تعیین شده و به زودی اجرا خواهد شد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، ضرورت احیای کانونهای فرهنگی، اجتماعی، سمنها و تعاونیهای کارآفرینی بانوان را یادآور شد و گفت: دولت یازدهم طرحی را در دست بررسی دارد که بر اساس این طرح جامع توانمندسازی همهجانبه اقتصادی بانوان در اولویت است.
مولاوردی تصریح کرد: در همه استانها سعی کردیم با همکاری مشاوران استانداران در امور بانوان این طرحهای اقتصادی و اشتغالزا را برای بانوان آماده کنیم و در استان اردبیل نیز این کار تاکنون نتایج خوبی را به همراه داشته است.
معاون رییس جمهور، بهبود وضعیت زنان را از راهکارهای دولت تدبیر و امید بیان کرد و گفت: رسیدگی به وضعیت معیشتی خانوادهها، توانمندیسازی اقتصادی زنان از طرق مختلف و تهیه بسته اشتغال پایدار زنان انجام شده که شامل دو گروه اصلی زنان جامعه است که هم زنان آسیبپذیر و سرپرست خانواده را شامل میشود و هم شامل دختران فارغالتحصیل دانشگاهی است که بخشی از آنها همچنان بیکار هستند.
وی افزود: این برنامه از طریق توسعه خود اشتغالی ، مشاغل مبتنی بر آی تی ، مشاغل خانگی و کارآفرینی با حمایت دولت مورد تاکید قرار گرفته است.
وی گفت: با استفاده از توانمندی ها و ظرفیت سازمان های مردم نهاد باید بتوانیم بیشترین برنامه های خود را محقق کنیم.
وی عنوان کرد: نباید منتظر استخدامهای دولتی و یا اشتغال اداری بود بلکه در قالب تعاونیهای اقتصادی و کارآفرینی از زنان حمایت میشود و سعی بر این است تا در قالب مشاغل مبتنی بر فناوریهای جدید و دانشبنیان و همچنین واحدهای تولیدی و تعاونیهای کارآفرینی توان آنها را به خوبی به کار گیریم.
مولاوردی در مورد بیمه تأمین اجتماعی زنان نیز افزود: دولت برای تامین آتیه بانوان به ویژه بانوان خانهدار برنامههای خوبی را در حال اجرا دارد.
وی از آمادهسازی لایحه ارزشگذاری کار خانگی زنان و بیمه زنان خانهدار برای تصویب نهایی به مجلس خبر داد و گفت: در زمینه ارائه تسهیلات به زنان شاغل با هدف حمایت از این بانوان تلاش و کوشش بر این است تا زمینه حرکت تحولی خوب فراهم آید.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پایان فعالیت بیش از یکهزار و 700 سمن در کشور را با محوریت حوزه زنان و خانواده یادآور شد و بیان کرد: بیش از یک هزار و 700 سمن در کشور در حوزه زنان و خانواده فعالیت دارند و بسته به فعالیت آنها و مسوولیت هایی که ایجاد شده در حال بررسی برخی نارسایی ها و برخی محدودیت ها هستیم تا با جذب آنها بتوانیم در این عرصه مثبت سازنده و قوی عمل کنیم. همچنین در حال تشکیل بانک اطلاعاتی در تقویت سازمانهای مردمنهاد و سمنها هستیم تا با تنوع بیشتر بتوانند کارهای اجرایی را به خوبی انجام دهند.
لازم به ذکر است شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در پایان هفتمین سفر استانی رییس جمهور ، پنج شنبه شب 30/5/93 به تهران بازگشت.