عباس آخوندی افزود: هیات دولت در هفته جاری میزان اعتبارات تخصیصی به مناطق زلزله زده را مشخص می کند و پس از آن روند نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی در این مناطق را با سرعت بیشتری دنبال خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از چهار هزار واحد مسکونی در مناطق زلزله زده استان ایلام باید نوسازی و بیش از هشت هزار واحد مسکونی بهسازی شوند.
به گزارش پایگاه اطللاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، عباس آخوندی افزود: هیات دولت در هفته جاری میزان اعتبارات تخصیصی به مناطق زلزله زده را مشخص می کند و پس از آن روند نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی در این مناطق را با سرعت بیشتری دنبال خواهد کرد.
وی در خصوص طرح پس از انداز مسکن نیز گفت: مردم برای خانه دار شدن باید نقدینگی خود را در صندوق پس انداز مسکن سپرده گذاری کنند تا پس از مدتی بتوانند با استفاده از تسهیلات این صندوق نسبت به خرید واحدهای مسکونی مورد نیاز اقدام کنند.
وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن در کشور تاکید کرد و افزود: با ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای مسکن و افزایش تقاضا، عرضه مسکن نیز در کشور بیشتر خواهد شد به طوری که قشر متوسط جامعه می تواند با استفاده از منابع صندوق پس انداز مسکن خانه مورد نیاز خود را خریداری کند.
آخوندی اظهار داشت: برای ترمیم بافت های فرسوده بسیاری از شهرهای کشور از جمله تهران به دنبال این هستیم تا با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بیشتر به متقاضیان زمینه نوسازی بافت های فرسوده سریعتر فراهم شود.
وی افزود: بانک ها تاکنون تنها 13 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن اعطا کرده اند که اگر میزان تسهیلات بانک ها به 300 هزار میلیارد تومان برسد و 60 درصد آن به بخش مسکن اختصاص یابد، شاهد تحولات بزرگی در این حوزه خواهیم بود.
آخوندی با اشاره به میزان سود تسهیلات مسکن گفت: اگر نرخ سود تسهیلات بانکی بخش مسکن نیز 22 درصد باشد، دولت قصد دارد با پرداخت مابه التفاوت، سود تسهیلات آن را 14 درصد تعیین کند.
وی یادآور شد: اولین مخاطبان ما در صندوق پس انداز مسکن زوج های جوان هستند و اگر بتوان سالانه 300 هزار میلیارد تومان تسهیلات به زوج های جوان پرداخت کرد، در یک بازده زمانی پنج ساله قادر خواهیم بود از طریق صندوق های پس انداز مسکن قدرت خرید مردم را در این بخش افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه بازار مسکن کشور از رکود خارج نمی شود مگر آنکه قدرت خرید قشر متوسط جامعه افزایش یابد، افزود: برنامه ما این است که پرداخت مابه التفاوت صندوق پس انداز مسکن را در سال 94 اجرایی کنیم تا به تدریج رکود حاکم بر بازار مسکن از سال آینده از بین برود.
آخوندی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: از دو میلیون و 200 هزار واحد مسکونی در دست احداث، تاکنون یک میلیون و 590 هزار واحد آن تکمیل شده و بزودی 144 هزار واحد آن به متقاضیان واگذار خواهد شد.
وی تاکید کرد: درصدد هستیم پروژه مسکن مهر در پایان سال 93 به پایان برسد اما از طرفی همه ساکنان مسکن مهر حق دارند از خدمات عمومی مناسبی در حد استانداردهای تعیین شده برخوردار شوند.
آخوندی با اشاره به فعالیت های وزارت راه و شهرسازی طی 10 ماهه گذشته، افزود: در دوره مورد بررسی 10 فروند هواپیما با 2800 صندلی، 48 لکوموتیو و 262 واگن باری و مسافری به ناوگان ریلی کشور اضافه شده است.
وی در این خصوص اظهار داشت: در این مدت 23 دستگاه لکوموتیو مسافری، 25 دستگاه لکوموتیو باری، 232 واگن باری و 30واگن مسافری وارد ناوگان ریلی شده و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته تا سال 1400 درصدد هستیم سهم ناوگان ریلی در حمل بار کشور به 250 میلیون تن برسد که در آن صورت 6 برابر از مصرف سوخت کشور در این بخش کاسته می شود.
آخوندی تصریح کرد: برای افزایش سهم ناوگان ریلی در حمل و نقل کشور درصدد هستیم تا سال 96 بیش از سه هزار کیلومتر خط آهن با استفاده از فاینانس خارجی در کشور احداث کنیم.
وی به مزیت های توسعه راه های کشور نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری 7 هزار کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در کشور به بهره برداری می رسد و 920 کیلومتر راه روستایی نیز تکمیل و یکهزار کیلومتر از راه های روستایی آسفالته می شود.
آخوندی با بیان اینکه راه های کشور سرمایه های بزرگی برای ما هستند، گفت: باید با برنامه ریزی مناسب در نگهداری از این ثروت ملی تلاش کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص مترو پرند نیز گفت: تکمیل مترو پرند به شهرداری تهران واگذار شده اما پیش بینی می کنیم مترو پرند تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
وزیر راه و شهرسازی به حادثه تاسف بار سقوط آنتونوف 140 اشاره کرد و گفت: کمیسیون بررسی سانحه این هواپیما در حال بررسی دلایل این سقوط است و امیدواریم این کمیسیون بتواند در مهلت قانونی علت سانحه را اعلام کند.
وزیر راه و شهرسازی، شبکه ریلی آسیایی، بزرگراه آسیایی، جاده ابریشم، کریدور جنوبی آسیا، کریدور بین المللی حمل و نقل شمال - جنوب و کریدور حمل و نقل شرق - غرب از جمله میرجاوه به بازرگان و خسروی و سرخس به بازرگان و خسروی را از جمله کریدورهایی که در راستای تکمیل حلقه های مفقوده کریدورهای ترانزیتی در حال تکمیل است، عنوان کرد.
وی اضافه کرد: کریدور جنوب به شمال چابهار نیز بزودی به خط آهن سراسری متصل می شود، این در حالی است که برای تکمیل همه حلقه های مفقوده این کریدورهای بین المللی 40 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی با اشاره به کاهش تحریم های هوایی گفت: کاهش تدریجی تحریم ها سبب شده که در ماه های اخیر با خرید 10 فروند هواپیما بیش از 2800 صندلی به ظرفیت ناوگان هوایی کشور اضافه شود. ضمن آنکه برخی از شرکت های هوایی هم اکنون تعدادی از موتورهای هواپیماهای خود را برای تعمیرات اساسی به خارج از کشور ارسال کرده اند.
آخوندی در خصوص جابه جایی فرودگاه مهرآباد گفت: جابه جایی این فرودگاه به هزاران میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، ضمن اینکه فرودگاه امام(ره) هم اکنون تنها شش میلیون ظرفیت مسافربری دارد و اگر بخواهیم برخی از پروازهای دیگر را به این فرودگاه منتقل کنیم، باید فازهای دوم و سوم آن را زودتر تکمیل نمائیم.
وی تصریح کرد: با کاهش تحریم ها تردد کشتی های بزرگ شرکت های کشتیرانی بین المللی به بنادر جنوبی از جمله بندر شهید رجایی کشور آغاز شده که این امر در کاهش قیمت تمام شده کالا بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: محرومیت های بین المللی سبب شده بود که برای ورود هر کانتینر به کشور 500 تا 700 دلار هزینه بیشتری پرداخت شود که این مساله در افزایش قیمت تمام شده کالا به کشور تاثیری زیادی برجای می گذاشت.