سیدعباس صالحی اظهار داشت: هیچ کتابی برای تعیین تکلیف چاپ و انتشار بیش از 2 ماه در وزارت ارشاد منتظر نمی ماند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با تمهیدات بکار گرفته شده در این معاونت فرآیند بررسی کتاب ها در یک بازه زمانی یکماهه صورت می گیرد مگر در موارد خاص که بیش از دو ماه طول می کشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از ایرنا، سید عباس صالحی روز شنبه در نشست خبری تشریح عملکرد یکساله این معاونت که به مناسبت گرامیداشت هفته دولت در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد، اظهار داشت: هیچ کتابی برای تعیین تکلیف چاپ و انتشار بیش از 2 ماه در وزارت ارشاد منتظر نمی ماند.
صالحی با تشریح عملکرد این معاونت در دوره جدید وزارت ارشاد در دولت یازدهم گفت: اعتماد سازی در بین اهالی فرهنگ یکی از مهمترین دستاوردهای این معاونت به شمار می رود.
معاون وزیر ارشاد تصریح کرد: تلاش این معاونت براین بوده که اعتماد از دست رفته بین اهالی فرهنگ باز یابی شود.
صالحی نقش رسانه ها در فرهنگ سازی و تبیین و معرفی فعالیت های فرهنگی در حوزه کتاب و ادبیات را بی بدیل خواند و گفت: ما رسانه را مزاحم خود نمی دانیم بلکه مکمل و ناظر چهارم محسوب می شوند.
صالحی که در سومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه سخن می گفت: رویکردهای 12 گانه، برنامه های یک سال اخیر معاونت فرهنگی را تشریح کرد.
وی گفت: تعامل با رسانه ها، عدالت فرهنگی در سطح کشور، دیپلماسی فرهنگی بر محور چاپ و نشر، شفافیت عملکرد، سلیقه زدایی و ایجاد ساختارهای قانونی واگذاری و توجه به بخش خصوصی از رویکردهای این دوره معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بوده است.
صالحی هم چنین از اعتبار 15 میلیارد و 820میلیون تومانی این معاونت برای استان ها خبر داد که در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
راه اندازی سامانه الکترونیک مجوز کتاب، سامانه توزیع کتاب و چاپ نیز از برنامه های دردست اقدام ارشاد بود که معاون فرهنگی به آن ها اشاره کرد.
توجه به عدالت فرهنگی
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه درباره رویکرد معاونت فرهنگی نیز گفت: رویکرد ما توجه به عدالت فرهنگی است.
به گفته وی در این راستا با امضای تفاهمنامه با استان ها حدود 16 میلیارد تومان به آنها اختصاص پیدا کرده است. توجه به حوزه فارسی زبان، امضای تفاهمنامه با سازمان فرهنگ و ارتباطات و یونسکو از دیگر اقدامات ما در این زمینه بوده است.
در این نشست صالحی گزارش عملکرد خود در یک سال اخیر را با 11 رویکرد عنوان کرد که کاهش زمان صدور مجوز و بازنگری در برخی جوایز جشنواره ها و نمایشگاه ها از آن جمله بود.
صالحی در ادامه این نشست درباره نیازهای نشر گفت: باید چند سامانه در حوزه نشر تاسیس شود، سامانه مجوز کتاب، سامانه توزیع و سامانه چاپ که امیدواریم تا سال آینده راه اندازی شود.
در این نشست خبری علی شجاعی صائین رئیس اداره کتاب، مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات ، محمود برازش مدیر دفتر چاپ و جمع دیگری از مدیران حضور دارند.