وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر قزاقستان خواستار فعالسازی راهآهن سهجانبه ایران- ترکمنستان- قزاقستان شد و گفت: بهرهمندی کامل از ظرفیتهای کریدور ریلی آلماتی- بندرعباس و آلماتی- استانبول و فعال کردن حمل و نقل ترکیبی از طریق دریای خزر زمینههای گسترش همکاریهای حمل و نقلی میان دوکشور را گسترش خواهد داد.
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر قزاقستان خواستار فعالسازی راهآهن سهجانبه ایران- ترکمنستان- قزاقستان شد و گفت: بهرهمندی کامل از ظرفیتهای کریدور ریلی آلماتی- بندرعباس و آلماتی- استانبول و فعال کردن حمل و نقل ترکیبی از طریق دریای خزر زمینههای گسترش همکاریهای حمل و نقلی میان دوکشور را گسترش خواهد داد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی، عباس آخوندی که بعد از ظهر امروز (یکشنبه) در دیدار با آسیکشیف وزیر سرمایه گذاری و توسعه جمهوری قزاقستان در ساختمان شهید دادمان تصریح کرد: برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشورکه جدیداً مسئولیت آن به وزارت راه و شهرسازی محول شده است گامی مثبت و دارای دورنمای روشنی است که نوید بخش توسعه همکاریهای فیمابین خصوصاً در حوزه های اقتصادی، تجاری، حمل و نقل و خدمات فنی و مهندسی است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه جایگاه دو کشور در حوزه ترانزیت منطقهای از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان داشت: جایگاه ترانزیتی جمهوری قزاقستان در آسیای میانه، امکان دسترسی ما را به مسیر روسیه و مسیر منتهی به چین از طریق قزاقستان فراهم کرده و موقعیت ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران، شرایط مناسبی را برای دستیابی قزاقستان به آبهای خلیج فارس و کشورهای اروپایی از طریق بنادر شمالی و جنوبی و مسیرهای جادهای و شبکه ریلی ایران میسر ساخته است.
رئیس سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور ایران و قزاقستان ادامه داد: در این راستا فعالسازی راهآهن سهجانبه ایران- ترکمنستان- قزاقستان و همچنین بهرهمندی کامل از ظرفیتهای کریدور ریلی آلماتی- بندرعباس و آلماتی- استانبول که در چارچوب پروژههای ریلی اکو تعقیب میشود و نیز فعال کردن حمل و نقل ترکیبی از طریق دریای خزر و توسعه زیرساختهای حمل و نقلی مورد نیاز، زمینههای گسترش همکاریهای حمل و نقلی میان دوکشور را گسترش خواهد داد.
آخوندی با اشاره به اینکه مبنای همکاریهای اقتصادی دوکشور وجود ظرفیتهای بالقوه فراوان در زمینههای مختلف و برنامههای بلندمدت برای رونق اقتصاد و تجارت در سطح ملی و منطقه ای است تاکید کرد: طی سالیان اخیر همکاریهای قابل توجهی میان دو کشور در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی، حمل و نقل و خدمات فنی مهندسی صورتگرفته که نشانگر اراده سیاسی مسئولان و ظرفیتهای بالای مستتر در روابط دو کشور بوده و البته قابلیتهای فراوانی در ارتقای هرچه بیشتر روابط وجود داردکه بایستی بیش از پیش در بالفعل شدن آنها تلاش کنیم.
وی افزود: به این منظور درصدد هستیم حجم مبادلات دو کشور را از حجم موجود 1.2میلیارد دلار، به بیش از 2 میلیارد دلار در میانمدت و بیش از 4 میلیارد دلار در افقهای بلندمدت پیشرو برسانیم و تحقق این امر یعنی بهرهمندی از تمامی امکانات موجود برای رونق اقتصادی و رشد تجارت و بازرگانی در روابط دوجانبه و همچنین برنامهریزی در سطوح ملی و منطقهای، که لازمه آن بیش از هر چیز تشریک مساعی و تمرکز بر اشتراکات دو کشور است.
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر قزاقستان اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از بدو استقلال جمهوری قزاقستان در استحکام روابط سیاسی و فرهنگی و همکاریهای گسترده اقتصادی فیمابین تلاش کرده است و اعتقاد ما بر این است که جمهوری قزاقستان دارای توانمندیهای بالقوه و البته بالفعل اقتصادی، صنعتی و فناوری است و میتواند در آسیای میانه نقش ویژهای را از نظر الگودهی در توسعه زیرساختها و بهرهمندی از فناوریهای نوین ایفا نماید.
وی تصریح کرد: استنباط ما این است که مسیر حرکت قزاقستان در بیش از دو دهه که از استقلال آن میگذرد در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه، مسیری عمیقاً رو به رشد و با امیدبخشی فزایندهای همراه بوده که رشد اقتصادی مستمر آن را در سالهای گذشته به ارمغان آورده است.
رئیس ایرانی سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور اظهار کرد: در این اجلاس اسناد و موضوعاتی در زمینههای حمل و نقل جادهای، هوایی و دریایی، گمرکی، سرمایهگذاری، قضایی، مشارکت بخش خصوصی و عمومی، بورس، محیط زیست، پارک فناوری، استاندارد، نمایشگاهی، دامپزشکی و قرنطینه و حفظ نباتات براری مذاکره، بررسی و توافق در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، مذاکرات کارشناسی این نشست، در قالب چهار کارگروه شامل گروه اول همکاریهای اقتصادی، سرمایهگذاری، بانکی، بورس، گمرکی، گروه دوم همکاریهای تجاری، استانی، گمرکی، صنعتی و معدنی، زمین شناسی و نقشهبرداری، خدمات فنی و مهندسی، گروه سوم همکاریهای حمل و نقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت، گاز، برق، آب و فاضلاب و گروه چهارم همکاریهای کشاورزی، شیلات، بهداشت، کار و امور اجتماعی، آموزش عالی و فناوری، فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، قضائی، محیط زیست و رسانهای صورت می گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با اعلام آمادگی ایران برای یکسان سازی تعرفه های گمرکی تصریح کرد: در زیربناهای حمل ونقل ریلی و جاده ای سرمایه گذاری زیادی صورت گرفته است که باید با یکسان سازی تعرفه ها نرخ بهره وری استفاده از این امکانات فزایش یابد.
همچنین در این دیدار آسیکشیف وزیر سرمایه گذاری و توسعه جمهوری قزاقستان با اشاره به اینکه به منظور گسترش روابط تجاری لازم است تا در شقوق مختلف حمل ونقل همکاری جدی صورت گیرد، تاکید کرد: با امضای موافقت نامه های مشترک موانع فعالیت شرکت های دو طرف برطرف شود.
وی تاکید کرد: برای همسان سازی تعرفه های گمرگی کمیسیون مشترکی باید تشکیل شود و در حال حاضر کالاهای زیادی به خلیج فارس و هندوستان منتقل می شود و تنها مشکل تعرفه است.
آسیکشیف گفت: متاسفانه به خاطر مشکل تعرفه مسیرهای دریای سیاه و شمال دریای خزر برایر ما سودمند است وئ با توجه به اینکه نمایندگان دو کشوردر سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی مسئول حوزه حمل ونقل هستند می توانند در رفع این مشکل موثر باشند.
وزیر سرمایه گذاری و توسعه جمهوری قزاقستان یادآور شد: آمادگی دارم در کنار سند سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی تفاهم نامه دیگری را نیز به امضا برسانیم و در کاری مشترک تقاضا برای خرید کالاهای ایرانی و آمادگی برای فروش برخی کالاها را بررسی خواهیم کرد.
وی توضیح داد: یکی از مشکلات در روابط اقتصادی کشور موضوع بانک ها هستند که در این زمینه چند راه حل را بررسی کرده ایم و در زمینه کشاورزی، توریسم، علم و فناوری و روابط تجاری چشم انداز روشنی برای همکاری وجود دارد.
سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور ایران و قزاقستان از امروز به مدت دو روز در ساختمن شهید دادمان وزارت راه وشهرسازی برگزار می شود که در پایان این اجلاس سند مورد توافق دوطرف به امضای رؤسای کمیسیون مشترک خواهد رسید.