علی جنتی گفت: امروزه بر اثر تهاجم فرهنگی دشمنان، شاهد برخی موارد مظاهر و ناهنجاری ها و آسیب های مخلتف فرهنگی و اجتماعی در جامعه هستیم که رابطه ای با معیارها و ارزشهای اسلامی ندارد و حتی مشهد به عنوان یک شهر زیارتی از این آسیبها در امان نبوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای مقابله با تهاجم و هجمه های فرهنگی دشمنان باید جوانان را در مقابل این ترفندها مصون سازی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، به نقل از ایرنا، علی جنتی روز شنبه در همایش سراسری اندیشه های آسمانی در دانشگاه فرهنگیان مشهد افزود: مسوولان و دست اندرکاران بخشهای مختلف فرهنگی کشور نیز باید به رسالت خطیر خود بیش از پیش عمل کنند.
وی اظهار کرد: همان گونه که انسان وقتی به محیط آلوده و یا کشوری که با بیماری هایی دست به گریبان است، وارد می شود با زدن واکسن خود را مصون می کند، در مقابل تهاجم فرهنگی معاندان هم باید با فعالیتهای معنوی و بصیرتی جوانان و دختران و پسران را از افکار اندیشه ها و روحیه اسلامی و انقلابی خود را مصونیت بخشید.
وی ادامه داد: افرادی که در مقابل تهاجم فرهنگی دشمنان مصونیت نداشته باشند، وقتی که به کشورهای غربی سفر می کنند این فرهنگ بر آنها تاثیر می گذارد ولی اشخاصی که در مقابل هجمه های دشمنان مصون هستند، بعد از سفر به کشورهای اروپایی نه تنها فرهنگ این ممالک بر آنها تاثیر نمی گذارد، بلکه آنها بر آن جامعه تاثیر می گذارند.
وی گفت: امروزه بر اثر تهاجم فرهنگی دشمنان، شاهد برخی موارد مظاهر و ناهنجاری ها و آسیب های مخلتف فرهنگی و اجتماعی در جامعه هستیم که رابطه ای با معیارها و ارزشهای اسلامی ندارد و حتی مشهد به عنوان یک شهر زیارتی از این آسیبها در امان نبوده است.
جنتی گفت: دشمنان تلاش زیادی برای مسخ فرهنگی ملت ایران انجام می دهند و امتیاز مهم فرهنگ ما برای مقابله با اقدامات ضد فرهنگی معاندان، عجین شدن آن با ارزشهای اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مساجد و ائمه و فعالان مساجد و از جمله کانونهای فرهنگی و هنری نقش بسیار خطیری در مصون سازی جوانان در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان به عهده دارند.
وی افزود: مساجد، ائمه و فعالان مساجد و کانون های فرهنگی و هنری باید با برنامه های فرهنگی و معنوی به این مساله عنایت خاص داشته باشند و جوانان را با معارف اسلامی و دینی و قرآنی بیش از پیش آشنا کنند.
جنتی گفت: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور هم می توانند برای مسلمانان الگو باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ترویج سبک زندگی اسلامی را یاد آور شد و گفت: در شرایطی که دشمنان این سبک زندگی را در بخشهای مختلف هدف قرار داده اند، باید با برنامه ریزی اصولی سبک زندگی اسلامی را در جامعه نهادینه کرد و رسالت مساجد در این ارتباط هم بسیار خطیر است.
جنتی اضافه کرد: تبیین گفتمان های اقتصاد مقاومتی به عنوان دیگر تاکیدات مقام معظم رهبری در جامعه وظیفه دولت ، مجلس شورای اسلامی و آحاد مردم و مسوولان است.
به گفته وی برای رسیدن به قله های بلند و اهداف ترسیم سند چشم انداز 1404 کشور به خصوص در بعد علمی و فناوری باید این فرهنگ الهام بخش را در جامعه گسترش داد.
جنتی تاکید کرد: گفتمان سازی برای اقتصاد مقاومتی تنها راه نجات کشور است و مدیران و اعضای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باید ضمن مطالعه سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب به نوبه خود برای تبیین این گفتمان نقش آفرین باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی افراد که از سیره اهل بیت (ع) فاصله گرفتند، در مسائل فکری تهمت های ناورا مطرح می کنند و اگر علامه دهر هم باشیم در صورتی که روحیه دینی و انقلابی را در وجود خود پرورش ندهیم ، کلاممان بی تاثیر خواهد بود.
جنتی با اشاره به اینکه بیش از 18 هزار کانون فرهنگی و هنری از ابتدای شکل گیری این کانونها طی 21 سال گذشته در کشور ایجاد شده، ابراز امیدواری کرد: این تعداد تا پایان سالجاری به بیش از 20 هزار و تا پایان برنامه پنجم توسه کشور به بیش از 22 هزار کانون افزایش یابد.
وی تصریح کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد امروزه در زمینه های مختلف به خصوص گسترش کتابخوانی در رشته های مختلف تخصصی فعالیت دارند و تاکنون بالغ بر پنج هزار کتابخانه دارای مخزن توسط این کانونها در مساجد کشور ایجاد شده است.
وی خاطر نشان کرد: به تدریج کانونهای مساجد به مراکز فرهنگی دیجیتال تبدیل می شوند و بر این اساس افرادی که به مساجد وارد می شوند، از طریق رایانه به دنیای وسیع اطلاعات و معارف دسترسی پیدا می کنند
هفتمین همایش سراسری آموزشی و فرهنگی اندیشه های آسمانی با اهداف تبیین راهکارهای استفاده و ارتقا جایگاه و ظرفیتهای مساجد در بخشهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نقش آفرینی آنها برای احیای مسجد طراز اسلامی و کادرسازی برای اعضای کانونهای مساجد با نگاه تربیت تشکیلاتی مبتنی بر مبانی دینی برای ارائه الگو در سبک زندگی ایرانی اسلامی، از هفتم تا 29 شهریور ماه جاری در مشهد برگزار می شود.
سه هزار و 700 نفر از مدیران کانونهای فرهنگی و هنری تازه تاسیس مساجد کشور و حدود 800 نفر از اعضای کانونهای مساجد روستایی در این همایش شرکت دارند.
هم اکنون 18 هزار و 500 کانون فرهنگی هنری با عضویت دو میلیون نفر در مساجد کشور فعال هستند که قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه این تعداد به 20 هزار کانون افزایش یابد.