کشور ما به این حجم فارغالتحصیل تحصیلات تکمیلی با مدرک فوق لیسانس و دکتری نیاز ندارد، بلکه باید تربیت نیروی کارشناس، تکنسین و مهندس در اولویت قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با ایجاد ارتباط دانشگاهها و صنایع جریان پژوهشی در قالب طرح تحقیقاتی از سوی اساتید یا پایاننامه دانشجویان دکتری بر اساس نیازمندی جامعه راه اندازی میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امید علی شهنی کرمزاده، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه و بخش صنعت ابراز کرد: برای برقراری ارتباط بهتر صنایع و مراکز علمی نیاز به کارشناسانی به عنوان رابط است، از این طریق صنایع مسائل روزی را که با آن درگیر هستند در مراکز علمی مطرح میکنند تا راهکاری برای آن تشخیص داده شود.
وی همچنین بیان کرد: با میسر شدن این امر جریان پژوهشی در قالب طرح تحقیقاتی از سوی اساتید یا پایاننامه دانشجویان دکتری بر اساس نیازمندی جامعه راه اندازی میشود.
شهنی کرمزاده تعدد دانشگاهها را بر خلاف منافع کشور دانست و ادامه داد: کشور ما به این حجم فارغالتحصیل تحصیلات تکمیلی با مدرک فوق لیسانس و دکتری نیاز ندارد، بلکه باید تربیت نیروی کارشناس، تکنسین و مهندس در اولویت قرار گیرد.
این چهره ماندگار کشور در ادامه عنوان کرد: پتانسیل تولید علم روز در دانشگاهها و مراکز علمی کشور وجود دارد، اما تمرکز مراکز علمی بر روی کمیت، آنها را از توجه به کیفیت که مسئله مهمی در تولید علم به شمار میرود، باز داشته است.
مدرس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه تعداد مقالات علمی، نشانه پیشرفت علمی کشور نیست گفت: باید دید در چه تعدادی از این مقالات کیفیت، نوآوری، توجه به نیاز ومسائل روز مورد توجه قرار داده شده است. بحثهای پژوهشی در دانشگاهها نباید تنها به مقاله تبدیل شود بلکه سه موضوع آموزش، مهارت و توانایی افراد مورد توجه قرار گیرد.
شهنی کرمزاده اعتمادسازی صادقانه بین صنایع و دانشگاه را در این مسیر گامی مهم دانست و افزود: صنایع ما باید به پژوهشهای علمی که در دانشگاهها انجام میشود اعتماد کنند و از سوی دیگر دانشگاهها نیز در روند تحقیقات علمی تلاش و درستی عمل را سر لوحه فعالیت خود قرار دهند.
استاد برجسته ریاضیات کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز اساتید مجرب به تعداد لازم در دانشگاهها وجود ندارد، هر چه قدر ما در تولید علم و دانش توانایی لازم را داشته باشیم اما برای تقویت باید رابطه علمی با سایر کشورها را داشته باشیم.
شهنی کرمزاده با اشاره به اینکه خصوصی سازی علمی عاملی مهم در پیشرفت جامعه است، اذعان کرد: رسیدن به اقتصاد دانشبنیان نیاز به برنامهریزی بلند مدت دارد اما رسیدن به آن امری محال نیست.