برخی آمارهایی که در گذشته برای نشان دادن افزایش تعداد کتابخوان ها مطرح می شد، آمارسازی بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اطلاعات و آمار در زمینه کتابخوانی در کشور نویدبخش نیست و بررسی ها نشان می دهد بیشتر کسانی که به کتابخانه های عمومی کشور مراجعه می کنند دانش آموز یا دانشجو هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، علی جنتی ظهر امروز(یکشنبه) در مراسم رونمایی از ماهنامه «کتابشناسی ماه» در خانه کتاب اظهار داشت: برخی آمارهایی که در گذشته برای نشان دادن افزایش تعداد کتابخوان ها مطرح می شد، آمارسازی بوده است.وی به ایجاد ایستگاه های کتاب اشاره کرد و افزود: مشخص شد که نمی توان آمار کتاب های برداشته شده از ایستگاه های کتاب را مبنای کتابخوانی قرار داد.عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه شمارگان کتاب در کشور را بیش از 2 هزار و 100 عنوان اعلام کرد و آن را نامناسب دانست.
رییس شورای فرهنگ عمومی روحیه کتابخوانی در خارج از کشور را «زنده» توصیف کرد و توضیح داد که بیشتر مردم در مترو، اتوبوس یا حتی ایستگاه های اتوبوس مشغول مطالعه کتاب هستند ولی در کشور ما از فرصت ها برای مطالعه استفاده نمی شود.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار یافتن راه حل های عملی برای ممیزی کتاب شد و گفت: بسیاری از مسائلی که امروز با آنها مواجه هستیم در گذشته نیز وجود داشته است در حالی که یافتن راه حل های عملی به گسترش نشر کتاب و کتابخوانی کمک می کند.
** بررسی تدوین لایحه حقوق مالکیت معنوی در دولت
وی با تاکید بر اینکه باید به سمت خوب شناختن مسائل و حل قانونی آنها گام برداریم، اظهار داشت: باید لوایحی را به مجلس بفرستیم و آیین نامه هایی را در دولت تصویب کنیم تا از حقوق مولفان و مصنفان دفاع شود.جنتی از بررسی هیات دولت برای تدوین قانون مالکیت فکری و معنوی در دولت خبر داد و افزود: این مساله باعث می شود تا متناسب با پیشرفت های علمی، مراجعات ناشران به وزارت ارشاد کمتر شده و به صفر برسد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بیش از 300 پژوهشگاه و مرکز پژوهشی تنها در شهر قم وجود دارد، خواستار بهره گیری از این مراکز پژوهشی و همچنین ایجاد کتابخانه های تخصصی برای آنها در سراسر کشور شد.
** تاکید بر نقد کتاب
رییس شورای فرهنگ عمومی نقد کتاب را بسیار مفید و ضروری دانست و گفت: جای نقد کتاب در خانه کتاب است و باید حتی بر روی نشست های نقد کتاب نیز تبلیغ شود.
وی در این زمینه نقد کتاب در شهر کتاب را یک نمونه خوب عنوان کرد و گفت: در نمایشگاه کتاب امسال و در غرفه یاس کتاب های مفید معرفی شدند و باید مجمعی برای معرفی کتاب های مفید ایجاد شود زیرا که به توسعه کتابخوانی در کشور کمک می کند.
جنتی در ادامه از ترجمه ضعیف برخی از کتاب های فارسی که به زبان های دیگر ترجمه شده اند انتقاد کرد و آن را «نقیصه» خواند.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کتاب های قابل عرضه برای حضور در نمایشگاه های بین المللی کم است و متاسفانه ترجمه های انجام شده برخی از کتاب ها خوب و روان نیست در حالی که باید از مترجمان خوب برای ترجمه آثار بهره گرفت.
وی به سخنرانی خود در جلسه رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در آن سخنرانی تاکید کردم که امور را باید به اهلش واگذار کرد و بنده در انتخاب معاونین و روسای سازمان های زیر مجموعه وزارت ارشاد تلاش کرده ام تا از افراد متخصص و ماهر استفاده کنم.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز با حضور در خانه کتاب، از فصلنامه های «نقد کتاب» و «کتابشناسی ماه» رونمایی کرد.در ادامه این مراسم وی همچنین بخش کتاب پژوهی خانه کتاب ایران را افتتاح کرد.
سیدعباس صالحی امیری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رجبعلی میرزایی رییس خانه کتاب، علی جنتی را در این بازدید همراهی می کردند. جنتی همچنین از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) که در خانه کتاب ایران قرار دارد نیز بازدید کرد.