وزیر راه وشهرسازی گفت: قانون نظام ساخت وساز در کشور بزودی تدوین می شود تا رابطه میان مالک، سازنده و نظام کنترلی و قانونگذاری، شفاف و روشن باشد و برای اصلاح مبحث دوم مقررات ملی ساختمان گروهی برای اصلاح و بازنگری مأمور شده اند.
وزیر راه وشهرسازی گفت: قانون نظام ساخت وساز در کشور بزودی تدوین می شود تا رابطه میان مالک، سازنده و نظام کنترلی و قانونگذاری، شفاف و روشن باشد و برای اصلاح مبحث دوم مقررات ملی ساختمان گروهی برای اصلاح و بازنگری مأمور شده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی، عباس آخوندی که شامگاه امروز (پنج شنبه) در سفر به استان قم در نشست حرفه ورزان و نمایندگان تشکل های صنفی و مدیران حوزه راه و شهرسازی استان قم سخن می گفت، اظهار داشت: در سالهای گذشته قانون نظام مهندسی تدوین شده است اما قانون ساخت و ساز هنوز نوشته نشده و از این لحاظ نیازمند بازنویسی مجدد است.
وزیرراه و شهرسازی در خصوص مبحث دوم مقررات ملی ساختمان نیز اظهار داشت: گروهی را برای اصلاح و بازنگری این مبحث از نظام مهندسی مامور کردهایم چرا که مبحث دوم دارای نارساییها و ایراداتی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تنگناهای اقتصادی گفت: در سال های اخیر بودجههای عمرانی کشور در مقایسه با گذشته به نسبت کاهش چشمگیری داشته است و امروز بودجه عمرانی کمتر از 30 هزار میلیارد تومان است که نمیتواند جوابگوی پروژههای مختلف در سطح کشور باشد.
آخوندی افزود: امروز قدرت بانکهای کشور برای پرداخت وام و تسهیلات به بخشهای تولیدی و سایر بخشها کاهش یافته است وما در یک تنگنای سختی هستیم که باید تلاش کرد تا از آن خارج شویم که البته یکی از شرایط خروج از این وضعیت درک شرایط و اعتماد به یکدیگر است.
وزیر راه و شهرسازی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارائه لایجه خروج از رکود دولت به مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: در این لایحه برنامه ریزی شده تا بتوان مطالبات پیمانکاران و عرضه کنندگان کالاها و خدمات به دولت را پرداخت کرد.
وی افزود: باید دفاتر مهندسی احیا شود چرا که آنها قدرت ایجاد خلق ارزش افزوده دارند و از منابع عمده انسانی برای عمران و آبادانی کشور به شمار میروند.
آخوندی با بیان اینکه قدرت وامدهی بانکها در سالهای اخیر کاهش یافته است و بیشتر افراد برای سرمایه گذاریهای خود بیشتر به بانکها تکیه دارند، گفت: حدود 236 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای انجام پروژههای عمرانی اختصاص یافت که حدود نیمی از آن تجدید قراردهای گذشته بوده است.
وی با اشاره به ارائه لایحه خروج از رکود توسط دولت به مجلس شورای اسلامی گفت: برای عبور از بحرانهای اقتصادی، فروش 20 هزار میلیارد تومان اوراق بهادار پیشنهاد شده که با فروش آن بسیاری از مشکلات برطرف میشود. این لایحه با فوریت به مجلس رفته و در صورت تصویب حرکت جدیدی را در جامعه صنعتی و مهندسی ایجاد میکند.
آخوندی ادامه داد: برای افزایش سرمایه بانکهای دولتی 100 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که امیدواریم با ایجاد رقابت در سرمایه گذاری با بانکهای خصوصی، چرخه اقتصادی به حرکت درآید.
آخوندی اظهار کرد: دولت درپی پرداخت مطالبات پیمانکاران و عرضه کنندگان کالا و خدمات ازطریق فروش اوراق بهادار و تهاتر است که این امر گردش مالی در کشور را افزایش می دهد.
وی افزود: امروز شرایط اداره کشور با توجه به تنگناهای اقتصادی دولت و بخش خصوصی، بسیار سخت شده است و همه باید با درک شرایط و ایجاد فضای همدلی و تعامل و اعتماد متقابل برای خروج از این وضعیت تلاش کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از تخریب محلههای قدیمی به بهانه بازسازی بافت فرسوده شهری گفت: این محلهها میراث گرانبهایی است که از قرنها پیش به جا مانده و باید نسبت به احیا و حفظ آن تلاش شود.
این عضو هیأت دولت در ادامه بیان کرد: جمعیت قم به صورت وصفناپذیری افزایش یافته و این انفجار جمعیت در چهار دهه گذشته، فرهنگهای گوناگون و مشکلات بسیاری را به دنبال داشته است.
وزیر راه و شهرسازی محلههای قدیمی قم را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: نباید محلههای قدیمی قم را بافت فرسوده فرض کنیم؛ محلههای چهل اختران، آذر و باغ پنبه میراث گرانبهایی است که از قرنهای گذشته برای ما باقی مانده است که باید نسبت به احیای آن تلاش کنیم.
وی در خصوص بخش حمل و نقل نیز اظهار داشت: ما امروز ثروتهای زیادی از محل زیربناهای جادهای، ریلی، فرودگاهی و بنادر داریم و در بخش حمل و نقل به دنبال گسترش ارتباطات با کشورهای همسایه هستیم چرا که سهم حمل و نقل ما در عرصه جهانی کم است.
آخوندی افزود: در طی این مدت در حوزه دریای عمان فعال شدیم و در بندر چابهار نیز سرمایه گذاریهای خوبی صورت خواهد گرفت و در زمینه حمل نقل ریلی هم پروژه اتصال ریلی خواف به هرات در افغانستان را پیگیری خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت حمل ونقل در استان قم، با بیان اینکه سهم حمل و نقل ریلی نسبت به جاده در قم قابل مقایسه نیست، گفت: دسترسی سریع و آسان و ایمن بین قم و تهران باید به صورت جدی دنبال شود که برای این مهم نیازمند حمل و نقل داخل شبکهای و حمل و نقل ریلی هستیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیشنهاد ایجاد پایانه چند وجهی جاده ای، ریلی و منوریلی در قم، گفت: آزادراه قم ـ گرمسار تاکنون 76 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد و امیدواریم بزودی ضلع شرقی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) نیز بهره برداری شود.
وی ابراز داشت: در استان قم نیز با توجه به تردد بسیار در جاده ها و اشباع شدن آزادراه ها، باید حمل ونقل ریلی رشد و توسعه بیشتری پیدا کند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: استاندار قم ساخت ترمینال چند وجهی جادهای، ریلی و مونوریلی را در قم پیشنهاد داد که موضوع خوبی است و وزارت راه و شهرسازی آن را حمایت و اجرایی شدن آن را دنبال میکند.
آخوندی در خصوص پروژههای حرم مطهر حضرت معصومه (س) نیز بر تکمیل هر چه زودتر آنها تاکید کرد و افزود: اماکن مقدس ما در قم و مشهد همواره در حال ساخت وساز هستند وحالت کارگاهی دارند و باید شرایطی را فراهم کرد تا این ساخت وسازها به زودی به اتمام برسد تا مردم در محیطی مناسب به زیارت خود بپردازند.
بازدید از ایستگاه راه آهن داخل شهر
وزیر راه و شهرسازی شامگاه پنج شنبه پس از شرکت در نشست حرفه ورزان و نمایندگان تشکل های صنفی و مدیران حوزه راه و شهرسازی استان قم از ایستگاه راه آهن داخل شهرقم بازدید کرد.
آخوندی در این بازدید از عزم جدی این وزارتخانه برای آسان، ایمن سازی و سرعت بخشیدن به زمان سفر از طریق خط ریلی قم- تهران خبر داد.
وی در بازدید از ایستگاه راه آهن داخل شهر قم با اشاره به اشباع شدن بزرگراه قم - تهران گفت: این وزارتخانه دسترسی آسان و ایمن مردم را به شبکه ریلی بین قم و تهران دنبال می کند که البته نیازمند اقداماتی در شبکه داخل و خارج از شهر قم است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: زمان سفر بین قم و تهران از طریق راه آهن در حال حاضر یک ساعت و 45 دقیقه است که این میزان باید کاهش یابد.
وی در پایان سفر یک روزه خود به استان قم در ایستگاه راه آهن داخل شهرقم اعلام کرد که وزارت راه و شهرسازی از ایجاد پایانه چند وجهی و ترکیبی جاده ، ریل و منوریل در قم حمایت می کند.