سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: سلسله نشست های آب، فرهنگ و جامعه برای اعلام ضرورت یک توبه دسته جمعی برپا می شود، توبه از سیاست گذاری های خطا، منطقه ای، بخشی و موردی دیدن مسایل بزرگ ملی، عدم تاکید بر رعایت مصوبات و استانداردهای ملی و از همه بالاتر توبه نسبت به بی توجهی به آینده تمدن ایرانی و نسل های آینده.
سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: سلسله نشست های آب، فرهنگ و جامعه برای اعلام ضرورت یک توبه دسته جمعی برپا می شود، توبه از سیاست گذاری های خطا، منطقه ای، بخشی و موردی دیدن مسایل بزرگ ملی، عدم تاکید بر رعایت مصوبات و استانداردهای ملی و از همه بالاتر توبه نسبت به بی توجهی به آینده تمدن ایرانی و نسل های آینده.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، حسام الدین آشنا عصر روز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران از برگزاری سلسله نشست های «آب، فرهنگ و جامعه» خبر داد و افزود: درسیاست گذاری عمومی ما به دنبال حل مسایل عمومی کشور از طریق مشارکت همگانی هستیم و به این ترتیب در مباحث سیاست گذاری عمومی، دغدغه های جناحی، سیاسی و قدرت ورزی های مقطعی به هیچ وجه مورد توجه قرار نمی گیرد، بلکه مشارکت همگان برای حل مسایل اصلی کشور مطالبه می شود.
وی ادامه داد: اگر رقابت را درمیان جناح های سیاسی کشور بر سر حل مسایل اساسی کشور قرار ندهیم، هر روز سیاست ورزان برای چالش کردن به دنبال خبری کوچک و موضوعی بی ارزش می گردند.
سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری اضافه کرد: تلاش مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری بر این است که مسایل جدی و واقعی کشور را در دستور کار رسانه ای، سیاسی و اجتماعی قرار دهد و به عبارتی دیگر، در دستورکارهای موجود و قابل انتخاب، اولویت مسایل ملی را بالا ببرد.
وی افزود: یکی از این مسایل که امروز مورد توجه قرار گرفته است اما ریشه در اقدامات و سیاست گذاری های گذشته ما دارد مساله آب است. آب در کشور ما امروز فقط به بحران تبدیل نشده است، بلکه از آن روزی که تصمیمات غلط در مورد مسایل کلان آب کشور گرفته شد، بحران آغاز شد؛ فقط امروز به حدی رسیده که دیگر نمی توان آن را انکار کرد و نادیده گرفت و آن را به گردن کسانی دیگر انداخت.
آشنا تصریح کرد: مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، نهادی دولتی برای ارایه مشورت های راهبردی به شخص رییس جمهوری است. در وعده های دولت تدبیر و امید آمده بود که بدون در نظر گرفتن دیدگاه های نهادهای تخصصی و نهادهای مدنی، تصمیمات بزرگ در کشور گرفته نشود؛ این دعوت به همکاری و نشست ها برای مشارکت دادن نهادهای مدنی و تخصصی در این راستا مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تا بحال مساله آب گویا مساله دولت بوده است و این دولت بوده که هم تصمیمات غلط می گرفته و هم مردم را مجبور به تبعیت از این تصمیمات غلط می کرده است اما امروز تلاش می کنیم تا موضوع مدیریت آب را به گفتمانی اجتماعی تبدیل کنیم؛ هم بگوییم و هم بشنویم.
آشنا با تاکید بر این که امکان ندارد بدون مشارکت مردم مساله آب حل شود، افزود: در سلسله نشست های «آب، فرهنگ و جامعه» فضایی فراهم می شود تا صدای کسانی که ما از آب های زیرزمینی و سطحی مناطق آنها استفاده می کنیم یا آب آن مناطق را به مناطق دیگر منتقل می کنیم یا تاکنون برای استفاده از آب منطقه خود، دارای اولویت نبوده اند شنیده شود.
وی اضافه کرد: جلساتی که در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار می شود، صدای بلند کسانی خواهد بود که تا به حال صدایشان در جلسات دولتی شنیده نشده است.
این نشست خبری با حضور «محمد امین قانعی راد» رییس انجمن علمی جامعه شناسی ایران، «هادی خانیکی» رییس انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات و «انوش اسفندیاری» رییس اندیشکده آب ایران برگزار شد.
سلسله نشست ها و میزگردهای تخصصی با عنوان «آب، فرهنگ و جامعه» به عنوان اقدامی مشترک از مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری، انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات، انجمن علمی جامعه شناسی ایران و سازمان مردم نهاد اندیشکده آب برگزار می شود.
این نشست ها شامل چهار میزگرد و 10 نشست تخصصی است که ازمهرماه جاری تا پایان سال جاری برگزار خواهد شد.