وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مایلیم از تجارب جهانی در رفع معضل بیکاری یاری بگیریم لذا برای این مهم باید تبادل اطلاعات را با سازمان بین المللی کار گسترش دهیم.
علی ربیعی روز سه شنبه در دیدار با دبیرکل سازمان بین المللی کارفرمایی که در محل وزارت کار برگزار شد، افزود: مطالعات جهانی نشان می دهد تغییرات به زیان کشورهای در حال توسعه در حال چرخش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، وی اظهار داشت: جهانی شدن اقتصاد در سایه تغییرات سریع باعث شکاف و نابرابری بیشتر می شود و برنامه جهانی برای پر کردن این خلأ وجود ندارد.
وی تصریح کرد: سازمان بین المللی کار باید موضوعاتی نظیر جهانی شدن کار، مهاجرت نیروی کار و وضعیت تولید در کشور های توسعه یافته را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد.
ربیعی گفت: هم اکنون در جهان توسعه یافته صداهای خاموش زیادی از سوی گروههای پایین جامعه، اقلیت ها و قومیت های گوناگون وجود دارد که در هیاهوهای جهان صنعتی شنیده نمی شود که به اصطلاح به آنها جلوگیری از صداها به شکل نرم می گوییم.
وی ادامه داد: متاسفانه در جهان در حال توسعه هم این پدیده مشاهده می شود که در واقع می توان گفت این مشکلی جهانی است.
صدای گروههای مختلف در ایران شنیده می شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وقوع انقلاب اسلامی در ایران، گفت: انقلابی که در ایران انجام شد در این تلاش بود که صداهای گروههای مختلف اجتماعی شنیده شود.
ربیعی افزود: تشکل کارفرمایی در ایران در بسیاری از نهادهای دولتی حضور دارد و در فرایند خصوصی سازی نیز کارفرمایان ایرانی همواره حضوری موثر داشته اند.
به گفته وی، به لحاظ ساختار قانونی صداهای کارگری و کارفرمایی در ایران در مجاری تصمیم گیری شنیده می شود.
وزیر صداها هستم
وی با اشاره به اینکه خود زمانی روزنامه نگار بوده است، گفت: به شنیدن صداها اعتقاد دارم و می توانم بگویم امروز وزیر صداها شده ام.
وی ادامه داد: امروز به عنوان وزیر کار صدای کارگران، معلولان، زنان بی سرپرست، کودکان کار و حتی صدای زندانیان که باید تحت آموزش های مهارت قرار بگیرند، هستم. سرنوشت من با صداها گره خورده است.
خصوصی سازی
وی در مورد وضعیت خصوصی سازی در کشور گفت: توسعه کشور با دولت بزرگ رخ نمی دهد، سالهاست تلاش می کنیم که بخش خصوصی را در کشور گسترش دهیم و این مهم را با آزمون و خطا پیگیری می کنیم. هرچند تحقق این امر مسیر دشواری است اما تلاش در این زمینه را ادامه می دهیم.
بیکاری و آموزش
وی افزود: برای رفع بیکاری از هر نوع برنامه آموزشی استقبال می کنیم و برای عملیاتی کردن این برنامه مهم از طریق تشکلهای کارگری و کارفرمایی آمادگی داریم.
ربیعی گفت: زمانی که امیدها تغییر کند، ساختارها نیز باید با آن تغییر کنند و در صورتی که امیدها از تغییر ساختارها دور بمانند چالش بزرگی ایجاد خواهد شد.
وی درباره بحران جهانی اقتصاد، گفت: در بحرانهای جهانی کارفرمایی کشورهای در حال توسعه به طور عام ضعیف هستند و از این بحران تاثیر می پذیرند.
وی تاکید کرد: سازمان بین المللی کار می تواند به روند جهانی شدن کشورهای در حال توسعه کمک کند، سبک زندگی کارگران در جهان در حال تغییر است به طوری که هم اکنون موجی از کارگران تحصیلکرده در جهان بوجود آمده که این موضوع قابل بحث و بررسی است.