پنجره واحد تجارت فرامرزی شامل سامانه جامع گمرکی، اعمال مدیریت ریسک و زمانسنجی ترخیص کالا و افزایش آگاهی و دسترسی اظهارکنندگان کالا به ارزشهای پایه کالا میباشد.
با حضور معاون اول رییس جمهور از سامانه جامع گمرکی (پنجره واحد تجارت فرامرزی) رونمایی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دکتر اسحاق جهانگیری عصر امروز (سه شنبه) به همراه وزیر اموراقتصادی و دارایی با حضور در مرکز همایشهای تخصصی گمرک ایران ضمن رونمایی از این سامانه از بخشهای مختلف بازدید کرد و با توضیحات رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و کارشناسان مستقر در جایگاهها در جریان چگونگی عملکرد، امکانات و مزایای این سامانه جامع قرار گرفت.
برنامه عملیاتی هوشمندسازی موسوم به سامانه جامع گمرکی با هدف سادهسازی رویهها از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ آغاز شد.
تکمیل، توسعه، تولید و پیادهسازی این سامانه با همکاری پژوهشگاه دانشگاه تهران انجام شده و از فناوریهای نوین اطلاعاتی و سیستمهای هوشمند جهت تحقق گمرک الکترونیکی بهرهگیری شده است.امکان پوشش کلیه فرایندها و عملیات ترخیص از لحظه ورود کالا به قلمرو گمرکی تا اتمام تشریفات گمرکی و خروج کالا در سامانه جامع گمرکی فراهم شده که در حال حاضر شامل واردات و صادرات، ترانزیت، اظهار از راه دور، کارنه تیر و سامانه مدیریت اطلاعات میباشد.
پنجره واحد تجارت فرامرزی شامل سامانه جامع گمرکی، اعمال مدیریت ریسک و زمانسنجی ترخیص کالا و افزایش آگاهی و دسترسی اظهارکنندگان کالا به ارزشهای پایه کالا میباشد.
با راه اندازی این سامانه امکان پوشش کلیه فرایندها و عملیات ترخیص از لحظه ورود کالا به قلمرو گمرکی تا اتمام تشریفات گمرکی و خروج کالا از این سامانه فراهم می شود.
مسعود کرباسیان در مراسم رونمایی از سامانه جامع گمرکی با اشاره به اینکه می توانیم سالانه 100 میلیارد دلار صادرات داشته باشیم، افزود: تا قبل از بکارگیری این سامانه 26 روز طول می کشید کالا در گمرک جابه جا شود درحالی که باید این فرآیند طبق استانداردهای جهانی خیلی کوتاهتر می شد لذا در حال حاضر این تعداد به 3 روز کاهش یافته است.
رئیس کل گمرک با بیان اینکه در حال حاضر این سیستم ظرف 10 ماه و با 5 درصد از بودجه عملیاتی شده است که تاکنون رقم آن توسط گمرک دریافت نشده است، تصریح کرد: ارزش کالا به صورت آنلاین در سیستم گذاشته می شود و مشتری می داند که چه مقدار باید با چه تعرفه ای پرداخت کند.
وی با بیان آنکه امکانی در گمرک فراهم شده تا کالای تقلبی از غیرتقلبی شناسایی شود، افزود: اظهار از راه دور از دیگر امکانات گمرک است و مشتریان می توانند هر لحظه از 24 ساعت درخواست خود را در گمرک اظهار کنند.
کرباسیان کاهش هزینه پنهان وارد کننده را از دیگر مزایای طرح جدید گمرکی دانست و گفت: این طرح 280 هزار میلیارد تومان صرفه جویی سالانه برای واردکننده و تولیدکننده به همراه دارد، همچنین معادل 130 درصد از اجرایی شدن این سامانه درآمد گمرک افزایش یافته است؛ در ترانزیت نیز همین اتفاق تکرار شده و این روند که در گذشته 45 روز طول می کشید اکنون برابر با چهار روز شده است.
معاون وزیر اقتصاد به کشفیات مواد مخدر در گمرک اشاره کرد و افزود: سال گذشته این میزان 110 تن بوده و امسال 25 تن است، انشاءالله این رقم امسال به صفر برسد.
وی با تاکید بر آنکه هفت روز زمان لازم برای صادرات به یک روز کاهش یافته، تصریح کرد: روند صادرات نیز هفت مرحله داشت که به دو مرحله کاهش یافته هرچند این را هم باید گفت که رتبه گمرک ایران از 106 به 63 رسیده است.
کرباسیان تعداد گمرکات کشور را 150 گمرک، مناطق ویژه را 18 و مناطق آزاد را هفت منطقه اعلام کرد و افزود: پیش از این پیش بینی شده بود که این سامانه 310 میلیارد تومان هزینه داشته باشد و در مدت هفت سال اجرایی شود که ما موفق شدیم 10 ماهه و با 5 درصد مبلغ پیش بینی شده آن را اجرا کنیم.
برنامه عملیاتی هوشمند سازی گمرک یا همان سامانه جامع گمرکی کشور از نیمه دوم سال گذشته آغاز شد و تکمیل و توسعه این سامانه در رأس برنامه های سال جاری گمرک قرار گرفت.
سامانه جامع گمرکی امکان پوشش کلیه فرایندها و عملیات ترخیص از لحظه ورود کالا به قلمرو گمرکی تا اتمام تشریفات گمرکی و خروج کالا را دارد.
واردات و صادرات، ترانزیت، اظهار از راه دور، کارنه تیر و سامانه مدیریت اطلاعات از زیربخش های این سامانه است.
با راه اندازی این سازمانه میانگین وزنی زمان گردش اظهارنامه که قبل از اجرای آن در رویه وارداتی 26 روز بود به سه روز کاهش یافته است.
همچنین در رویه صادرات شاهد کاهش میانگین وزنی زمان گردش اظهارنامه از هفت روز به یک روز خواهیم بود.