دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کارکرد اقتصادی ذخائر ژنتیکی از دیگر ذخائر موجود در کشور بیشتر است و باید از این ذخائر به بهترین نحو استفاده کنیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کارکرد اقتصادی ذخائر ژنتیکی از دیگر ذخائر موجود در کشور بیشتر است و باید از این ذخائر به بهترین نحو استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره اهمیت پرداختن به موضوع ذخایر ژنتیکی برای کشور تصریح کرد: ذخائر ژنتیکی موجود در کشور بسیار غنی هستند و اگر از این منابع استفاده نکنیم و از آنها به خوبی بهره برداری نکنیم این منابع را از دست خواهیم داد.
وی افزود: استفاده و بهره برداری از منابع و ذخائر ژنتیکی از نظر اقتصادی برای کشور مثمرثمر خواهد بود و می توانیم این منابع را جایگزین دیگر منابع کنیم برای کشور مفید خواهد بود.
قانعی، در خصوص ارزش بالای این ذخائر ژنتیکی در دنیا، بیان کرد: در دنیا این ذخائر مورد حفاظت و بهره برداری درست قرار می گیرد تا از هدر رفت آنها جلوگیری کنند اما در ایران به دلیل نبود قوانین مطرح این ذخائر از دست می روند.
وی یادآور شد: در حال حاضر در تلاش هستیم تا بتوانیم مرکز ملی ذخائر ژنتیکی یا شبکه ذخائر ژنتیکی را راه اندازی کنیم تا از این طریق، مانع از بین رفتن این ذخائر در کشور شویم و با تصویب قوانین مناسب از نابود شدن آنها جلوگیری کنیم.
رییس انستیتو پاستور با اشاره به اینکه امروزه در دنیا به این اعتقاد رسیده اند که ذخایر ژنتیکی از منابع طلا و نفت هم ارزشمندتر است، یادآور شد: ایجاد یک سیستم مدیریت منابع ژنتیکی در کشور بسیار مهم است و برای رسیدن به این هدف لایحه حفاظت و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی را در دولت پیگیری می کنیم که بررسی این لایحه در کمیسیون مربوطه تمام شده و در حال بررسی در کابینه است تا به مجلس نیز ارائه شود.
وی تصریح کرد: بر اساس ماده 12 قانون تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری، پیگیر این هستیم که مرکز ملی مدیریت ذخایر ژنتیکی را ایجاد کنیم که پیش نویس اساسنامه این مرکز تهیه و پس از بررسی های متعدد توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است.