از دیگر اهداف تشکیل این معاونت توسعه فناوریهای راهبردی و اولویتدار ملی مصرح در نقشه جامع علمی کشور و همچنین اعتلای ارتباطات بینالمللی علمی، فناوری و نوآوری و توسعه دیپلماسی علمی و فناوری است.
سرپرست امور شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی، در آغاز دومین روز از سومین مجمع بین المللی اقتصاد فناوری نانو، با بیان اهداف تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: از جهت میزان اهمیت این معاونت به اقتصاد دانش بنیان، نام دیگر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را میتوانیم «معاونت اقتصاد دانش بنیان» بیان کنیم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ دومین روز سومین مجمع بین المللی اقتصاد فناوری نانو در تالار عطار، با سخنرانی صاحبکار، سرپرست امور شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد.
وی درباره هدف از تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیحاتی بیان کرد و گفت: هدف از تشکیل این معاونت این بود که بتوانیم اقتدار ملی و تولید ثروت را افزایش دهیم. همچنین از طریق افزایش توانمندیهای فناوری و نوآوری کشور کیفیت زندگی مردم را بالا ببریم. همچنین نظام ملی نوآوری را ارتقا دهیم و مؤلفه ها و حلقههای اصلی آن را تکمیل کنیم. توسعه اقتصاد دانش بنیان از طریق هماهنگی و هم افزایی بین بخشی و بین دستگاهی هم از دیگر اهداف ایجاد این معاونت بوده است.
وی از دیگر اهداف تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را ارتقای ارتباط دانش با صنعت و جامعه بیان کرد و گفت: باید تبادلات بین بخشهای عرضه و تقاضای فناوری و نوآوری را افزایش دهیم.
صاحبکار افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش دارد تا دستاوردهای فناوری و نوآوری به تجاری سازی برساند و شرکتهای دانش بنیان را توسعه بخشد.
به گفته وی، از دیگر اهداف تشکیل این معاونت توسعه فناوریهای راهبردی و اولویتدار ملی مصرح در نقشه جامع علمی کشور و همچنین اعتلای ارتباطات بینالمللی علمی، فناوری و نوآوری و توسعه دیپلماسی علمی و فناوری است.
سرپرست امور شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: اگر بخواهیم یک اسم دیگر روی این معاونت بگذاریم، بتوانیم آن را معاونت اقتصاد دانشبنیان بنامیم.
پس از صحبتهای دکتر صاحبکار که میهمان ویژه این مجمع بود. دکتر غلامرضا سلیمانی، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک شهرکهای صنعتی ایران به معرفی اعضای پنل پرداخت و اهداف کلی این پنل را بیان کرد.
وی راه کاریهای تعامل شرکتهای دانش بنیان با صنایع کوچ و متوسط را بررسی کرد. به صورتی که این ارتباط با هدف توسعه بازار و ایجاد مزیتهای رقابتی باشد.
در ادامه، دکتر داریوش محجوبی پنل را ادامه داد. وی که عضو هیات علمی دانشگاه تگزاس و مشاور در حوزه کسب و کارهای مبتنی با فناوری نوین است، اصول تحلیل محیط کسب و کار و تحولات محیط کسب و کار در فناوریهای نوین را بررسی کرد.
همچنین مدیریت نوآوری و نوآوری باز در کسب و کارهای پیشرفته، توسط مهندس حسین صامعی، مدیر برنامه ریزی راهبردی و توسعه کسب و کار سازمان مدیریت صنعتی در این پنل بررسی شد.
پنل تالار عطار با سخنرانی مهندس مسعود زمانی پایان یافت. این کارشناس تجاری سازی موسسه خدمات فناوری تا بازار ایرانیان مسیر توسعه کسب و کار و چرخه عمر کسب و کارهای مبتنی بر فناوری نانو را بررسی کرد.
همزمان با پنل ساختار و مبانی مدیریت کسب و کارها با فناوری نوین که در تالار عطار برگزار شد. پنل مدلهای کسب و کار مناسب برای شرکتهای فناوری نانو در تالار فیض هم فعالیت داشت.
بحرینی، ریس صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی نانو نخستین سخنران این پنل بود. وی اعضا و اهداف کلی پنل را معرفی کرد و درباره مدلهای کسب و کار و همکاری بنگاهها با یکدیگر صحبت کرد.
سخنران دوم این پنل دکتر جوانمردی، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) بود. وی با موضوع مورد کاوی مدلهای موفق کسب و کار در حوزه ICT سخنانی را ایراد کرد.
همچنین دکتر رضوانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره نوآوری در کسب و کار شرکتهای نوپا یا همان برنامه استارتاپ ها صحبت کرد.
آخرین سخنران این پنل که در تالار فیض برگزار شد دکتر نیرومند، معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بود. وی عوامل موفقیت بنگاه و نقش مدلهای کسب و کار را بررسی کرد.
در بخش دوم از روز دوم برگزاری مجمع، دو پنل در تالار های فیض و عطار مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد. توسعه ابزارهای بازاریابی صادراتی محصولات فناوری نانو در تالار عطار و پنل مالکیت فکری و ثبت اختراع در تالار فیض برگزار شد.
نخستین سخنران مالکیت فکری و ثبت اختراع، دکتر کانگولی از کره جنوبی درباره استفاده از مالیکت معنوی برای تسهیل انتقال فناوری و تجاری سازی صحبت کرد. پس از وی مهرداد الیاسی رییس اداره ثبت اختراعات ایران درباره نحوه ثبت اختراع شرکت های دانش بنیان توضیحاتی ارائه کرد.
آخرین سخنران این پنل خانم بحرینی مدیر بخش ثبت بین المللی علایم تجاری اداره مالکیت صنعتی بود. وی درباره ثبت بین المللی علائم تجاری تحت سیستم مادرید صحبت کرد.
همزمان با این پنل، پنل توسعه ابزارهای بازاریابی صادرات محصولات فناوری نانو با صحبت های دکتر محمدرضا ایزدیان مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد. وی سند راهبردی ملی توسعه صادرات محصولات دانش بنیان با فناوری بالا را تشریح کرد. همچنین یعقوب زاده مدیرکل شرکت پویندگان راه سعادت دومین سخنران این پنل بود. وی در صحبت های خود به بیان تجربیات و مدل های مختلف موفق در امر صادرات محصولات این شرکت پرداخت.
این پنل با صحبت های دکتر حاجی عالی خمسه ای وکیل حقوقی در رابطه با بررسی ملاحظات و چالش های حقوقی و اصول انعقاد قراردادهای بین المللی فروش و صادرات محصولات دانش بنیان پایان یافت.
لازم به ذکر است در پایان تمامی پنل ها از سخنرانان توسط ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقدیر به عمل آمد.
سومین دوره مجمع بینالمللی اقتصاد فناوری نانو در روزهای 19 الی 20 مهرماه جاری به همت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.