محسن علیمردانی، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: در سفر هیأت دولت به استان زنجان، بیش از 70 پروژه به تصویب رسید که در ظرف دو سال 93 و 94 اجرایی خواهد شد و مبلغ 378 میلیارد تومان برای این پروژهها اختصاص یافت.
محسن علیمردانی، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: در سفر هیأت دولت به استان زنجان، بیش از 70 پروژه به تصویب رسید که در ظرف دو سال 93 و 94 اجرایی خواهد شد و مبلغ 378 میلیارد تومان برای این پروژهها اختصاص یافت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی دولت(پاد) ضمن تقدیر از رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت برای سفر به استان زنجان گفت: همچنین از مردم بزرگوار و مسئولان دستگاه های اجرایی به ویژه استاندار و معاونین ایشان به خاطر استقبال گرمشان از اعضای هیأت دولت تشکر می کنم.
استاندار و معاونین محترم ایشان برنامه ریزی های خوبی برای این سفر داشتند و تلاش کردند برنامه های مهمی را برای این سفر تدارک ببینند. مصوبات مفیدی در جریان این سفر، به تصویب رسید که از جمله این مصوبه ها، گازرسانی به روستاهای بالای 20 خانوار بود که تا پایان دولت قرار است به لطف خدا از گاز بهره مند شوند.
وی افزود: در حال حاضر 320 روستای بالای 20 خانوار زنجان لوله کشی گاز ندارند و برنامه ریزی شد که ظرف سه سال گازرسانی به این روستاها به پایان برسد و بنابراین استان زنجان جزو استان هایی خواهد بود که تمام روستاهای آن دارای گاز خانگی هستند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان این که یکی دیگر از مصوبات مهم هیأت دولت برای استان، درباره آبیاری تحت فشار بود، بیان کرد: قرار شد 25 هزار هکتار از اراضی استان تا سال 93 و 94 تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گیرد.
علیمردانی تصریح کرد: در این سفر درباره رفع مشکلات صنایع بزرگ استان به ویژه مشکلات مالی پروژه عظیم پتروشیمی که حدود 96 هزار سهامدار دارد، تصمیمات خوبی گرفته شد. با هماهنگی های انجام شده مقرر شد منابع مالی ارزی این پروژه توسط صندوق توسعه ملی و منابع ریالی آن نیز توسط بانک ملی تعهد شود.
وی افزود: پتروشیمی زنجان برای اجرا به بیش از 1800 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از این میزان 450 میلیارد تومان توسط سهامداران و 1350 میلیارد تومان بصورت ارزی و ریالی وام خواهد بود.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کلنگ زنی اولین شهرک تخصصی آی. تی، برق و الکترونیک کشور در زنجان اظهار کرد: با توجه به اینکه صنعت برق و IT بعنوان یک صنعت پاک سابقه طولانی در استان زنجان دارد و بدلیل نزدیکی این استان به پایتخت و موقعیت مناسب، استان زنجان قابلیت تبدیل به قطب صنایع الکترونیک و IT کشور را داراست.
وی افزود: موضوع دیگری که در جلسه هیأت دولت مطرح شد، منطقه ویژه اقتصادی استان بود. بر اساس مصوبه دولت، منطقه ای محصور به وسعت هزار تا 2هزار هکتار با مقررات خاص بعنوان منطقه ویژه اقتصادی در زنجان تعیین و تملک می شود و پس از تصویب لایحه ارائه شده توسط مجلس، تملک اراضی، طراحی و عملیات اجرایی آن توسط سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی در استان پیگیری خواهد شد.
علیمردانی خاطرنشان کرد: استان زنجان به عنوان یکی از مراکز چهارراه کشور که استانهای مختلف را به هم وصل می کند مورد توجه است و این استان با ایجاد امکانات انبار برای تولیدات صنعتی و کشاورزی قابلیت تبدیل به قطب آمادی کشور در شمالغرب و مرکز کشور را داراست تا با ایجاد امکانات جدید در استان، کلیه فعالیت های مربوط به انبارداری، حمل و نقل، واردات و توزیع کلیه کالاها بصورت متمرکز از این استان انجام پذیرد.
وی با اشاره به مصوبه مهم دولت درباره دو خطه کردن راه آهن زنجان – قزوین گفت: این راه آهن به طول 171 کیلومتر بوده و یکی از مطالبات اصلی مردم استان است که برای تحول و توسعه استان نقش اساسی دارد. این طرح برای اجرا به بیش از 2560 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
علیمردانی اظهار کرد: در زمینه توسعه گردشگری استان نیز مصوبات خوبی داشتیم. بخش گردشگری بعنوان یکی از محورهای توسعه ای استان مورد توجه قرار دارد. در سفر هیأت دولت، زیر ساختهای استان زنجان در بخش گردشگری مورد بررسی قرار گرفت. این زیر ساختها نیازمند تقویت است تا استان زنجان به قطب گردشگری تبدیل شود.
وی ادامه داد: در این سفر، بیش از 70 پروژه به تصویب رسید که در ظرف دو سال 93 و 94 اجرایی خواهد شد و مبلغ 378 میلیارد تومان برای این پروژهها اختصاص یافت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای دکتر روحانی بر توسعه دانشکده های صنعتی در استان زنجان بسیار تأکید کرد و معتقد است که در برخی از رشته های مهندسی در استان کمبود وجود دارد.
علیمردانی، سفر هیأت دولت به استان زنجان را سفری پر خیر و برکت دانست و گفت: دو هفته قبل نیز نیروگاه شماره 2 زنجان کلنگ زنی شد. ظرفیت فاز نخست نیروگاه شماره 2 زنجان 500 مگاوات است که بهرهبرداری واحد نخست آن پایان سال 1394 خواهد بود. پیمانکار این نیروگاه، شرکت مپنا و محل تامین اعتبار آن از صندوق توسعه ملی است. این نیروگاه می تواند زنجان را به قطب برق کشور تبدیل کند.
این نماینده مجلس نهم خواستار رفع مشکلات صنایع بزرگ استان از سوی دولت شد و گفت: با رفع مشکلات صنایع بزرگ، ظرفیت صنایع استان افزایش یافته و بخش عمده ای از مشکلات بیکاری رفع خواهد شد.
وی افزود: بسیاری از صنایع ما در حال حاضر زیر 50 درصد ظرفیت کار می کنند و دولت باید افزایش ظرفیت صنایع را در اولویت قرار دهد. چون برای این صنایع سرمایه گذاری شده و بستر آماده است و اگر توجه کافی از سوی دولت بشود، بسیاری از معضلات کشور بدون این که نیاز به سرمایه گذاری های جدید باشد، حل خواهد شد.
علیمردانی در پایان تأکید کرد: انتظار ما این است که صنایع جدید تحت الشعاع صنایع قدیمی قرار نگیرد. دولت باید ابتدا مشکلات صنایع موجود را در اولویت قرار داده و سپس نسبت به ایجاد صنایع جدید اقدام کند.