جلالی:جنگل های زاگرس به عنوان مهم ترین ، گسترده ترین و اصلی ترین رویشگاه کشور دارای گستره شش میلیون هکتاری است که 27 درصد جمعیت کل کشور و ذخایر بزرگ معدنی، نفت و گیاهان دارویی و صنعتی را در خود جای داده و مهد تمدن ایران زمین است
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: دولت برای احیای جنگل های زاگرس به عنوان اصلی ترین رویشگاه کشور اهتمام جدی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، 'خداکرم جلالی' روز پنجشنبه در نشست استانداران منطقه زاگرس در ایلام اظهار کرد: دولت ها و مردم در قرون گذشته به حفظ تعادل زیستگاه های طبیعی اهتمام و توجه زیادی داشتند اما امروزه با تولید گازهای گلخانه ای و تغییر شرایط اقلیمی توازن محیط زیست طبیعی به هم خورده است.
وی افزود: جنگل های زاگرس به عنوان مهم ترین ، گسترده ترین و اصلی ترین رویشگاه کشور دارای گستره شش میلیون هکتاری است که 27 درصد جمعیت کل کشور و ذخایر بزرگ معدنی، نفت و گیاهان دارویی و صنعتی را در خود جای داده و مهد تمدن ایران زمین است.
جلالی قدمت درختان این منطقه را پنج هزار و 500 سال تخمین زد و خواستار مدیریت ، آموزش و فرهنگ سازی در بین بهره برداران برای حفظ این ذخایر ارزشمند شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: نخستین پدیده خشکسالی در اواخر سال 78 و از سوی مسوولان استان ایلام گزارش شد و وسعت خشکیدگی در آن سال 30 هزار هکتار و در سال گذشته یک میلیون و 130 هزار هکتار بود که امسال با برنامه ریزی درست و لطف خداوند توانستیم از ادامه پیشروی ها جلوگیری کنیم.
جلالی ریزگردها، کاهش نزولات جوی، چرای بی رویه دام، پیدایش بیماری ذغالی و سوسک چوب خوار، افزایش حرارت را از عوامل اصلی خشکیدگی درختان بلوط عنوان کرد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته و امسال برای جلوگیری از افزایش این پدیده اقدام به قطع و سوزاندن درختان و سرشاخه های بیمار درختان در حد فاصل رویشگاه های سالم و خشکیده کردیم که این طرح بسیار مفید و موثر بوده است.
جلالی احیا و بازسازی بافت های فرسوده، اجرای طرح های نهال کاری با گونه های مقاوم ، آبخیز و آبخوان داری را از برنامه های میان مدت و اصلاح نظام بهره برداری در عرصه ها را از برنامه های درازمدت سازمان برشمرد.
وی دیدار رسمی رییس جمهوری از جنگل های بلوط استان ایلام برای نخستین بار را بیانگر اهمیت این پدیده برای عالی ترین مقام اجرایی کشور و دیگر مسوولان ارشد کشور دانست.
رییس سازمان جنگل ها افزود: در پروژه ها برای بسیج عمومی باید انگیزه های لازم به ویژه انگیزه های اقتصادی برای مردم به عنوان صاحبان اصلی این رویشگاه ها در نظر گرفته شود تا آنها انگیزه و رغبت بیشتری برای همکاری با سازمان و ادارات کل داشته باشند چرا که معیشت و اقتصاد مردم درگرو جنگل و مرتع است.
جلالی توسعه و ارتقای فرهنگ منابع طبیعی به میزان 30 درصد ، افزایش ظریب حفاظت به 70 درصد ، افزایش طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در 14 میلیون هکتار، اجرای طرح توسعه گیاهان دارویی در 500 هکتار از عرصه ها را از برنامه های ششم توسعه در کشور دانست.
وی در پایان از اقدام ها و عملکرد کارشناسی شده اداره منابع طبیعی استان ایلام برای اجرای طرح های جام و جنگل کاری اقتصادی قدردانی کرد.