جلالی:هفت میلیون هکتار کانون بحرانی بیابان زایی شناسایی شده و ایران ، کشور برتر منطقه در مقابله با پدیده بیابان زایی است
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور خسارت پدیده بیابانی شدن را حدود یک هزار میلیارد تومان در سال اعلام کرد و گفت : هفت میلیون هکتار کانون بحرانی بیابان زایی شناسایی شده و ایران ، کشور برتر منطقه در مقابله با پدیده بیابان زایی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، خداکرم جلالی در حاشیه جلسه تصویب ایین نامه داخلی کارگروه ملی بیابان زدایی به ریاست وزیر جهادکشاروزی ، در جمع خبرنگاران گفت : برآورد دقیقی از خسارت ناشی از حرکت شنهای روان نداریم اما زیاد است.
وی درباره بیابان زدایی هم اظهار داشت : اعضای کنوانسیون مقابله با پدیده بیابانزدایی و کاهش اثار خشکسالی که وزارت جهاد کشاورزی عضو آن است، تعهداتی دارند و باید با برنامه اقدام ملی، عوامل بیابانی شدن را شناسایی و راهکارهای پیشگیری از آن را پیش بینی کنند.
جلالی در باره اعتبارات جلوگیری از پدیده بیابانی شدن گفت : هر کدام از دستگاههای عضو کارگروه ملی در این زمینه فعال هستند و بخشی از کار را پیگیری میکنند و اعتبارات سازمان جنگلها برای مقابله با کانونهای بحرانی بیابان زایی حدود 30 میلیارد ریال در سال است.
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور افزود : اگر سوخت مورد نیاز جوامع بومی و محلی را تامین کنیم از پدیده هایی مانند بوته کنی جلوگیری میشود و به کاهش قلیایی شدن آب های زیرزمینی هم کمک می کند.
وی استان های جنوبی، شرقی و مرکزی را کانونهای بحرانی شناخته شده اعلام کرد و با تاکید بر اینکه بیشتر طرحهای آبخیزداری در جهت مقابله با بیابانزایی است، ابراز امیدواری کرد با طرحهای داخلی و بین المللی 150 هزار تا 170 هزار هکتار سطح بیابانی را کاهش دهیم و کانونهای بحرانی را کنترل کنیم.
جلالی گفت: ایران جایگاه ویژهای در منطقه دارد و با تجارب ارزشمند خود و کارنامه موفقی که در زمینه بیابانزدایی دارد، میتواند به دیگر کشورها کمک کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود : مهمترین راه مقابله ، تثبیت شنهای روان است که تحت تاثیر فرسایش بادی قرار میگیرد و با استفاده از بادشکن های زنده و غیر زنده این کار انجام می شود.