قطعاً مدیران شایسته و توانمند وزارت علوم هم در این راه یار و یاور ایشان خواهند بود و افزایش سهم علم و فناوری در اقتصاد و درآمد ملی ، توسعه کیفی و علمی دانشگاهها و تجاریسازی علم یعنی راهبردهای عملی برگرفته از سیاستهای کلان علم و فناوری کشور که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده ، رئوس برنامههای ایشان و دولت در این بخش است.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه هیچ یک از برنامه های وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در طول یک و نیم سال گذشته جدا از برنامه های دولت نبوده است گفت: دولت همه برنامه های این وزارتخانه را نه تنها عین سیاستهای خود میداند بلکه تمامی این برنامهها را برنامههایی خوب و موفق ارزیابی میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،دکتر اسحاق جهانگیری صبح امروز(شنبه) در مراسم معارفه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به معرفی 5 وزیر برای این وزارتخانه در این دولت اظهار داشت: همه کسانی که در این مدت برای تصدی این وزارتخانه مسئولیت قبول کردهاند، نشان داده اند که برای پیشبرد اهداف دولت از هیچ فداکاری و ایثاری دریغ ندارند.
معاون اول رییس جمهور از همه مدیران دلسوز و با تجربه که در این مدت برای قبول مسئولیت در وزارت علوم نه نگفتند و خود را در معرض آزمون قرار دادند، قدردانی کرد.
وی از آقایان دکتر میلیمنفرد، دکتر توفیقی، دکتر فرجیدانا، دکتر نجفی، دکتر نیلی، دکتر دانش آشتیانی به عنوان منظومهای موزون از "اخلاق ، دانش و توانمندی" نام برد و افزود: هیچ یک از این مدیران فهیم و باتجربه به دنبال پست، شهرت و امتیازخواهی نبودند و راه مصلحت و عافیت در پیش نگرفتهاند و در این مدت در مقابل هر پیشداوری و حتی هر تهمت و انگی جز به صبر و مدارا عمل ننمودهاند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه هیچ حلقه و باندی در وزارت علوم امور را قبضه نکرده است، خاطرنشان کرد: کسانی که در یک و نیم سال اخیر مسئولیت این وزارتخانه را پذیرفتند،با دعوت رییس جمهور آمدند و از دنیای آرام علم و پژوهش خود به خاطر خدمت به مردم و کشور گذشتند.
معاون اول رییس جمهور در ادامه معرفیهای پی در پی برای تصدی وزارتخانه علوم را دلیلی بر اهمیت جایگاه این وزارتخانه نزد رییس جمهور و دولت دانست و افزود: این وزارتخانه جایگاه رفیع و پراهمیتی در نگاه دولت دارد زیرا دولت اصرار دارد مدیریت این بخش همسو با نظر جامعه دانشگاهی کشور انتخاب شود.
دکتر جهانگیری از توسعه علمی به عنوان پیش نیاز توسعه پایدار و همه جانبه کشور یاد کرد و افزود: شرط لازم برای پیشبرد توسعه علمی کشور مشارکت فعال دانشگاهیان در زمینه توسعه است.
دکتر جهانگیری اضافه کرد: اگر توسعه علمی مسئله مشترک و ملی کشور شود، اگر چتر علمی بالای سر اقتصاد و سیاست قرار گیرد ، اگرمنطق و تفکر ما به علم نزدیک شود و از قواعد و لوازم علمی تبعیت کنیم، مسیر توسعه در ابعاد و جوانب دیگر نیز باز خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: ما مسئولین و کارگزاران نظام چه در دولت و چه در مجلس باید نگاهمان به نهادهای علمی و دانشگاهی و همچنین متولی آن که وزارت علوم است از منظر توسعه علمی باشد و نه از پنجره سیاست که لازمه آن همسویی و هم سرشتی دولت با دانشگاهیان است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: دولت به صراحت اعلام کرده و نشان داده که تفاهم و تعامل با دانشگاهیان به عنوان نخبگان کشور را مبنای سیاستها و برنامههای خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه دولت وزارت علوم را یکی از رکنهای رکین میداند گفت: در طول یک و نیم سال اخیر دفاع از برنامههای این بخش در متن برنامههای دولت و رییس جمهور بوده است.
دکتر جهانگیری در ادامه سخنان خود با قدردانی از تلاشها و زحمات دکتر نجفی که بیش از 3 ماه سرپرستی این وزارتخانه را بر عهده داشت گفت: قدرت برنامهریزی، توان، تدبیر و تواضع ایشان توانست قلبهای دانشمندان، دانشجویان،پژوهشگران و محققان را به خود جلب کند.
وی افزود: مدیریت موفق دکتر نجفی توانست مسائل مهمی در وزارت علوم را حل کند که یکی از این مسائل موضوع بورسیههای تحصیلی بود که با تدابیر ایشان به گونهای حل و فصل شد که حتی منتقدین هم از آن تقدیر کردند.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به رای قاطع مجلس شورای اسلامی به دکتر فرهادی از بازگشت ایشان به وزارت علوم پس از 29 سال ابراز خرسندی کرد و گفت: هوشمندی، سلامت نفس و صلابت در کار که در دکتر فرهادی وجود دارد باعث خواهد شد کارها و امور این وزارتخانه با سرعت بیشتری انجام شود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دکتر فرهادی از جنس همان سرپرستان قبلی است و در تفکر علمی و درک و فهم سیاسی تفاوتی با آنها ندارد خاطرنشان کرد: مشی اعتدالی ایشان با سرپرستان قبل متفاوت نیست و ایشان نیز خود را موظف به پاسخگویی به جامعه علمی میداند.
وی افزود: آقای دکتر فرهادی همچون سلفهای صالح خود سیاستهای دولت را در زمینه "پیشبرد قانون " ، "مبارزه با فساد" و ارتقای کیفیت پیش خواهند برد و نخواهند گذاشت وقفهای در سیاست پیشین در این زمینه ها بوجود آید.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: قطعاً مدیران شایسته و توانمند وزارت علوم هم در این راه یار و یاور ایشان خواهند بود و افزایش سهم علم و فناوری در اقتصاد و درآمد ملی ، توسعه کیفی و علمی دانشگاهها و تجاریسازی علم یعنی راهبردهای عملی برگرفته از سیاستهای کلان علم و فناوری کشور که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده ، رئوس برنامههای ایشان و دولت در این بخش است.
دکتر جهانگیری روز دانشجو و روز وحدت حوزه و دانشگاه را پیشاپیش تبریک گفت و افزود: خوشحال هستم که در این دو مناسبت مهم، وزارت علوم از وزیر برخوردار است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در دوران خاصی مسئولیت اداره امور اجرایی کشور را پذیرفت خاطرنشان کرد: دولت نیازمند برنامهریزی دقیق و استفاده از همه ظرفیتها برای رفع مشکلات بود و با کمک نخبگان کشور، مردم و حمایتهای مقام معظم رهبری توانست دستاوردهای خوبی در این مدت حاصل کند.
معاون اول رییس جمهور از تعامل و گفتگو در خصوص مسائل هستهای کشورمان به عنوان یکی از مهمترین موضوعات پیش روی دولت تدبیر و امید یاد کرد و افزود: رییس جمهور با اینکه خود تسلط کاملی بر این مسائل داشت، یک تیم مذاکره کننده قوی انتخاب کرد تا بتواند در مقابل قوی ترین تیمهای دیپلماسی دنیا از دستاوردهای علمی و حقوق ملت ایران دفاع کند و تنها به قرائت بیانیه در مذاکرات اکتفا ننماید.
دکتر جهانگیری اظهار داشت: تا کنون به موفقیتهای خوبی در مذاکره دست پیدا کردهایم و دولت در این مذاکرات دو هدف اصلی را دنبال میکرد یکی پشتیبانی از دستاوردهای هسته ای و حقوق ملت ایران و دیگری از بین بردن تحریمهای ظالمانه.
وی افزود: امروز دیگر کسی تردید ندارد که غنیسازی و فناوری هستهای باید در داخل کشور داشته باشیم و تحریمها نیز باید از ملت ایران برداشته شود.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: امروز همه باور دارند که تحریم راه نادرستی بود که برای تعامل با ملت ایران انتخاب شد و تنها راه تعامل با ملت ایران گفتگو، منطق و استدلال است.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه کشورهای مذاکره کننده با جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به تفاهم جامع نیازمند زمان بیشتری بودند به صحبتهای روز پنجشنبه مقام معظم رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب با تمدید مذاکرات موافقت کردند و فرمودند اگر حرف منطقی و قرارهای عادلانه مطرح شود قبول می کنیم که در این راستا دولت نیز در تلاش است در این راه قدم بردارد.
وی همچنین به پشتیبانی رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکره کننده نیز اشاره کرد و گفت: ایشان تلاش، جدیت و ایستادگی هیئت مذاکره کننده ایرانی را تحسین کردند و گفتند که هیات ایرانی حقاً و انصافاً در برابر حرف زور ایستادگی کرد.
دکتر جهانگیری در ادامه با اشاره به توفیقات خوب دولت در بخشهای مختلف اقتصادی همچون کنترل تورم و مقابله با رکود تورمی گفت: حذف نرخ ارز ترجیحی و اجرای فاز دوم طرح هدفمندی که در یکسال گذشته انجام شد هرکدام میتوانست به میزان تورم بیافزاید اما با تدابیر دولت و برنامهریزیهای انجام شده تورم از 42 درصد به 17 درصد کاهش یافت به گونهای که بسیاری از سازمانهای اقتصادی بین المللی این موضوع را یکی از مهمترین دستاوردهایی دانستند که یک دولت می تواند ظرف یکسال به آن برسد.
وی همچنین با اشاره به لایحه خروج از رکود که هم اکنون در مجلس شورای اسلامی قرار گرفته گفت: این لایحه هنوز به تصویب نرسیده و در اختیار دولت قرار نگرفته و انتظار ما این است که مجلس شورای اسلامی هرچه سریعتر این لایحه را که می تواند در خروج از رکود به دولت کمک کند و شرایط اقتصادی را برای مردم بهبود بخشد، به تصویب برساند.
معاون اول رییس جمهور به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و گفت: رویکرد دولت نسبت به این سیاستها رویکرد شعارگونه نیست بلکه آن را یکی از نیازهای اصلی کشور میداند و معتقد است که باید به شکل علمی این سیاستها را دنبال کرد.
وی افزود: تا کنون جلسات و نشستهای متعددی در خصوص این سیاستها درشورای عالی اقتصاد و کمیسیون اقتصادی دولت برگزار شده و برنامهریزیهای لازم برای اجرای این سیاستها در حال تدوین است زیرا همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند اگر توافق با کشورهای 1+5 نیز حاصل نشود، ما اقتصاد مقاومتی داریم و میتوانیم با استفاده از آن، اقتصاد کشور را در برابر تکانههای خارجی مقاوم سازیم.
در این مراسم دکتر نجفی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخنانی گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کرد و از حضور سه ماهه خود در این وزارتخانه ابراز خرسندی نمود و از آمادگی خود برای کمک به وزیر جدید خبر داد.
دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با قدردانی از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به برخی از برنامههای خود برای این وزارتخانه اشاره کرد و با تاکید بر لزوم توجه به اسناد بالا دستی گفت: امروز نیازمند آن هستیم که دانشگاههای کشور به دانشگاههای نسل سوم تبدیل شده و بتوانند دانشگاهی کارآفرین باشند.