محمدرضا نعمتزاده» در مراسم امضاء موافقتنامه اصولی بین صندوقهای ضمانت صادرات ایران و روسیه همچنین مراسم امضاء تسهیل در روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور، گفت : تلاش ما بر این است که سطح روابط اقتصادی بین ایران و روسیه را از وضعیت موجود افزایش داده و تحقق این امر بستگی به عزم و اراده جدی و قوی بین مقامات ارشد دو کشور دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تأمین مواد غذایی روسیه با توجه به کثرت جمعیت این کشور از اولویتهای اقتصادی دولت در توسعه روابط تجاری و اقتصادی با این کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاعرسانی تولید و تجارت ایران (شاتا)؛ «محمدرضا نعمتزاده» در مراسم امضاء موافقتنامه اصولی بین صندوقهای ضمانت صادرات ایران و روسیه همچنین مراسم امضاء تسهیل در روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور، با بیان این مطلب افزود: تلاش ما بر این است که سطح روابط اقتصادی بین ایران و روسیه را از وضعیت موجود افزایش داده و تحقق این امر بستگی به عزم و اراده جدی و قوی بین مقامات ارشد دو کشور دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تأکید بر ایجاد و گسترش صنایع کشتیسازی، مصالح ساختمانی و استخراج نفت و گاز میان دو کشور ایران و روسیه، افزود: طی ماههای گذشته با سفر معاونین این وزارتخانه به مسکو، آستاراخان، باکو و دیگر همسایههای فدراسیون روسیه مسایل موجود را دنبال میکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر گسترش روابط بین بانکی بین دو کشور ایران و روسیه، گفت: در این زمینه مذاکراتی بین بانکهای مرکزی ایران و روسیه انجام گرفته که با پیگیریهای سریع توسط دولتمردان روسیه میتوان به نتایج حاصله آن امیدوارتر بود.
وی در ادامه درخصوص سایر همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و روسیه به برقراری تفاهمنامه تجارت ترجیحی بین روسیه و کشورهای قزاقستان، ارمنستان و باکو اشاره کرد و افزود: با برقراری این تفاهمنامه تسهیلاتی در تردد تجار بین ایران و این کشورها همچنین صدور روادیدهای کوتاهمدت برای روانسازی تجارت بین بازرگانان این کشورها فراهم خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: با کاهش تعرفههای مربوط به میوه و ترهبار از 30 درصد به 4 درصد میتوانیم بهترین و ارزانترین محصولات باغی و کشاورزی را به کشور روسیه به فروش رسانیم.
نعمتزاده تصریح کرد: با امضای دو تفاهمنامه اقتصادی بین ایران و روسیه ضمن تضمین صادرات و واردات دو کشور و برداشتن موانع بر سر راه تجار و فعالان اقتصادی میتوان به افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی همچنین تولیدات صنعتی دو کشور و رفع نیازمندیهای کالایی امیدوارتر بود.
این گزارش حاکی است در ادامه این دیدار؛ اولیوگانوف وزیر توسعه اقتصادی روسیه ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران؛ گفت: ما نیز در صدد هستیم با تشکیل کارگروههای مختلف تجاری و اقتصادی در صدد رفع موانع موجود بر سر راه تجار و فعالان اقتصادی دو کشور ایران و روسیه میباشد.
وی در ادامه آمادگی کشور خود را در زمینه تولید مشترک، طراحی و صادرات فولاد، صنایع شیمیایی، ماشینآلات و ادوات کشاورزی، مصالح ساختمانی و تولید پودر آلمینا از نفلین سینت اعلام کرد
اولیوگانوف افزود: این اقدامات از طریق فعالان بخش خصوصی بین دو کشور قابل انجام بوده ضمن اینکه دولتها نیز میبایست موانع موجود بر سر راه اجرایی نمودن این مهم عملی سازد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طی سال 2013 حجم گردش کالا بین دو کشور ایران و روسیه حدود یک میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است، افزود: با افزایش تعاملهای اقتصادی، امضای تفاهمنامههای جدید و مذاکرات میان کارگروههای متشکله بین دو کشور این امر به زودی محقق میشود.
وزیر توسعه اقتصادی روسیه گفت: با امضای یادداشت تفاهم تجاری و اقتصادی بین ایران و روسیه امید آن را داریم تا مسایل لجستیک و بیمهای بین دو رفع وزمینه گسترش توسعه صادرات بیش از پیش فراهم شود.
این گزارش حاکی است؛ موافقتنامهها اصولی بین صندوقهای ضمانت صادرات ایران و روسیه به منظور همکاریهای راهبردی و تسهیل جریان تجاری و سرمایهگذاری همچنین موافقتنامه تجاری و اقتصادی دیگر برای تسهیل در امر تجارت و گسترش فعالیتهای اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه به امضاء رسید.