رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر گفت: تاکنون با اعزام سفرنامههای سلامت و امید به ۱۶ شهرستان، ۱۹ هزار و ۱۶۱ نفر، خدمات آموزشی – بهداشتی و پیشگیرانه سلامت دریافت کردهاند که این امر با مشارکت ۳۷۷ پزشک داوطلب محقق شده است.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر گفت: تاکنون با اعزام سفرنامههای سلامت و امید به 16 شهرستان، 19 هزار و 161 نفر، خدمات آموزشی – بهداشتی و پیشگیرانه سلامت دریافت کردهاند که این امر با مشارکت 377 پزشک داوطلب محقق شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ادارهکل روابطعمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلالاحمر، فرحناز رافع در گفتوگو با فارس، در آستانه اجرای سفرنامه سلامت و امید در استان ایلام، به ارائه آمار ارائه خدمات این سفرنامه در استانهای گلستان، اصفهان، لرستان و کرمانشاه پرداخت.
وی گفت: در این 4 استان در مجموع 19 هزار نفر از هموطنان از خدمات ارائه شده توسط داوطلبان هلال احمر بهرهمند شدهاند.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر افزود: این امر با مشارکت 377 پزشک متخصص، عمومی و پیراپزشک داوطلب در 338 چادر برپا شده محقق شده است.
وی ادامه داد: همچنین در اثنای برگزاری این سفرنامهها، به طور تقریبی بیش از 34 هزار نفر از هموطنان در محل اجرای برنامه حاضر شده و از سویی دیگر 20 هزار و 124 نفر از علاقمندان در مسابقه پیامکی امدادی شرکت نموده که به قید قرعه به 42 نفر از آنها، جوایزی از سوی سازمان داوطلبان اهدا شد.
رافع افزود: با اجرای این طرح خدمات آموزشی با محوریت پیشگیری از بیماریها مانند پیشگیری از سرطانهای شایع در زنان، آموزش گسترده در رابطه با درمان کف پای صاف برای افراد زیر 14 سال اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: بهداشت سالمندان، کنترل فشار، قند و چربی خون و تغییر سبک زندگی از دیگر خدماتی است که در ایستگاههای این طرح ارائه می شود چرا که با رعایت سبک زندگی ایرانی- اسلامی بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانهای گوارشی کنترل میشود.
رئیس سازمان داوطلبان با بیان اینکه این سفرنامه تاکنون در 4 استان گلستان، اصفهان، لرستان و کرمانشاه به اجرا درآمده است گفت: 8 استان دیگر از جمله ایلام، کرمان، خراسان جنوبی، خوزستان مقصد بعدی این سفرنامه هستند.
وی با بیان اینکه با مساعدت خیرین شهرستان بندرترکمن کنلگ مرکز دیالیز به مساحت 430 متر مربع برای رفاه حال مردم در شهرستان بندرترکمن به زمین خورد افزود: مجمع خیرین سلامت تعهد کردند تا این مرکز را تا پایان سال 94 به بهره برداری برسانند.
رافع ادامه داد: علاوه بر مرکز دیالیز، زایشگاهی به مساحت 350 مترمربع در شهرستان بندرگز به همت خیرین احداث شد، هزینه احداث این زایشگاه از سوی خیران این شهرستان تامین شد.
وی یادآور شد: از سویی دیگر با مشارکت خیرین به زودی کلنگ خانه سلامت در شهرستان بندر ترکمن به زمین خورده میشود اما تا آن زمان قرار شد تا مکانی را در این شهرستان برای راه اندازی خانه سلامت توسط خیرین اجاره شود.
رئیس سازمان داوطلبان خاطرنشان کرد: خیرین برای احداث مرکز پیشگیری و درمان سرطان مری در استان گلستان برای مبارزه و ریشه کن کردن سرطان مری در این منطقه، مرکزی دایر میکنند و درمانگاه تخصصی در سیمین شهر که با مساعدت یکی از خیرین تا یک سال آینده در سیمین شهر راهاندازی میشود.
به گفته وی، علاوه بر این موضوع، راه اندازی بانک امانات پزشکی در شهرستان گرگان تا بیماران و نیازمند با مراجعه به این مرکز لوازم وسایل مورد نیاز خود را به صورت امانی دریافت و پس از بهبودی به مرکز بازگردانند.
رافع در مورد خدمات ارائه شده در اصفهان نیز افزود: اهدای مبلغ 11 میلیارد ریال جهت هزینه درمان و هزینههای حمایتی مددجویان تا پایان سال، خرید تابلو استاد فرشچیان به مبلغ 210 میلیون ریال جهت کمک به بیماران صعب العلاج، اهدای زمین 2 میلیارد ریالی جهت ادامه احداث درمانگاه داوطلبی کهریزسنگ، تقبل احداث یک باب پایگاه امداد و نجات و تحویل به جمعیت هلال احمر به ارزش حدود 6 میلیارد ریال توسط مجتمع فولاد مبارکه از جمله اقدامات انجام شده در اصفهان بود.
وی ادامه داد: همچنین اهدای یکهزار مترمربع زمین به ارزش یک میلیارد ریال جهت ساخت پایگاه امدادونجات جادهای به جمعیت هلال احمر، اهداء 8 هزار متر زمین جهت احداث پایگاه جادهای به ارزش 4 میلیارد ریال، تعهد مبلغ 2 میلیارد و پانصد میلیون ریال توسط رئیس خانه داوطلب به نمایندگی از داوطلبان و خیرین شهرستان جهت بیماران صعب العلاج و هزینههای حمایتی، اعلام تعهد کمک توسط جهت درمان رایگان بیماران نیازمند شهرستان چادگان با معرفی نامه هلال احمر از نمونه کمکهایی بود که در قالب برنامه باران مهربانی در قاب تلویزیون به تصویر کشیده شد.
رافع در مورد خدمات ارائه شده در لرستان گفت: اهدا زمین 2200 متری جهت احداث پایگاه امداد و نجات جادهای، مساعدت سالانه 80 میلیون تومان به جمعیت برای سفرههای مهربانی و نیز مساعدت درصدی از درآمد سالانه کارخانه گچ به جمعیت در پلدختر، اهدای 2 هزار متر مربع زمین برای احداث پایگاه امداد جادهای در شهرستان رومشکان، واگذاری زمینی به مساحت 100 متر مربع را برای احداث خانه سلامت و امید این شهرستان و همچنین اهدای مبلغ 10 میلیون تومان برای راه اندازی این خانه سلامت از سوی شورای شهر و شهرداری کوهدشت و تعهد فرماندار آن برای اهدای ساختمان خانه سلامت و امید از جمله این خدمات بود.
وی افزود: تعهد ساخت خانه سلامت و امید در شهرستان دلفان، اهداء 200 مترمربع زمین برای احداث خانه سلامت و امید روستای فرهاد آباد، تقبل 10 میلیون تومان برای هزینههای درمانی بیماران نیازمند شهرستان دلفان، واگذاری 2 هزار مترمربع زمین برای احداث پایگاه امداد و نجات جادهای و همچنین اهدای 200 متر مربع زمین برای احداث خانه داوطلب سلامت از جمله مشارکتهای خیران نیک اندیش دلفان (نورآباد)، اهدای زمین و هزینه احداث خانه داوطلب سلامت در شهرستان، هزینه درمان 10 بیمار سرطانی، 10 میلیون تومان برای کمک به درمان نیازمندان به همراه 11 جهیزیه در شهرستان الیگودرز نمونههایی از کمک خیران استانی در سفرنامه سلامت و امید بود.
خدمات ارائه شده در کرمانشاه بخش دیگر سخنان رئیس سازمان داوطلبان را به خود اختصاص داد.
وی در این زمینه گفت: اهدای 3 هزار مترمربع زمین به ارزش 500 میلیون ریال برای ایجاد پایگاه امداد و نجات در بخش کلاشی، کمک نقدی به مبلغ یک صد میلیون ریال را برای تهیه مصالح ساختمانی مورد نیاز در ساخت خانه سلامت، اهدای زمینی به ابعاد 150 مترمربع برای ساخت خانه سلامت و امید در بخش کلاشی جوانرود، تهیه سبد غذایی برای نیازمندان دارای سوءتغذیه به مبلغ یکصد میلیون ریال، تامین دارو برای 500 بیمار نیازمند بخشی از خدمات ارائه شده در کرمانشاه بود.
رافع افزود: اهدای قطعه زمینی به مساحت 300 مترمربع را به ارزش 600 میلیون ریال برای احداث خانه سلامت روستایی بیاشوش و اهدای قطعه زمینی به مساحت سه هزار مترمربع به ارزش یک میلیارد و 500 میلیون ریال به منظور احداث پایگاه جادهای در جوانرود، اهدای یک قطعه زمین در حوزه شهری و 50 میلیون ریال برای خدمات خانه سلامت از سوی نماینده مجلس شورای اسلامی شهرستان صحنه، اهدا شش قطعه زمین روستایی توسط رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان صحنه برای احداث خانه سلامت و بخشش یک قطعه زمین برای احداث پایگاه امداد و نجات توسط خیری دیگر از دیگر خدماتی است که در کرمانشاه ارائه شد.
وی با بیان اینکه خدمات ارائه شده در کرمانشاه بیشتر از دیگر استانها بود افزود: کمک 50 میلیون ریالی نماینده اتاق اصناف این شهرستان برای تهیه و توزیع یک هزار سبد غذایی در میان نیازمندان شهرستان صحنه و تحت درمان رایگان قرار دادن 400 نیازمند توسط پزشک خیر، تامین هزینه درمان 4 مادر بیمار نیازمند سرطانی، اهدای یک هکتار زمین و تقبل هزینه ساخت برای احداث پایگاه امداد و نجات جادهای، اهدای یک هکتار زمین جهت احداث اردوگاه چند منظوره هلال احمر، اهدای 2080 متر زمین برای احداث پایگاههای سلامت در مناطق مختلف شهرستان سنقر و کلیایی و نیز تعهد شهردار و شورای شهر شهرستان سنقر و کلیایی برای تامین هزینه ساخت پد هلیکوپتر شهرستان، اهدای یک هزار متر زمین برای احداث پایگاه امداد جادهای روستایی و 400 متر زمین دیگر برای احداث خانه سلامت و امید روستای قلعه شیان و قول مساعد فرماندار اسلام آباد برای تجهیز تمامی پایگاههای جمعیت در سطح شهرستان از رهاوردهای سفرنامه سلامت و امید در استان کرمانشاه بود.