جلالی: با اجرای عملیات آبخیز داری در هر هکتار 500 متر مکعب آب جدید استحصال می شود که در نتیجه آن از فرسایش سالانه 8 تن در هکتار خاک جلوگیری می شود
رئیس سازمان جنگل ، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با اجرای طرح های آبخیزداری سالانه 50 میلیارد متر مکعب آب در کشور تولید و به سفره های زیر زمینی تزریق خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، خداکرم جلالی با اشاره به اینکه از 400 میلیارد متر مکعب نزولات آسمانی 70 درصد آن در کشور تبخیر می شود، افزود: با اجرای طرح های آبخیز داری می توان 50 میلیارد متر مکعب از این میزان بارش را استحصال کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است در مدت 3 سال در 11 میلیون هکتار از عرصه های کشور طرح های آبخیز داری اجرا شود.
رئیس سازمان جنگل ، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: باید سالانه در 3 میلیون هکتار از عرصه های کشور طرح های آبخیز داری برای جمع آوری آب های حاصل از بارش اجرا شود.
جلالی گفت: با اجرای عملیات آبخیز داری در هر هکتار 500 متر مکعب آب جدید استحصال می شود که در نتیجه آن از فرسایش سالانه 8 تن در هکتار خاک جلوگیری می شود.
وی افزود: احداث سد و بندهای آبخیز داری از تجمع سالانه 230 میلیون متر مکعب رسوب در پشت سدها جلوگیری می کند.
رئیس سازمان جنگل ، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: آبخیز داری با تثبیت خاک و افزایش سطح آبهای زیر زمینی و تقویت چشمه سارها در مراتع سبب می شود در هر هکتار 120 کیلوگرم علوفه تولید شود که به احیای مراتع و رونق دامداری منجر می شود.
جلالی افزود: با اجرای طرح های آبخیزداری کشاورزی ، دامپروری و اقتصاد روستاهای پایین دست این حوزه ها رونق می گیرد.
وی گفت: جلوگیری از سیلاب و تخریب اراضی کشاورزی پایین دست نیز از دیگر فواید آبخیزداری است.